Web Analytics
Jump to content

Gode mikker til strat, med litt "kjøtt"?


Esp_ltd@95

Recommended Posts

Heisann, har tent å kjøpe meg ein strat, forhåpentlig vis i nærmeste framtid. Tenkte på noke slikt: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse;jsessionid=4098469F2F866A4E9EE9A66568B982E4?finnkode=39898950

Eg er på jakt etter nåke med litt meir output og "kjøtt". Noke som nirvana, stevie ray vaughan, hendrix etc. Eg må også ha bride mikrofonen som humbucker i singecoil format. Tenker altså bride mikrofonen som litt meir rocknroll og midt og neck som litt meir blues. Er ikkje så erfaren med lodding, så hadde vert kult å få kjøpt alt ferdiginstallert på ei plekterplate.

Er mest interisert i hum cancelling, og eg har hatt positiv erfaring med dimarzio fra før. http://www.dimarzio.com/pickups/strat/hum-canceling-strat?view=grid

Takk for svar!

Edited by Esp_ltd@95
Link to comment
Share on other sites

Har verte litt skeptisk til emg, men eg skal lytte til nåken demoar og trekke konklusjonen då! Kor skal eg putte batteriet? Må eg båre hål til midboost? LIker som regel passive om du forstår :)

EMG-singlecoilene, ihvertfall SA, er en helt annen verden enn humbuckerne deres. Låter kanon! Batteriet får du plass til mellom potene og switchen. Bytt ut den ene poten med midboosten :)

Link to comment
Share on other sites

Dæven, han burde ansatt noen andre enn Petter Solberg til å skrive den engelske teksten på siden sin. Men bra pickupene duger da, hvilken kjøpte du?

Hehe, i Les Paulen satt jeg inn en som han kaller for The buck, fantastisk trøkk i denne uten at lyden blir for grøtete som mange andre pickuper jeg har prøvd har en tendens til.

I stratten fikk jeg en som han kaller Spesial, nydelig glass klar lyd i denne hvor han også har kobblet en"boost" effekt i den ene tone kontrollen på gitaren.

Er foresten Steik Bacon her på forumet som står bak disse pickupene veldig hjelpsom fyr som hjelper deg å finne den lyden du er ute etter:)

Link to comment
Share on other sites

Sett litt på denne sida: http://jonnymusikk.no/produkter/category/dimarzio/1

Eg har helst lyst på noke støystoppende som funker bra på både clean og crunch. Eg har komme fram til å ha muligens:

Neck - Dimarzio Chopper

Middle - Dimarzio Crusier

Bridge - Dimarzio Tone Zone

Kan dette bli bra, eller kommer det til å slutte å låte som ein strat?

Link to comment
Share on other sites

Orker ikke google siden jeg har bæsjetregt nett nå, men jeg kan si så mye som at single-sized buckere låter ALT annet enn Strat... Vil du ha noe som er helt støyfritt så er EMG virkelig å anbefale. Kan sikkert lage noen lydklipp med min Strat med nevnte oppsett, hvis du vil det :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøper strat for at gitaren ikke skal låte som en strat…? Eh, finn en feil.

Disse humbuckerne i singlecoil størrelse låter ganske mye mørkere enn singlecoil.

Jeg syns de rett og slett låter ullent.

Det kan forbedre balansen siden bridgepickup har så lite grunntone VS overtoner, men jeg syns de får balanseproblem ift andre singlecoil igjen. Jeg har forresten en Seymour Duncan 59 i både normal og singlecoilstørrelse. Den lille låt ikke som normal 59.

De små humbuckerne jeg har prøvd har aldri gitt den åpne lyden som man gjerne ønsker for å presse ut litt overtonehyl og artikulert riffing.

Dersom du vil ha humbuckerlyd så ville jeg med min erfaring heller valgt en normal humbucker.

Mulig jeg burde prøvd meg på minihumbuckerkonstruksjon, se om man får åpnet disse i lyden men bevart trykket.

Link to comment
Share on other sites

Kjøper strat for at gitaren ikke skal låte som en strat…? Eh, finn en feil.

Ja, gud forby at noen liker spillbarheten og utseendet til en spesiell gitar, men vil ha en annen lyd... Du får ringe Fender og si at de er ultrateite som lager Telecaster med Strat-pickup i midtposisjon, eller sende en sint mail til Jan Akkerman fordi han putta Filtertrons i LPen sin :D

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.