Æljen

Medlem
 • Innholdsteller

  2 038
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Æljen vant dagen sist Mai 24

Æljen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

581 Excellent

Om Æljen

 • Rang
  Råkk'n Råller
 • Bursdag 27. jan. 1978

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Midt i skauen i StokkeCity
 • Interesser
  Rock'n'Roll

Nylige profilbesøk

7 688 profilvisninger
 1. Ser ikke helt hvordan et potmeter skal påvirke lyden, i hvertfall ikke volum så lenge den står på fullt. Det er jo bare en variabel motstand som er helt åpen med volum på 10, altså ingen motstand. Hvis man skrur ned litt vil det jo spille en rolle. I en Squier Tele jeg har har jeg satt inn treblebleed mod, en kondensator og motstand mellom pin 1 og 2 på potten og det hjalp veldig med å holde på krunsj når man skrur ned litt på volumpotten. Er "Kinman" metoden jeg brukte, husker ikke i farta hvilke verdier. Men dette var jo på en 250k pot så da trengs nok andre verdier på 500k. Står litt om verdier til 500kpots her
 2. Med mindre kattene dine er innekatter og brukes til avl så er det vel ingen grunn til ikke å kastrere. Markering, slossing, gnål etter hukatter og ikke minst at man bidrar til flere uønskede kull. Her lar kattene mine utstyret være. En gang prøvde han ene å kvesse klør på grillen til et kabinett men det ble kjapt avbrutt i siste sekund av et høylytt hyl fra far.
 3. Æljen

  Maton BG808 TE

  Gitarhuset. https://www.gitarhuset.no/produkter/gitarer/akustiske/maton
 4. Jeg ser bare ikke nytten av at tråder der et spesifikt spørsmål blir stilt og som oftest er besvart fyldig i tråden allerede blir dratt frem, da ofte av ett helt nytt medlem. Vil nok tro grunnen til at dette skjer er at noen ikke "har tid" til å lese og bare poster og dermed ikke har fått med seg at de svarer på spørsmål som er mange år gamle og dermed er totalt urelevant for TS nå. Tror bare at den tilfeldige poster saken gjør det enklere for de som er litt raske på avtrekkeren til å svare før de faktisk forstår at det er en gammel tråd. Vil man lese gamle tråder så er det jo bare å lete litt.
 5. @Kjell Iver Den necrobumpinga skjer fortsatt relativt ofte og jeg er ganske sikker på at den "tilfeldige poster" funksjonen er hovedårsak. Den er en unødvendig funksjon spør du meg.
 6. Nesten 8år gammel post. Gratulerer.
 7. Æljen

  Hvem kan reparere en Zoom 9002

  Er nok slitt kontakt ja. Dette er relativt smal sak å fikse men det koster nok noen hundringser hos doktor. Det blir vanskelig å anbefalle noen siden du ikke har oppgitt hvor i landet du holder til. Men nytt batteri koster ca 30$ + frakt og vil tro du må ut med rundt +-500 kroner for å bytte strøminntak. Ligger en brukt på Ebay i Tyskland, tror det vil være det rimeligste alternativet.
 8. Vanligvis så må en rørforsterker ha en last i form av høytaler eller dummyload ellers vil vil man ødelegge utgangstrafo, derav uttrykket brenne trafo. Men her har Marshall vært smarte. Ja på akkurat denne forsterkeren kan du bare plugge hodetelefoner i den emulerte utgangen. Hvordan dette funker står i feltet som Griffin har ringet rundt over her.
 9. Hvis du mener ett inntak på pedalbrettet for å forsyne 2 PSU's så ja det går. Noen strømforsyninger har egen utgang for å koble flere enheter sammen slik at du unngår å ha flere strømkabler til brettet.
 10. Men hvis stille øving er hva du er ute etter ville jeg kjøpt en micro cube i tillegg til den DSL'en. De ligger stadig å¨Finn til en 500lapp. Da kan du plugge i hodetelefoner og den er helt stille eller spille på meget lavt nivå ut av selve ampen om du vil. Så kan du dra på med DLS'en når naboen ikke er hjemme.
 11. Skal du spille uten at denne forsterkeren lager lyd i høytaler så må du du ha en dummyload som matcher ohm på høytalerutgang. Du kan ikke bare nappe ut høytaler og koble hodetelefoner i elumated outputen. Da vil du brenne opp utgangstrafo. Billigste varianten er å lodde en motstand som tåler nok watt til en jackplugg. Den du ser her her 2x4ohms 50W slik at jeg kan velge mellom 4 og 8ohm. Jeg har forøvrig bestilt DT770 i dag og jeg gikk for 80 versjonen.
 12. Ikke for å være negativ men alle de prosjektene med 3D printa gitarer jeg har vært borti så har det vist seg at materialet ikke takler spennet som blir når det kommer strenger på. Eneste brukelige 3D gitarprosjekt jeg har sett hadde midtstokk av tre og resten var printa. Hvilken plast er dette? PLA PETG?
 13. Æljen

  Tips til innkjøp av forsterker

  Joyo Bantamp Zombie 3 knotter og massiv metalvreng. Dette er en forsterkertopp så man trenger høytalerkabinett i tillegg da.
 14. Æljen

  Hvordan lodde

  Fungerer sikkert til vanlig hobbybruk.
 15. Æljen

  Forsterker-doktor Rogaland

  Rensespray er det en ampdoktor ville brukt, så det vil nok holde. Men støvsuger er fyfy da det skape statisk elektrisitet og skade komponenter. Bruk heller trykkluft. Har du ikke kompressor så fåes trykkluft på boks kjøpt hos biltema etc.