Web Analytics
Jump to content

Decals/logo til gitarhode: trenger tips!


Recommended Posts

Har snublet rundt på nettet (og på forumet) for å finne tips til måter å gjøre det på, eventuelt plasser å bestille dette. Så langt har jeg ikke funnet hverken tilbydere eller produkter som ser ut til å være enkel å få tak i.

Hvem har erfaring på områdene (bestilling eller selvmekk)? Ser at laserprint tydeligvis foretrekkes uten at jeg helt forstår hvorfor.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan fester man decalet til treverket?

Ofte er det vel waterslide decals som blir brukt.

dette er samme greiene som man bruker på modell biler osv.

er i grunn så enkelt at man tar decalen ned i et glass med vann, så løsner selve decalen fra papiret.

da legger man den på før man sprayer klarlakk over etter det har tørket slik at det sitter under klarlakken.

men det anbefales noen lag med klarlakk før man legger dekalen slik at man ikke får fargeforskjeller på den gjennomsiktige delen av dekalen

Link to comment
Share on other sites

Jeg snublet litt mer og fant en side der jeg tok sjansen. Satser på at det blir fett, kommer til å poste bilde på DIY-tråden min når tiden kommer for å hive den på!

Handlet her: http://shop.rothkoandfrost.co.uk/custom-waterslide-decals-s/133.htm

De sa at den ikke burde brukes med olje, så lurer da på om jeg kanskje skal olje halsen bak og bruke matt klarlakk foran på hodet for å være sikker på at den setter seg. Bør jeg ha noen lag klarlakk før logoen festes på?

Link to comment
Share on other sites

Har printet ut noen selv, og det blir også bra. Det er jo vanskelig å få til skikkelig "sølv" og "gull", men det kan atter sigende la seg løse ved å ikke fylle i med farge fra printeren, og bruke sølv- og gulltusj fra baksiden. Ikke vet jeg. Det er i hvert fall rimeligere enn å kjøpe ferdig.

Slik folie fås også i "gnikke med penn"- versjon.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har laget noen slik som Castorfiber beskriver. Brukte Inkscape til å lage en "hul logo uten fargefyll" i Inkscape, skrevet ut bakvendt på en superkjip ti år gammel blekkskriver med dekalark for blekkskriver. Fylte deretter i med gulltusj fra Biltema. Når du skriver ut i revers så kan du tusje i vei med metalltusj og fargefyllet som søles utenfor strekene blir ikke synlig når du snur dekalen rett vei. La den tørke lenge og legg på litt klarlakk (jeg brukte noe billig fra Biltema, det har holdt fint i seks år) før du monterer.

Huff, håper noen skjønner hva jeg mener. Første dag på etter ferie, og altfor mye blod i koffeinsystemet :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.