Gå til innhold

PerA

Medlem
 • Innholdsteller

  3 962
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

PerA vant dagen sist Juni 2 2018

PerA hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

827 Excellent

Om PerA

 • Rang
  II-V-I
 • Bursdag 16. mars 1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.storeforventninger.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kirkenes

Nylige profilbesøk

10 110 profilvisninger
 1. Dette var et morsomt initiativ! God anledning til både å oppdatere programvare som jeg ikke har brukt siden i fjor sommer, og bruke Lead II-gitaren min. Selv om det er noe sent å komme med bidrag, ga jeg meg selv 60 minutter på dette inkl. miksing, og dermed stort sett ett take på alt. Ble nok nærmere 70 min, men moro å gjøre her nord i gråværet. https://soundcloud.com/user1440462/ge2
 2. Mange bra tips her! Men hvis du skal fingerspille en A trenger man jo gjerne den lyse E-strengen åpen og klar. Et par tips fra meg: - Pass på at du trykker ned i 2. båndet på B-strengen med tuppen av fingeren (merket med grønn dings og smiley på bildet), og ikke flaten av fingeren. - Ha litt vinkel i håndleddet, så du får en bedre vinkel på fingrene mot gripebrettet. - Pass på tommelen din på venstre hånd. En fin tommelfingerregel (pun intended) er at den skal være omtrentlig parallell med langefingeren på andre siden av gripebrettet. Hvis den peker for mye mot siden eller henger over toppen av halsen skaper den en ugunstig vinkling og spenning i hånda. Hvis ingenting hjelper noe særlig kan det være en ide og se på hvilken gitar du har. Hvis du har veldig smal størrelse på gripebrettet blir det ekstra vanskelig å få alle strengene like klare og rene, særlig når du skal ha åpne akkorder. Jeg hadde en gang en voksen gitarelev som hadde fingre på størrelse med eiketrær - og han kom drassende med en 3/4 størrelse gitar. Ikke rart han sleit med å få god lyd i en A eller en D. Men sannsynligvis har @juzzizhow helt rett: Det må øving til!
 3. Veldig stilig! Jeg bestilte et eksemplar av Christies katalog som de trykker til salget, den regner jeg med blir ganske så fancy. Og det nærmeste jeg kommer å eie noe som helst relatert til auksjonen, haha!
 4. Vet ikke om du har kjøpt lydkort enda, men det ser ut til at forskjellen er at UR-RT4 er et lydkort der er preampene er forsterket med transformatorer fra Rupert Neve. Neve er top shit i lydverdenen, men jeg er usikker på om du vil kunne nyttegjøre forskjellen mellom RT4 og UR44 i din situasjon (hobbybasis). Jeg hadde kjøpt UR44, det ser ut som et tipptopp lydkort. Så kan du bruke pengene du evt. ville ha spøtta inn i et RT4-kort på god lytting og mikker.
 5. Enten dét, eller så er jeg bare så hyggelig å være med at de ikke vil slutte. Lever fint med begge!
 6. Null stress, skriv gjerne her om du løser mysteriet!
 7. Hei! Formen på stolen kan tilsi at det er en gitar produsert av Odd Øverås. Les mer hos NorskeGitarer: http://norskegitarer.no/?page_id=2023 Send gjerne en mail til Asgaut Steinnes, han har peiling og er nok mer en villig til å hjelpe.
 8. Jeg har undervist ca. 20-30 barn i alderen 7-10 år de siste 2-3 årene (mange av dem går fortsatt hos meg, så noe riktig gjør jeg :P), og kan med absolutt sikkerhet si følgende: Det kommer an på eleven og det kommer an på repertoaret. Dersom det ikke skal stresses så mye med akkorder/grep, men spilles melodier og slikt via feks. tab, så spiller det ikke så mye rolle om det er trekvart eller fullstørrelse. Skal dere kjøre i gang med grep som G, A, D, etc., så kan en fullstørrelse gitar bli litt kronglete avhengig av håndstørrelsen til guttungen. Innenfor klassiske og akustiske gitar er en tommelfingerregel at når eleven er over 150 cm høy er hen klar for 4/4. Du vil utvilsomt gi en fin og gradvis overgang hvis du har råd til å først starte ham med en 3/4 i et år eller 2, og så gå over til en 4/4 når tiden er inne - det har jeg sett mange ganger. Men hvis han er supergira på akkurat den gitaren kan det være mest motiverende å kjøre på med fullstørrelse fra starten. Som sagt kan man tilpasse repertoaret etter fysiske begrensinger hos eleven, og ting som skalaen på gitaren, kroppens størrelse, etc., påvirker også resultatet. Har 2 stk Squier mini på jobb, de er helt fine gitarer og morsomme å bruke til å lage band med 2.-4.-klassinger. Holder ikke stemminga så veldig bra, men så driver jo ikke de fleste barn i den alderen på med så mye bending og slikt. Vet ikke om det ble noe klarere svar, så jeg forsøker en TLDR; 4/4-størrelse kan funke helt fint, spesielt om han er veldig gira på en spesifikk gitar som du kan gi ham. Tilpass repertoar og akkordutvalg etter håndstørrelsen, så går det meste seg til. Squier mini er helt fine gitarer, og er et alternativ verdt å tenke på.
 9. Jeg henger meg litt på CF her, og skal gi litt tilbakemeldinger for en gangs skyld. Dette likte jeg: Pent gitarspill Fin vokal, og harmonier som er midt i sjangerblinken. God sammenheng og helhet i melodien og låtas form. Dette ville jeg personlig gjort noe med, men som du ikke nødvendigvis er enig i: Hvor er grooven? Det virker som om du har 8-10 forskjellige ideer på trommene, og insisterer på å ha alle med i låta. Det fører til at det stort sett oppleves som en serie med trommebrekk/-fills som avløser hverandre. Jeg tror kanskje du hadde hatt litt mer utbytte av å spare litt på "flakka-tikka-tomme-tom", og heller la ting få groove litt mer. Hvor er bunnen i miksen? Jeg er enig med CF, her er det mye diskant og komprimering. Prøv å trekke trommene litt tilbake, og litt mer strenger, og se om det hjelper.
 10. Lekkert! Dagens synkopekvote er herved oppnådd.
 11. Dæven, altså. Det er ikke så mange gitarister du kjenner så umiddelbart igjen på gitarlyden som Mark Knopfler.
 12. Hei folkens! Slipper live-plate i dag, kan strømmes og slikt fra min bandcamp: https://perandersstore.bandcamp.com/album/live-fra-grense-jakobselv Liveopptak fra min konsert i Kong Oscar IIs kapell i Grense Jakobselv. Konserten var det avsluttende arrangementet under Kirkenesdagene 2018. Utsolgt konsert, og meget fornøyd PerA. Mikset og bearbeidet av meg selv, mastret av Lasse Marhaug. Albumkunst av Dagfinn Gjerde. Er noget på siden av det andre som postes her inne, men jeg bruker faktisk opptil flere gitarer!
 13. Hei! Jeg er godt fornøyd med Takamine GC5CE, som jeg bruker på jobb. Fin intonasjon, og slettes ikke verst klang og balanse. Med pickupsystem og greier. Den er på tilbud her: https://9900watt.no/index.php?route=product/product&path=270_99&product_id=578 Så kan du bruke resten av budsjettet på kasse og luftfukter, da har du gitar som varer lenge.
 14. Ser nå at det er litt for lite Wes i tråden:
 15. Her er mye bra nevnt, må bruke resten av kvelden med Spotify! Her er en liten liste med låter med gitarlyd som bergtok meg første gang jeg hørte dem RATM - Killing in the Name. Peise tøff riffing, men den whammyen blåste meg til helvete. Pink Floyd - Dogs. Jeg kunne vel egentlig sagt "alt med Gilmour" for min del. Viktigere musiker for min oppvekst finner du ikke. Men tonen på "Dogs" satt seg i ryggmargen min. Roger Waters - What God Wants, Pt. I. Mitt første møte med Jeff Beck, og han ga meg neseblod.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.