andreasf

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  307
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

andreasf vant dagen sist Mai 16 2014

andreasf hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

226 Excellent

Om andreasf

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 1. Vis oss din Tele

  Jeg har hatt to Glendale-stoler. Føles og ser ut som en million bøkks, men det føles også ganske teit å betale sååååå mye for en bit stål med noen skruer og messingbiter på…
 2. Litt lenger planke, så hadde du hatt en tipp-topp lapsteel 😃
 3. Reverbpedal, anbefalinger?

  Jeg har en RV-6, og synes den funker som en kule til sånn "klimpre litt for å glede naboene på kvelden"-bruk…
 4. Tele med Charlie Christian

  Jeg hadde en deletele med Lollar Charlie Christian. Kroppen kom fra Guitarmill, og jeg ba dem frese ut pickuphullet spesifikt for Lollar CC. Jeg mener at hullet er i P90-størrelse, men noe dypere. Veldig fin lyd i den pickupen, men den har HØY output. Jeg måtte justere den til å flukte med plekterbrettet for å få noenlunde lik output som stolpickupen (Lollar Vintage-T).
 5. Jeg bygde en Madamp A15Mk1 for ca 10 år siden. Byggeveiledningen var veldig god, men som du ser av bildet, er det en del som kan gå feil... Tror jeg ville startet med en tweed Princeton eller noe :-) Med litt snekring og banning ble det relativt fint til slutt.
 6. En banjo, to banjoer, .....

  @juzzizhowHva er egentlig greia med banjoen med giraffhals? Baritonbanjo?
 7. Jeg bygde topp og kabinett i hobbyplater i furu for snart 10 år siden. De har holdt seg helt fine her i Oslo. Som CastorFiber sier, er det nok lurt å gi dem en ekstra tørkeperiode før du setter i gang. Lykke til!
 8. Denne dekker samtlige spørsmål du noensinne kommer til å ha om lakkering: http://www.stewmac.com/How-To/Books/Guitar_Finishing_Step-By-Step.html
 9. Fender Stratocaster 50' classic series

  50's / 60's Classic Series er vintage-korrekte mtp. radius på gripebrett og vibrato festet til kroppen med seks skruer. Classic Player er litt modernisert med bla. flatere gripebrett og moderne to-punktsvibrato.
 10. Lime plast og tre ...

  Hva med den typen "myke skumgummiputer med jæskla klissete lim" som ofte følger med interne mikrofoner og slik? Alternativt dobbelsidig teip beregnet på plekterbrett. Det sitter som juling.
 11. Lage V-hals ut av en C-hals

  Njatja, jeg har forsåvidt gjort det du spør etter. Jeg limte sammen et byggesett fra StewMac for noen år siden, og valgte å gjøre litt om på halsprofilen: Sikling (http://www.clasohlson.com/no/Bahco-sikling/20-491 er fin) og pussekloss med sandpapir gjorde det til en ganske fornøyelig jobb. Sikkert relativt grei skuring på en bolt-on hals. Ville tenkt meg om et par ganger før jeg gjorde det på en Les Paul R9...
 12. Hvorfor akkurat der? (Fender strat slitasje)

  Gamle menn med store ringer.
 13. Hvordan få "matt" rød lakk (Fiesta Red)

  Så fin korning som mulig. 180 er jo mer egnet for å fjerne treverk enn å matte ned noe som helst.
 14. litt tankevirksomhet

  Jeg forsøker å få bygget et hus, og har måttet sette meg litt inn i disse reglene. Du kan sette opp feks. en sportsbod uten å søke om byggetillatelse. Det er avstand til tomtegrensen som gjelder, såvidt jeg forstår. Avstand fra bolig til tomtegrense må være på minst fire meter, mens garasje eller bod kan sette en meter fra grensen ("takrenner skal renses på egen tomt"). Direktoratet for byggkvalitet har en veiviser: http://xn--byggutenske-48a2w.dibk.no/#/ Ta uansett dette med en god spade salt 😀
 15. Åpnet pakke med strenger

  En fordel med denne typen stemmeskruer ("split post"), er at du enkelt kan ta av og sette på igjen strengene, feks. i forbindelse med generell nerding på gitaren.