Web Analytics
Jump to content

Shredding


simon73

Recommended Posts

Bra tips?

Metronom og en gedigen posjon tålmodighet (samt masse tid til overs). Øv arpeggioer, sekvensering og få alskens kirketonearter inn under huden.

Gode legato- og 'alternate picking'-ferdigheter er et must.

'Shredding' er vel strengt tatt ikke noe mer enn det å spille veldig fort. Noen klarer å gjøre det spennende og smakfullt (Michael Romeo, Steve Vai, Paul Gilbert og i de fleste tilfeller - John Petrucci (IMO)), mens andre bare spiller fort og har (igjen, IMO) ikke så veldig mye å melde (Michael Angelo Batio).

Link to comment
Share on other sites

Okej da, som nevnt over last ned metronom app til iPhonenen.

Lær deg alle skaler i bokser med 3 noter per streng. Spill som nevnt i alle sekvenser 1-2-3 2-3-4 3-4-5, eller 1-2-3-4 2-3-4-5 3-4-5-6 osv. Hvis du skal spille mer enn tre noter per streng flytter du oppover med lillefingeren og nedover med pekefingeren.

Øv på å spille hardt med plekterer (overdriv) og samtidig så lett du kan med venstrehanda. Begynn gjerne så lett at strengene ikke treffer bånda. Så øver du trykket gradvis til du får korte stacatto noter mens plekteret hele tiden går jevnt i alternate picking.

Stopp med en gang det viser tegn til å gjøre vondt. Da gjør du no feil og vil bare dra på deg senebetennelse.

Hvis du finner at du spør deg selv hvorfor i helvete du står å driver med dette tullet så slutt med en gang og få deg et liv. Ta en øl og dra å møt no damer. Musikk og livet generelt handler fint lite om å kunne spille fort, men reltivt mye om øl og damer.

Link to comment
Share on other sites

Okei så ordla jeg meg feil da..å spille fort er en treningssak no doubt, men tenkte vel mer på div øvelser en kan gjøre.. For å få trent opp div teknikker. Må da finnes ei side, en bok eller noen dvd'er som tar for seg slike ting. Å sitte og sulle for seg sjøl er vel ikke alltid like konstruktivt iom at d er lett og kjøre seg fast i samme gamle mølja med greier man kan fra før av.

Link to comment
Share on other sites

-----------9-10-12-10-9-----

-10-12----------------------12

Spill en gang 8 deler og to ganger som 16 deler en gang 8 deler og to ganger 16 deler osv.

Og så:

-------------10-12-10--------

10-12-13--------------13-12

Dette kan du spille som nevt over så lett du klarer med venstre handa og jevn alternate picking med høyre. Begynn skikkelig sakte sånn at du får det 100% inn før du gjør noe som helst forsøk på å speede opp. Spill det overalt på halsen (juster mellom G og B strengen) mens du ser på TV, leser GN ol. Garantert å irritere livet av alle rundt deg etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Ettersom jeg kjenner til Jason Becker så fatter jeg jo at det er mye klassiske greier som benyttes i så og si alt av solorelaterte greier..jaja er vel bare å øve da ØVE ØVE & atter ØVE!!!

Forøvrig har jeg kjærring, jobb og ett liv heehe, men når jeg ikke er tilfreds med noe, ja da tar jeg fatt på problemstillingen. Øl og damer??? Er vel ett tilbakelagt kapittel:-) Sex, drugs and rock'n roll nei det frister ikke;-)

Men fader så frustrerende å merke at man har stagnert som gitarist pga inaktivitet:s

Link to comment
Share on other sites

Ettersom jeg kjenner til Jason Becker så fatter jeg jo at det er mye klassiske greier som benyttes i så og si alt av solorelaterte greier..jaja er vel bare å øve da ØVE ØVE & atter ØVE!!!

Når du sier shredding tenker jeg først og fremst bare på det å spille fort. Det er jo en ren teknisk greie og er relativt tett relatert til hvor mye tid du bruker på å øve på å spille fort. Hvilke skalaer og sånn er mer relatiert til akkurat hvilken musikk du tenker på. Mesteparten av de gamle instruksjonsvideoene til alle shred gutta legger vel på YT mer mer spesifikk info på hver av dem.

Link to comment
Share on other sites

Teknikkøvelse er vel i seg selv brukbart i den grad at man lettere kan oppnå det å spille ting man hører i hodet.. Men ja, alle over meg har vel nevnt det viktigste med å kunne spille teknisk fort. Viktig med konsistent picking/legato, metronom og en god del timer. Sakte først, ikke begynn å spill fortere med mindre hånda di nesten gjør det automatisk uten å kludre til tonene. Sjekk ut øvelser som Paul Gilbert har på alternate picking og stringskipping. Utover det er Youtube.com en god kilde til div teknikker.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.