Web Analytics
Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei, jeg vurderer å kjøpe ny topp til min laney cubstack 15 watts rørforsterker, pga at jeg sliter veldig med å få noen god vreng ut av forsterken, og vil derfor ha en topp med god metal-vreng, uten å måtte koble til distortion pedaler, så har noen tips til topper og hva jeg bør se etter mtp. Om toppen passer til kabinettet i forhold til watt osv.

Takker på forhånd!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg har prøvd både tubemeister 18 og 36, og disse er helt vanvittige rå amper, 18 var litt lavt når jeg prøvde den på bandrommet, så måtte ty til en 36, men hva slags bruk hadde du tenkt, er det gutteromsamp eller skal den brukes i band? og hvor mye har du tenkt til å bruke?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vet ikke helt, kanskje 3-4 tusen, ikke så veldig mye, og blir vel mest brukt hjemme, så det bør være en som en kan styre litt med watta. på musikkverkstaden der vi har øvinger står det marshall jcm 2000 eller noe sånt, så tror det er de som kommer til å bli brukt på konserter og øvinger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

tubemeister 18 ville vært perfekt for deg, men den koster rundt 5000 lapper et sted, på disse tubemeisterene kan du enkelt skru ned watten, det finnes også en tubemeister 5, men den har jeg ikke prøvd så den vet jeg ikke noe om

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, såg på den på nettet, blir 18 neste på onsdag da, så kanskje jeg får råd til en tubemeister 18 eller 36 etter nyttår, siden jeg får 7 000 i stipend i januar :) takker for hjelpa hvertfall :) hvilken musikk spiller du?

EDIT: trenger jeg nytt kabinett også? jeg vet ikke hvor mye cub-kabinettet tåler av watt, og skal kanskje slege laneyen jeg har nå, så hvilke kabinett er gode, men samtidig billige?

Endret av sveinis0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

vi spiller for det meste rock, metall, og melodisk metall, og tubemeisteren klarer alt, viss du søker den opp på youtube så ser du alt den er i stand til, kabinetter og slikt har jeg ikke peiling på dessverre. jeg kjøpte 2x12 hiwatt cab fra norsk musikk, og den funker fjell, men koster litt da

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hvordan er den da, til metal? spiller mye trivium, windir, diverse trash osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvordan vil en Tubemeister 36 fungere på et laney cub kabinett og live/bandøving? :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hmmm... hva slags gitar har du?

Etter min erfaring er det enklere å få til god vreng-lyd med humbucker enn med single coil. Enklere med hot pickup enn med mer vintage type output.

Har man lav output, single coil gitar uten noen form for humbucking-posisjon på pickupvelgeren, så kan det være vanskelig å få til heftig vreng med bare amp. En boost eller tubescreamer er minstekrav da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, det er riktig. Klart at amper som typisk er laget for high gain vil gi fet lyd uansett gitar. :)

Endret av sarge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prøvde den i Kongsvinger, og syns den har litt vepsete lyd(?) var combo visst det har noe å si.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av OsamaFetLaden
   Fant denne lille godsaken på Finn til en så god pris at jeg risikerte forhåndsbetaling til en, for meg, ukjent selger.
   Etter ar jeg hadde betalt og selger sendt ampen, gikk det fem dager uten at jeg fikk noe treff når jeg søkte på sporingsnummeret, så jeg begynte fort å slite med den----for alle her, regner jeg med---kjente usikkerheten når man kanskje har kjøpt katta i sekken. Den ble imidlertid lindret da jeg satt i telefon med Posten og leste sporingsnummeret høyt til kundebehandleren: Jeg så først da at selger hadde skrevet "N0" i stedet for "NO" på slutten av nummeret.
   Ampen kom i dag, og ser helt ny ut, bortsett fra et og annet rusk foran håndtaket. Jeg ble litt skjelven da jeg så at høyttalerpluggen var satt i støpselet til ekstern høyttaler---16 Ohm---i stedet for den interne på 8 Ohm, men nå har jeg testa den, og alt funker
  • Av TerjeR
   Hei. Jeg har tenkt å selge min 1991-modell Rivera M100, og lurer på om noen vet hva disse står i i dag? Det er ikke nye rør, men det er fortsatt futt i de. Alle tips mottas med takk.
  • Av Cyphex
   Etter litt tids bruk dør min Laney CUB Head ut. Det kommer null lyd og powerlampen er også død. Powerlampen er også svak og med ujevnt lys etter at den blir slått på inntil det til slutt er helt dødt. Ved å slå av ampen og vente litt, kommer den igjen for så å dø en liten stund etter. Dette har skjedd et par ganger etter et par-tre timers bruk, men ved en liten test i helga skjedde dette etter bare fem minutter. Forsterkeren er kjøpt brukt og jeg aner selvsagt ikke antall timer den er blitt brukt annet enn at forrige eier forsikret meg om at den var "lite brukt". Mulig at <1 watt-funksjonen har att knekken på noen rør her? Er det evt. powerrør eller preamprør eller begge deler som har tatt kvelden? Kan det være en annen periodisk feil?
   Ampen har 2 X EL84 og 3 X ECC83
   Tidligere eide jeg en gammel Peavey Classic 212 med solid state preamp og 6L6GC i poweramp. Her var det volumdropp og skurr med en gang rørene var slitne. Denne ampen hadde jeg i omtrent 25 år og har hatt flere rørbytter underveis. Oppfører forskjellige rørtyper seg annerledes når de er oppbrukte?
   Tenkte å forhøre meg litt om andres erfaringer før jeg leverer den til en guru for så å få beskjed om at rørene er oppbrukte.
   Takknemlig for konstruktive svar. Forøvrig mitt første innlegg på forumet her.
  • Av Guns N' Roses
   Jeg har en Orange Thunder 30 topp som støyer så fort jeg har noe som helst i effektloopen.
   Jeg har prøvd med kun en patchkabel i send og return, men den bråker fortsatt, så da må nok problemet ligge i forsterkeren. Er dette normalt? Er det noen som vet eventuelt hva som kan forårsake problemet?
  • Av Sonny_Chicago
   Dette er en problematikk som er besvart av mange mang en gang, men enkelte har vondt for det, og må ha ting inn med teskje
   Jeg har en Marshall JCM 800 Bass Series som jeg skal koble sammen med mitt gode gamle peavey-kabinett
   Kabinettet har bare en inngang og er på 8 ohm, så den saken er grei
   Men toppen har to utganger til kabinett, og en bryter ved siden der man kan velge 4 eller 8 ohm. Ved siden har noen en gang i tida vært så elskverdig å sette på en lapp med hva som bør brukes ved tilkobling til to kabinetter, men ikke ved ett
   Så da har jeg to enkle spørsmål:
   1) Hva bør bryteren stå på ved tilkobling til mitt kabinett? 4 eller 8 Ohm
   2) Kan noen lære meg grunnregelen å følge hvis man i framtida skal koble dette eller andre topper til et eller flere kabinetter? Så kan en molbo lære det en gang for alle
   All feedback settes umåtelig pris på, så man kan lære seg dette en gang for alle
   På forhånd - bukk og takk


×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.