Gå til innhold

PerA

Medlem
 • Innholdsteller

  3 934
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

PerA vant dagen sist Juni 2

PerA hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

775 Excellent

Om PerA

 • Rang
  II-V-I
 • Bursdag 16. mars 1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.storeforventninger.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kirkenes

Nylige profilbesøk

9 680 profilvisninger
 1. PerA

  Kule jazzlåter

  Hallgeir sin versjon av Blues for Alice er en av mine favoritter. Fabelaktig gitarist. Slenger ved et par flotte låter, som også er morsomme å spille:
 2. PerA

  Kule jazzgitarer

  Og så må man jo nesten ha denne med i en slik tråd:
 3. PerA

  Kule jazzgitarer

  Jeg jazzer som oftest på en semi-hollow tele (G&L ASAT): Men har også en billig archtop fra Ibanez, satt opp med flatwounds og en pickup fra @kristoffereide som jeg ofte bruker til fri-impro (den feeder litt lettere en telecastern), eller når jeg skal ha så klassisk bebop-lyd som mulig: (Jeg kan ikke ta bilder selv, så alle bilder av instrumentene mine inkluderer meg - det får dere nesten bare finne dere i).
 4. PerA

  Kule jazzlåter

  @Troll, disse er fine å starte med: Take the A Train Blue Bossa Summertime Tune Up Freddie Freeloader C Jam Blues Ellers synes jeg alltid disse er morsomme å spille: Cold Duck Time Mercy, Mercy, Mercy Do Like Eddie (Scofield) Green Tea (Scofield) Chicken Dog (Sco)
 5. PerA

  Kule jazzforsterkere

  Kompressor på jazzgitar? Er du tullerusk? Hadde lyden på den godeste Ulf Wakenius for noen år siden. Ephiphone-gitar inn i en AER-amp. Jeg koblet meg på DI-utgangen til ampen, rett i PA uten EQ. Låt kuler og krutt! Jeg har etter lang tid kommet frem til at tonen hans må ligge i hodeplagget.
 6. PerA

  Kule jazzforsterkere

  Har ingen dugende bilder av mine amper, og JC120 er jo allerede nevnt, så her er internettbilde av Henriksen-ampen jeg bruker mye til alt mulig rart - også jazz.
 7. Du er så langt fra fakta som det er mulig, skal jeg si deg. Du påstår du har rett, men evner ikke å bevise det. Nå har du så langt henvist til: Religion Kjønn Elektrisitet Musikkteori (såvidt) Gammel kinesisk medisin Psykologi Anime Ingenting av dette har på noe vis klart å forklare hva du spør etter, hva du mener, hvordan du mener at vi andre "tar feil" eller at du i det hele tatt besitter kunnskap om noen av feltene. Det kan godt være at du er ekspert på alle felt - men da er du sannelig ikke god til å formidle det. Du har også åpenbart ikke lest noe av litteraturen som er foreslått deg, noe som viser at du ikke er interessert i å prøve innfallsvinkelen din de som faktisk har orka å svare deg seriøst. Det opplever jeg som skikkelig arrogant. Så langt har du kun klart å knytte følgende følelser til prosjektet ditt: Frustrasjon, irritasjon, oppgitthet og forvirring. Godt jobba.
 8. Bortsett fra at vi har tradisjonelt sett 10 skalaposisjoner på gitar (CAGED er bare et av flere undersystem), 10 fingre, 6 spesialsanser (smak, hørsel, syn, lukt, berøring og likevekt), 12 halvtoner i vårt vestlige system, 12 organsystemer i kroppen, 6 kontinenter (4 hvis du er streng, 7 hvis du er liberal), og så videre. Jeg synes prosjektet ditt egentlig er kjempespennende, men du har en altfor bred og ustrukturert innfallsvinkel, gjør koblinger som ikke passer sammen og avviser all krtikk. Fred, det er vi heldigvis enige om.
 9. PerA

  Dionisio Aguado - Andantino (klassisk gitar)

  Fint! Denne bruker jeg mye med elever. Aguado var en superpedagog, og læreverket hans er faktisk enda i bruk rundt om i verden. Siste versjonen jeg har sett er fra 2005! Jeg vet ikke om jeg hadde spilt den siste tonen i takt 8 så stakkato som du gjør, men det er jo smak og behag! Hvis du er gira på mer Aguado, så liker jeg denne: http://hz.imslp.info/files/imglnks/usimg/7/7e/IMSLP199152-PMLP81902-Tablature.pdf
 10. PerA

  Det enkleste å starte med

  Hei! Jeg begynner med å bruke ukuleleakkord-former på gitar når jeg har elever med små fingre. Du må bare transponere ned en kvart. C blir G, D blir A, etc. Unntakene er E og Em - kjekt å kunne bruke alle strengene. Ellers har jeg hatt stort utbytte av å lære barn enkle melodier via tab eller gehør, for så å lære de akkordene som hører til etterpå. Et eksempel er «Hot Cross Buns», lett å lære og 3 akkorder. Den er morsom å dikte egne tekster på. Ellers går «Bjørnen Sover», «Mai vi har» og «Ole har en liten bil» an å spille med 2 akkorder.
 11. Noterer meg at du svarer på absolutt alt annet enn det jeg kommenterer, og går videre med livet. Ikke glem å øve!
 12. Altså, du kan ikke be folk konkretisere med eksempler når du stiller med absolutt ingenting selv. Du har ennå ikke gjort noen forsøk på å forklare hva du er ute etter, du veksler mellom å si at du vil knytte konkrete følelser til tonearter før du i neste omgang sier at du mener melodier skal knyttet til følelsene. Hva er det du egentlig vil? Du ignorerer også komplett de mengdene med litteratur du har blitt henvist til, tar ingen hensyn til hverken musikalsk eller kulturell kontekst, og har åpenbart ikke tenkt en tanke på klang og tekstur. Det opplever jeg som ganske provoserende, selv etter at flere har forsøkt å forklare det samme. Og hvor i alle dager har du funnet det komplett uforståelige "følelseshjulet"? Det innehar jo bare 1 av de 5 grunnleggende følelsene. Har du ikke gjort noe som helst forarbeid? Dette kunne vært både moro og interessant, men faller helt igjennom da det ikke er noe grunnlag å diskutere/teoretisere på.
 13. PerA

  PerA

×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.