Web Analytics
Jump to content

Missisippi Stompbox, under arbeid


Recommended Posts

Jeg har ved flere anledninger hør folk bruke en sånn trekasse de tråkker på. Det har vært på videoer på Youtube, og live. Det har variert fra alt fra "mojo"- bokser med ekte nummerskilt fra Missisippi, slitne og veldig kule til Stian Carstensens versjon, der ha kastet en SM opp i en gitarkasse og tråkket i vei.
I de fleste tilfellene har denne trommen hørtes ut som om det det er, nemlig en trekasse der noen har satt inn en billig mikrofon, og så tråkket på den, og det er slik det har hørtes ut. Derfor så jeg for meg at jeg skulle klare å forbedre patentet noe, uten å bruke en formue på det.

For et par år siden skiftet jeg ut gladfuruhelvetekjøkkenet mitt, men hadde ikke hjerte til å kvitte meg med de kvistfrie møbelfuruspeilene. De har ligget her, under litt ugunstige forhold. Jeg plukket fram tre-fire stykker og sagde de til i passende format.

Etter å ydmykt ha fulgt med på diverse byggetråder der folket har tryllet fram fantastiske gitarer av plankebiter, fant jeg ut at jeg ikke skulle kaste bort tid og slikt på å vise hvordan jeg er i stand til å lage en kasse av tre. Derfor er det ikke noen bilder av det, dere kan heller sikle på bildene der folk faktisk viser hvordan det gjøres.

Uten at alle må være like dyktige, kan jeg da heller bruke litt tid på å fortelle litt om mine erfaringer, på godt og vondt. Noen bilder blir det her, og lydklipp kommer senere.

Jeg satte sammen kassen, og heiv inn en piezo- mikrofon fra ebay. Det låt som om noen tråkket på en trekasse, med en dårlig mikrofon inni. Akkurat som forventet. Det var jo det det var, møbelfuru eller ei. Derfor fant jeg ut at en preamp til bass måtte være tingen. Som sagt, så gjort, ebay igjen, og handlet en med to innganger, treveis EQ og duverden. Lys har jeg også tenkt litt på. Det kommer fram av materialvalg.

2014310_DSC_1087.jpg

Her er altså kassa med preampen, akrylfront, slik at jeg kan lyse opp senere. Nå kobler jeg opp en pickup, selv om elektronikken har plass til to. Det er da snakk om en billig kontaktpickup, type piezo. EQ er bass, mid og treble.

Akrylplaten er handlet på Biltema, og jeg bruker et step. bor for å lage hull til potmetrene.

2014310_DSC_1088.jpg

Hu og hei så lekkert det ble. Eller ikke. Noen designer er jeg ikke, og rammen er skeiv så det holder. Trøster meg med at dette er betaversjonen. Her er i alle fall alt montert, selv om alt er feil. Bass er diskant, og så videre. Det ordnes.

2014310_DSC_1089.jpg

Her er alt klart til å skrus sammen. Minus alle de tingene jeg ikke har med så langt, som en pickup til, med et blikkdeksel over slik at jeg kan blende inn lyden fra to pickuper. Skjerming er for feiginger!

2014310_DSC_1090.jpg

Og med lokket på.

2014310_DSC_1091.jpg

Jeg ser jeg har en vei å gå i forhold til utseende. Og jeg hører jeg har mer å gå på når det gjelder lyd.

Lydeksempler kommer, men jeg har eksperimentert med en Octavider og en noisegate, sammen med preampen. Kort sagt, slik jeg ser det, preampen gjør jobben til å få dette til å låte bra, men det er mye støy. Dette må skjermes. Oktavboksen var bortkastet. Det samme var noisegaten så langt, jeg tror det er mye lurere å kle innsiden med kobber, auluminiumstape med brett eller lignende enn å gate dette.

Forskjellen mellom piezoelementet "rett i brettet" og via den billige preampen var enorm. Resten var bare med til å få flere unødvendige knotter inn i kjeden.

Som sagt, lydprøver kommer. Og jeg må gjøre noe med designet. Dette ser for hjemmesnekret ut.

Link to comment
Share on other sites

Kult! Har lurt på å gjøre det samme sjøl, og nå har det samla seg opp både det ene og det andre av elektronikk. Har blant anna en preamp til akustisk bass med subfrekvens og eq og en upotta humbucker jeg tenkte å teste.

Link to comment
Share on other sites

Som sagt trengs det her noe skjerming, men jeg handlet nok ikke på GFS.

Jeg har handlet mye der jeg, men billigst er sjappa ikke. Det er en del man kan få tak i langt rimeligere andre steder, for eksempel knotter. Og i og for seg preamper. Jeg betalte hele femti kroner for den jeg handlet. på Ebay, og den fungerer altså helt greit.

Søk på 161164019241 på ebay,så finner du preampen, og 261302140297 for transduceren, som kostet 20 kroner inkl. en jack som ble til overs. Prisene er med frakt, og totalpris er da rundt ti dollar.

Jeg har fått best lyd ved å legge på nesten 100% på basspotet, og litt på midpotet, og så diskanten helt ned.

Link to comment
Share on other sites

På tide med noen lydfiler.

Første fil er hvordan denne kassen låter med piezo- elementet koblet rett til en bassforsterker, og inn i en 2x12- kasse med to Eminence elementer. Slik jeg ser det, låter det som om noen tråkker på en trekasse med et piezoelement inni. Ikke veldig bra, men for all del brukandes.

Tonekontrollene på Reidmaren står på "0", slik at lyden ikke er farget i noen særlig grad.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20817/Piezo.mp3

Så med bare preampen, som du hører er det mye støy, har ikke isolert.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20817/Preamp.mp3

Og til slutt med to billige Behringerbokser i kjeden, en noisegate, og en oktavboks.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20817/preamp_gate_Noisegate.mp3

Skal ha med dette på øving på onsdag, og må få vekk støyen. Den er plagsom, men det regner jeg med at jeg kan fikse med alutape fra biltema, brettet inn på den ene kanten.

Slik jeg opplever dette så langt, så er preampen virkelig noe som forbedrer, de to ekstra boksene er bortkastet energi.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.