Web Analytics
Jump to content

G&L


svenni

Recommended Posts

Jeg har en G&L ASAT Classic, USA-modell, bestilt fra USA og produsert på bestilling etter min spec (det er slik de gjør hos G&L). Min har standard G&L MFD Single coils, Maple neck med maple fingerboard, satin finish, ask kropp med butterscotch blonde finish. Nå er ikke min en lefty ;-) men det er ikke jeg heller. Fantastisk gitar, skkkelig fet twang Fender Tele-lyd, men mer variert, du får bl.a. mer volum og mer full, varm tone i den når du vil. Neck-SC-en er utrolig fyldig - folk som spiller på P90 mener den ligner mer på den enn på en vanlig Fender SC. Men det beste ved gitaren (ved siden av at den er helt perfekt i båndene og dermed ganske lettspilt med jumbo frets) er den enorme sustainen. Summen av kroppen, strengefestet, og den enkle og dødsfaste bridgen gir en sustain som gjør den utrolig artig å spille på båd emed lavt og høyt volum.

Noe spesielt du lurte på?

Link to comment
Share on other sites

Interessant tråd. Jeg har tenkt å kjøpe meg elgitar i USA i sommer, antakeligvis en Fender strat eller tele, men G&L virker jo også som et veldig bra merke (eies ikke forresten G&L av Fender?) i forhold til prisen. Noen som har erfaringer med Fender vs G&L? :)

Link to comment
Share on other sites

Viss det er lov, så lurer eg på pris!

Jeg betalte en del mindre fra amerikansk butikk, inkl. hard-case, frakt og moms, enn prisene i linken til Svenni under her. Det tok ca. 4 mnd fra jeg bestilte til gitaren var her.

tror ikke det Fender som eier G&L men grunnlegerene av G&L er jo sjefene selv :D Leo Fender og Georg Fullerton.

Prisene er heller ikke avskrekkende her er noen eksempler fra Thomann http://www.thomann.d...k=&bn=&sw=G%26L

G&L eies av BBE Sound http://en.wikipedia....cal_Instruments

Jeg har spilt noen Fendere, men ikke eid noen, og alltid drømt om en skikkelig amerikansk Tele, og denne ASAT'en har enda mer enn de Telene jeg har spilt på, uten at den mangler noe av det originale. Den er fullt sammenlignbar med en CS Tele, men billigere.

I den butikken du linker til, vær obs på at Tribute-modellene er G&Ls Indonesia-bygde billigmodeller. Men i motsetning til noen andre billigmodeller er PU'er og elektronikk amerikansk, og gitarene er ferdiggjort og sjekket på fabrikken i USA før de shippes. Jeg kjenner folk som har både Tribute- og US-modeller, og du får veldig mye for pengene med en Tribute også.

Edited by toralfsan
Link to comment
Share on other sites

Har en G&L ASAT Special Semi-Hollow (2001 mod) og er grisefornøyd. Kjøpt brukt vis Ebay fra USA, men var helt mint (plastikken var enda på plekterbrettet).

Har den som hovedarbeidshest, og den takler alle situasjoner. Ikke 100%-teletwæng, men nok for mitt behov. Den er minst like god som alle andre cudstom-telecastere jeg har prøvd - med unntak av Vinettoen jeg prøvde hos Vintagegitar. Hot mama...

Litt snodige stemmeskruer mtp festing av strengene, men ellers helt kanon. Spiller bra, holder intonasjonen supert og ser digg ut.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en G&L ASAT (Telecaster-ish) som er helt fantastisk. Bedre enn flere custom shop Fendere jeg har testet. Jeg hadde en ASAT special. Jeg angrer som bare det på at jeg solgte den.

I tillegg har jeg en G&L SB1 bass.

Topp stemning!

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg bestillt en Legacy med HSS og masse snacks kan bli 12 laaange uker kjenner jeg, men ser andre venter opp til et år for en ny gitar så det er vel ikke så galt med 3 måneder

Tar sjansen på å gratulere allerede. Del gjerne med deg dine erfaringer når du får den. Skjønner at det er en US du bestiller. Og hyggelig at vi blir flere G&L-brukere her på berget. Ikke noe galt med andre merker, men G&L fortjener flere brukere i Norge. Er overbevist om at det ville vært et marked her dersom en butikk eller en kjede ville ta inn både US-gitarer og Tribute-modellene til lignende priser som i Sverige, UK og Tyskland.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.