Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Ny gitar? Metal/Fusion.


Njee

Anbefalte innlegg

Hei! Er ute etter noen råd ang. kjøp av gitar, evt. tips/anbefalinger =) Skal kjøpe meg en brukbar gitar til Metal og litt Fusion, helst en relativt all-round en egentlig. Har sett en del på Ibanez S 2075, og den ser ut til å passe midt i blinken; har noen erfaringer med denne? Vil noen anbefale noe annet over denne?

Ang. pris, så er jeg vel villig til å legge ut en 15-16k, omtrentlig. Hvilke forretninger burde jeg lete i? Er det et alternativ å handle i utlandet?

Ble masse spørsmål dette, men jeg er lett takknemlig for en liten pekepinn ... ! =)

På forhånd, takker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

15-16K..? Og all-rounder..? Høres ut som om du skal ha deg en Mayones Setius.. Til den summen kroner kan du få gjort noen customvalg, samt få satt inn en Piezo-bro også..

Ta turen til powerguitar.no :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oioi! Reklame <3

Virker som folk bare har godt å si om de her ja! Har aldri hørt om Mayoneser før, men navnet høres jo relativt porno ut :P Er på jobb nå, men vil definitivt se litt mer på det =) Men på strak arm, hvilken ville DU anbefale, og hvorfor? Fks. hvilke pick-ups osv.? For øyeblikket står jeg i med en Engl thunder 50 reverb, og er på utkikk etter pedaloppgraderinger, så lyd blir det da iallefall!

Custom meg her og custom meg der, jeg må nok vedgå å vere typen som lett hadde rotet seg vekk i slikt. Men jeg skal se på det, takk for raske svar =)

Endret av Njee
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde gått for en Jackson. Trenger du variasjonen med singelcoils: går for en SL-1, kun humbuckers: SL2H. De kommer selvsagt med FR, men du får de også uten.

Jackson's soloister går gjerne for en slikk og intenting brukt her til lands, så for en pris rundt 10k eller mindre får du en av disse. Evt kjør på med en Kelly eller lignende, om du vil ha en mer utagerende fasong:)

Jeg har enda til gode å prøve en Suhr, Tom Anderson eller lignende som har matchet de beste stock Jackson Select gitarene jeg har vært borti for min del. Mayones har jeg dog ikke prøvd, så skal ikke uttale meg om de før jeg har fått prøvd en. Og ikke for å støte noen, hver sin smak, men pass opp for trendspøkelset, det finnes i beste velgående her inne;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er vi vel under 10 stk i Norge (wild guess) som eier en May, så trendspøkelset er vel ikke en henvisning til oss?

Jeg vil også anbefale Mayones Setius. Om du hiver i et sett med high output-humbuckere (kan anbefale Bare Knuckle, men det er en personlig preferanse) så vil May koble de med coil-spilt ( bryter i vol-potten, slik at en humbucker blir til single coil) og da vil de funke fett til både metal og fusion.

May har en ganske kraftig sonisk snert som gjør at de puncher godt i ampen og gjør det enkelt å spille dynamisk. Alt fra lavt volum til full-on-blast uten å måtte røre volumpotten!

I tillegg er de jo unektelig vakre å se på, og gjør ikke skam på seg uansett sjanger man velger å spille :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde vert digg å prøve ut dem her ja! Bare Knuckles har jeg ei heller ingen erfaring med, men hører stort sett bare godt om dem. Kunne jeg fått en innføring? EMG er jo apelsinjuice til tusen det, på sin måte; kanskje litt overstyrende da. Iom. at dette (etter sigende) er særs lite brukt i landet, er det jo selvsagt skummelt å gi seg ut på noe slikt, skjønt, wth ^^

Men, si meg, hva er leveringstid på de her? Har ingen planer om å vente et halvt år på gitar på en måte! Jeg kommer til å fortsette å snuse rundt på litt av hvert i det minste, for gitar blir det nok uansett =) Takker for alle innspill!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Music Man Silhouette (brukt/ny fra statene)

Fordi:

- Byggekvaliteten er topp, beste jeg har vært borti!

- De låter godt i alle ledd, virker som gitaren en konstruert for allsidighet!

Suhr Strat Pro (brukt/ny fra statene).

Fordi:

- Du får en gitar med topp byggekvalitet.

- De låter bra til alle sjangre.

- Du får en gitar som du alltid kan kunne selge til samme pris du kjøpte den for.

- De ser konge ut.

Hadde jeg hatt over 15K og skulle kjøpt en allrounder, hadde jeg gått for en av de to gitarene. Har en MM Silhouette nå og det er DEN beste gitaren jeg har hatt. Har hatt en del av disse "allsidige" gitarene nå og ingen har matchet denne. Suhr gitarene er fantastiske saker, hadde jeg hatt penger og trengt en ekstra allrounder hadde det nok blitt en slik.

Ellers er det jo mange gitarer som kan sjekkes ut:

Gibson Les Paul

Gibson SG

Fender Stratocaster

Tom Anderson Strat

Vigier (ikke "kjent" i Norge, men er sykt bra).

Endret av Kossoff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men, si meg, hva er leveringstid på de her?

Her kan nok Rocktrond si noe mer konkret, men ut fra egen erfaring samt hva jeg har hørt av andre, så ligger bestillingstid på rundt 2 - 3 mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leveringstiden på Mayones varierer litt med hvor custom man går :)

Mayones har til enhver tid et relativt stort lager med ferdige gitarer i standardutførelse - og man kan også kjapt få de til å skifte pickups og gjøre andre småforandringer på en av disse om ønskelig. I så fall er jo leveringstiden en uke eller to. Jeg har jo også et par standard Mayoneser inne i butikken til enhver tid.

Men for en custom som lages på bestilling så er normal leveringstid 2 måneder, men opp i mot 3 måneder om det går over en ferie, eller Mayones har ekstremt mange bestillinger inne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriver under på Suhr Pro.

Er dødsfornøyd, sjøl interesert i metal og fusion :)

Jeg har en HSS type Suhr Pro (S3 modell).

Viss du er ute etter å kunne spille solo-leads med neckpickup også, så ville jeg annbefalt en i HSH eller H- H oppsett.

Ellers låter singlecoilene kjempeflott til sitt bruk. Har ikke hatt no følelser av trang til annen gitar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.