Æljen

Medlem
 • Innholdsteller

  2 074
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Æljen vant dagen sist Mai 24 2018

Æljen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

611 Excellent

Om Æljen

 • Rang
  Råkk'n Råller
 • Bursdag 27. jan. 1978

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Midt i skauen i StokkeCity
 • Interesser
  Rock'n'Roll

Nylige profilbesøk

7 837 profilvisninger
 1. Hva med en motstand for å emulere høyttaler? Dette er 2x4ohm 50w motstander der jeg har koblet til switch for enten 4 eller 8ohm.
 2. Æljen

  Omstrenging av Akustisk gitar

  Dette tenker jeg.
 3. Æljen

  Kabinett, Marshall MX412

  Vil tro det er best bang for the buck. Man betaler så og si nesten kun for elementene. Har 1x12" og har ikke noe å utsette på det lydmessig.
 4. Har laget noe i samme stil. Brukte overskudd av gulvhyntonitt som mor hadde til overs som topplater. Tåler en trøkk og er relativt tynne. Et helvete å sage i da. Ramme er tatt fra rammen til et kassert stuebord. Ble litt større enn hva som ville vært optimalt men har gjort jobben nå i mange år. Power og split under brettet.
 5. Æljen

  Nye ibanez-modeller 2019

  Hva er nytt? Syns det er samme regnbueørret alle gitarmakere viser frem hvert år.
 6. Volum pleier å være log (500K A) og tone lin (500K B ) Du trenger nok short shaft ja. Når det gjelder kondensatorer så er vel 15-22nf mest brukt. Det finnes kit å få kjøpt, dog gjerne litt overpriset. Gitarist.no RS Kit Vil du spare noen kroner og ikke har alt for dårlig tid er det nok lurest å handle fra utlandet og seperate deler og ikke kit.
 7. Støtter Castor her med å bruke noe inserts av noe slag for ha noe å gjenge i. Gjenger i plast til så små skruer vil ikke holde. Et par muttere som passer skruene du bruker kan fint integreres i designet når man tegner opp platene.
 8. Best bang for the buck er Harley Benton 1x12" med vintage 30 fra Thomann. Ca 1250 ferdig frakta.
 9. Æljen

  Dette er en test

  "til toppen" funksjonen er åsså vekk.
 10. Dette er samme gitar bare delt opp i mindre biter for mindre printere. https://www.thingiverse.com/thing:1623125
 11. Æljen

  pedalbrett

  Fant fram en gammel sak jeg har hatt liggende i årevis men i grunn aldri testet ut. Ibanez PQ9. Den fikk fort plass på brettet ja. Gir ekstra skimmer i mangel av andre ord. Vil funke fint som en soloboost. Chiwahwah>SPCompressor>DualTrem>Keeley Compressor>EpBooster(Alltid på)>Montavillian Ecco(Null ecco kun for å farge lyd)>EpBooster igjen(Solobruk)>Ibanez PQ9>Harmonist>Lehle P-Split(under brettet)>Flashback. Vodoolab pp2+ strøm. Blix får ta seg en sjøsyktabelett
 12. Starta sjøl som 10åring med fullskala. Null problem.
 13. Ser ikke helt hvordan et potmeter skal påvirke lyden, i hvertfall ikke volum så lenge den står på fullt. Det er jo bare en variabel motstand som er helt åpen med volum på 10, altså ingen motstand. Hvis man skrur ned litt vil det jo spille en rolle. I en Squier Tele jeg har har jeg satt inn treblebleed mod, en kondensator og motstand mellom pin 1 og 2 på potten og det hjalp veldig med å holde på krunsj når man skrur ned litt på volumpotten. Er "Kinman" metoden jeg brukte, husker ikke i farta hvilke verdier. Men dette var jo på en 250k pot så da trengs nok andre verdier på 500k. Står litt om verdier til 500kpots her
 14. Med mindre kattene dine er innekatter og brukes til avl så er det vel ingen grunn til ikke å kastrere. Markering, slossing, gnål etter hukatter og ikke minst at man bidrar til flere uønskede kull. Her lar kattene mine utstyret være. En gang prøvde han ene å kvesse klør på grillen til et kabinett men det ble kjapt avbrutt i siste sekund av et høylytt hyl fra far.
 15. Æljen

  Maton BG808 TE

  Gitarhuset. https://www.gitarhuset.no/produkter/gitarer/akustiske/maton