Web Analytics
Jump to content

Gode mikker til strat, med litt "kjøtt"?


Esp_ltd@95
 Share

Recommended Posts

Heisann, har tent å kjøpe meg ein strat, forhåpentlig vis i nærmeste framtid. Tenkte på noke slikt: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse;jsessionid=4098469F2F866A4E9EE9A66568B982E4?finnkode=39898950

Eg er på jakt etter nåke med litt meir output og "kjøtt". Noke som nirvana, stevie ray vaughan, hendrix etc. Eg må også ha bride mikrofonen som humbucker i singecoil format. Tenker altså bride mikrofonen som litt meir rocknroll og midt og neck som litt meir blues. Er ikkje så erfaren med lodding, så hadde vert kult å få kjøpt alt ferdiginstallert på ei plekterplate.

Er mest interisert i hum cancelling, og eg har hatt positiv erfaring med dimarzio fra før. http://www.dimarzio.com/pickups/strat/hum-canceling-strat?view=grid

Takk for svar!

Edited by Esp_ltd@95
Link to comment
Share on other sites

Har verte litt skeptisk til emg, men eg skal lytte til nåken demoar og trekke konklusjonen då! Kor skal eg putte batteriet? Må eg båre hål til midboost? LIker som regel passive om du forstår :)

EMG-singlecoilene, ihvertfall SA, er en helt annen verden enn humbuckerne deres. Låter kanon! Batteriet får du plass til mellom potene og switchen. Bytt ut den ene poten med midboosten :)

Link to comment
Share on other sites

Dæven, han burde ansatt noen andre enn Petter Solberg til å skrive den engelske teksten på siden sin. Men bra pickupene duger da, hvilken kjøpte du?

Hehe, i Les Paulen satt jeg inn en som han kaller for The buck, fantastisk trøkk i denne uten at lyden blir for grøtete som mange andre pickuper jeg har prøvd har en tendens til.

I stratten fikk jeg en som han kaller Spesial, nydelig glass klar lyd i denne hvor han også har kobblet en"boost" effekt i den ene tone kontrollen på gitaren.

Er foresten Steik Bacon her på forumet som står bak disse pickupene veldig hjelpsom fyr som hjelper deg å finne den lyden du er ute etter:)

Link to comment
Share on other sites

Sett litt på denne sida: http://jonnymusikk.no/produkter/category/dimarzio/1

Eg har helst lyst på noke støystoppende som funker bra på både clean og crunch. Eg har komme fram til å ha muligens:

Neck - Dimarzio Chopper

Middle - Dimarzio Crusier

Bridge - Dimarzio Tone Zone

Kan dette bli bra, eller kommer det til å slutte å låte som ein strat?

Link to comment
Share on other sites

Orker ikke google siden jeg har bæsjetregt nett nå, men jeg kan si så mye som at single-sized buckere låter ALT annet enn Strat... Vil du ha noe som er helt støyfritt så er EMG virkelig å anbefale. Kan sikkert lage noen lydklipp med min Strat med nevnte oppsett, hvis du vil det :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøper strat for at gitaren ikke skal låte som en strat…? Eh, finn en feil.

Disse humbuckerne i singlecoil størrelse låter ganske mye mørkere enn singlecoil.

Jeg syns de rett og slett låter ullent.

Det kan forbedre balansen siden bridgepickup har så lite grunntone VS overtoner, men jeg syns de får balanseproblem ift andre singlecoil igjen. Jeg har forresten en Seymour Duncan 59 i både normal og singlecoilstørrelse. Den lille låt ikke som normal 59.

De små humbuckerne jeg har prøvd har aldri gitt den åpne lyden som man gjerne ønsker for å presse ut litt overtonehyl og artikulert riffing.

Dersom du vil ha humbuckerlyd så ville jeg med min erfaring heller valgt en normal humbucker.

Mulig jeg burde prøvd meg på minihumbuckerkonstruksjon, se om man får åpnet disse i lyden men bevart trykket.

Link to comment
Share on other sites

Kjøper strat for at gitaren ikke skal låte som en strat…? Eh, finn en feil.

Ja, gud forby at noen liker spillbarheten og utseendet til en spesiell gitar, men vil ha en annen lyd... Du får ringe Fender og si at de er ultrateite som lager Telecaster med Strat-pickup i midtposisjon, eller sende en sint mail til Jan Akkerman fordi han putta Filtertrons i LPen sin :D

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.