Web Analytics
Jump to content

G&L


svenni
 Share

Recommended Posts

Jeg har en G&L ASAT Classic, USA-modell, bestilt fra USA og produsert på bestilling etter min spec (det er slik de gjør hos G&L). Min har standard G&L MFD Single coils, Maple neck med maple fingerboard, satin finish, ask kropp med butterscotch blonde finish. Nå er ikke min en lefty ;-) men det er ikke jeg heller. Fantastisk gitar, skkkelig fet twang Fender Tele-lyd, men mer variert, du får bl.a. mer volum og mer full, varm tone i den når du vil. Neck-SC-en er utrolig fyldig - folk som spiller på P90 mener den ligner mer på den enn på en vanlig Fender SC. Men det beste ved gitaren (ved siden av at den er helt perfekt i båndene og dermed ganske lettspilt med jumbo frets) er den enorme sustainen. Summen av kroppen, strengefestet, og den enkle og dødsfaste bridgen gir en sustain som gjør den utrolig artig å spille på båd emed lavt og høyt volum.

Noe spesielt du lurte på?

Link to comment
Share on other sites

Interessant tråd. Jeg har tenkt å kjøpe meg elgitar i USA i sommer, antakeligvis en Fender strat eller tele, men G&L virker jo også som et veldig bra merke (eies ikke forresten G&L av Fender?) i forhold til prisen. Noen som har erfaringer med Fender vs G&L? :)

Link to comment
Share on other sites

Viss det er lov, så lurer eg på pris!

Jeg betalte en del mindre fra amerikansk butikk, inkl. hard-case, frakt og moms, enn prisene i linken til Svenni under her. Det tok ca. 4 mnd fra jeg bestilte til gitaren var her.

tror ikke det Fender som eier G&L men grunnlegerene av G&L er jo sjefene selv :D Leo Fender og Georg Fullerton.

Prisene er heller ikke avskrekkende her er noen eksempler fra Thomann http://www.thomann.d...k=&bn=&sw=G%26L

G&L eies av BBE Sound http://en.wikipedia....cal_Instruments

Jeg har spilt noen Fendere, men ikke eid noen, og alltid drømt om en skikkelig amerikansk Tele, og denne ASAT'en har enda mer enn de Telene jeg har spilt på, uten at den mangler noe av det originale. Den er fullt sammenlignbar med en CS Tele, men billigere.

I den butikken du linker til, vær obs på at Tribute-modellene er G&Ls Indonesia-bygde billigmodeller. Men i motsetning til noen andre billigmodeller er PU'er og elektronikk amerikansk, og gitarene er ferdiggjort og sjekket på fabrikken i USA før de shippes. Jeg kjenner folk som har både Tribute- og US-modeller, og du får veldig mye for pengene med en Tribute også.

Edited by toralfsan
Link to comment
Share on other sites

Har en G&L ASAT Special Semi-Hollow (2001 mod) og er grisefornøyd. Kjøpt brukt vis Ebay fra USA, men var helt mint (plastikken var enda på plekterbrettet).

Har den som hovedarbeidshest, og den takler alle situasjoner. Ikke 100%-teletwæng, men nok for mitt behov. Den er minst like god som alle andre cudstom-telecastere jeg har prøvd - med unntak av Vinettoen jeg prøvde hos Vintagegitar. Hot mama...

Litt snodige stemmeskruer mtp festing av strengene, men ellers helt kanon. Spiller bra, holder intonasjonen supert og ser digg ut.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en G&L ASAT (Telecaster-ish) som er helt fantastisk. Bedre enn flere custom shop Fendere jeg har testet. Jeg hadde en ASAT special. Jeg angrer som bare det på at jeg solgte den.

I tillegg har jeg en G&L SB1 bass.

Topp stemning!

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg bestillt en Legacy med HSS og masse snacks kan bli 12 laaange uker kjenner jeg, men ser andre venter opp til et år for en ny gitar så det er vel ikke så galt med 3 måneder

Tar sjansen på å gratulere allerede. Del gjerne med deg dine erfaringer når du får den. Skjønner at det er en US du bestiller. Og hyggelig at vi blir flere G&L-brukere her på berget. Ikke noe galt med andre merker, men G&L fortjener flere brukere i Norge. Er overbevist om at det ville vært et marked her dersom en butikk eller en kjede ville ta inn både US-gitarer og Tribute-modellene til lignende priser som i Sverige, UK og Tyskland.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Pikachu
   For noen dager siden ramlet denne karen fra Amerika inn døren min og sa høflig 'Howdy'
   Gitaren er lett, veldig balansert og låter gromt. Pickup'ene er Seymour Duncan JB/59 som kom stock fra Jackson,
   men de skal jeg bytte ut med et sett Beard Combers fra Fastback Guitars.
   Det er noe med halsene på de fleste Jackson-gitarer, tynn (ikke Ibanez-tynn) og utrolig behagelig, men samtidig "mat i hånden".
   En annen ting er byggekvaliteten...har hørt solide rykter om Jackson sine USA-produserte gitarer før og først nå kan jeg si meg helt enig.
   Jeg har gått over gitaren med lupe (omtrent), men har ikke funnet en eneste antydning til slurvefeil eller andre ting som tyder på at noen har vært trøtte på jobben
   Jeg er strålende fornøyd og anbefaler alle (som har interesse for Jackson USA) å sjekke ut et Jackson USA Select-instrument.
   Du finner de hos 4sound.
  • By thorr
   Lurer på hvor jeg kan finne en lefty musicman silhouette gitar i Norge eller utlandet..
   Om den er brukt gjør meg ikke noe, blir bare en mer sannsynlig pris da!
   Så vist noen vet noe om dette så SHOUT out da


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.