PerA

Medlem
 • Innholdsteller

  3 921
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

PerA vant dagen sist Desember 11 2016

PerA hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

748 Excellent

Om PerA

 • Rang
  II-V-I
 • Bursdag 16. mars 1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.storeforventninger.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kirkenes

Nylige profilbesøk

9 445 profilvisninger
 1. Du er så langt fra fakta som det er mulig, skal jeg si deg. Du påstår du har rett, men evner ikke å bevise det. Nå har du så langt henvist til: Religion Kjønn Elektrisitet Musikkteori (såvidt) Gammel kinesisk medisin Psykologi Anime Ingenting av dette har på noe vis klart å forklare hva du spør etter, hva du mener, hvordan du mener at vi andre "tar feil" eller at du i det hele tatt besitter kunnskap om noen av feltene. Det kan godt være at du er ekspert på alle felt - men da er du sannelig ikke god til å formidle det. Du har også åpenbart ikke lest noe av litteraturen som er foreslått deg, noe som viser at du ikke er interessert i å prøve innfallsvinkelen din de som faktisk har orka å svare deg seriøst. Det opplever jeg som skikkelig arrogant. Så langt har du kun klart å knytte følgende følelser til prosjektet ditt: Frustrasjon, irritasjon, oppgitthet og forvirring. Godt jobba.
 2. Bortsett fra at vi har tradisjonelt sett 10 skalaposisjoner på gitar (CAGED er bare et av flere undersystem), 10 fingre, 6 spesialsanser (smak, hørsel, syn, lukt, berøring og likevekt), 12 halvtoner i vårt vestlige system, 12 organsystemer i kroppen, 6 kontinenter (4 hvis du er streng, 7 hvis du er liberal), og så videre. Jeg synes prosjektet ditt egentlig er kjempespennende, men du har en altfor bred og ustrukturert innfallsvinkel, gjør koblinger som ikke passer sammen og avviser all krtikk. Fred, det er vi heldigvis enige om.
 3. Dionisio Aguado - Andantino (klassisk gitar)

  Fint! Denne bruker jeg mye med elever. Aguado var en superpedagog, og læreverket hans er faktisk enda i bruk rundt om i verden. Siste versjonen jeg har sett er fra 2005! Jeg vet ikke om jeg hadde spilt den siste tonen i takt 8 så stakkato som du gjør, men det er jo smak og behag! Hvis du er gira på mer Aguado, så liker jeg denne: http://hz.imslp.info/files/imglnks/usimg/7/7e/IMSLP199152-PMLP81902-Tablature.pdf
 4. Det enkleste å starte med

  Hei! Jeg begynner med å bruke ukuleleakkord-former på gitar når jeg har elever med små fingre. Du må bare transponere ned en kvart. C blir G, D blir A, etc. Unntakene er E og Em - kjekt å kunne bruke alle strengene. Ellers har jeg hatt stort utbytte av å lære barn enkle melodier via tab eller gehør, for så å lære de akkordene som hører til etterpå. Et eksempel er «Hot Cross Buns», lett å lære og 3 akkorder. Den er morsom å dikte egne tekster på. Ellers går «Bjørnen Sover», «Mai vi har» og «Ole har en liten bil» an å spille med 2 akkorder.
 5. Noterer meg at du svarer på absolutt alt annet enn det jeg kommenterer, og går videre med livet. Ikke glem å øve!
 6. Altså, du kan ikke be folk konkretisere med eksempler når du stiller med absolutt ingenting selv. Du har ennå ikke gjort noen forsøk på å forklare hva du er ute etter, du veksler mellom å si at du vil knytte konkrete følelser til tonearter før du i neste omgang sier at du mener melodier skal knyttet til følelsene. Hva er det du egentlig vil? Du ignorerer også komplett de mengdene med litteratur du har blitt henvist til, tar ingen hensyn til hverken musikalsk eller kulturell kontekst, og har åpenbart ikke tenkt en tanke på klang og tekstur. Det opplever jeg som ganske provoserende, selv etter at flere har forsøkt å forklare det samme. Og hvor i alle dager har du funnet det komplett uforståelige "følelseshjulet"? Det innehar jo bare 1 av de 5 grunnleggende følelsene. Har du ikke gjort noe som helst forarbeid? Dette kunne vært både moro og interessant, men faller helt igjennom da det ikke er noe grunnlag å diskutere/teoretisere på.
 7. PerA

 8. Hei! Tror du bør lese litt musikkhistorie, for dette er ikke noe nytt i prinsippet. I 1806 kom boken "Ästhetik der Tonkunst" av Schubart. Den lanserte en haug med følelser som hver toneart visstnok fremkalte hos lytterne. Her er en engelsk oversettelse, se på side 428: https://www.musikipedia.dk/dokumenter/boeger/engelsk-tonkunst.pdf Se også fotnoten på s. 433 i samme dokument for flere bøker om temaet. Per i dag er dette en delvis utdødd tankegang, spesielt med tanke på hvordan ny teknologi og bearbeiding av musikk kan påvirke hvordan toner og klanger oppfattes. Det virker på meg som om du komplett har oversett klang og tekstur i prosjektet ditt. Det er forskjell på en A spilt på en cello og en vuvuzela. Og ta en tur innom et bibliotek og les "Det musiske mennesket" av Jon-Roar Bjørkvold, og se hva du finner om etnomusikologi. De tonene og klangene du virker til å ha i tankene er avhengig av den kulturelle konteksten lytteren setter det i.
 9. Jeg gjør en del stereolooping og stereodelay, løste det hele med å kjøpe en Jazz Chorus. 😂
 10. Der er jeg komplett uenig. Har ikke prøvd Studio One, men har brukt vel over tusen timer i ProTools, Cubase og Digital Performer, og Reaper er temmelig likt i arbeidsflyt og menysystem. I tillegg støtter Reaper de fleste plugins (jeg har en del fra Waves), VST-instrumenter, etc, og jeg har ikke opplevd en eneste kræsj det siste året. Og det koster 500 spenn for lisens.
 11. EP: Blått Hus

  Hei alle forumfolk! Jeg har gitt ut en EP i dag, "Blått Hus". Kjekt om dere vil ta en lytt eller to. Dersom dere vil kjøpe digitalt og ikke bare strømme, er det flotters om dere bruker CDBaby (da havner ikke 25% i lomma på noen andre). Spotify Tidal iTunes CDBaby Dersom dere vil kjøpe digitalt og ikke bare strømme, er det flotters om dere bruker CDBaby (da havner ikke 25% i lomma på noen andre). Tilbakemeldinger er alltid moro!
 12. Reverbpedal, anbefalinger?

  Sukk. Jeg som var fornøyd med min reverbpedal... Nå må jeg nesten bytte etter å ha lest denne tråden.