Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Mitt GFS-kit


Puttis

Anbefalte innlegg

Begynner å nærme meg slutten på byggingen av mitt GFS-kit. Hadde egentlig tenkt å lage en byggetråd, men glemte å ta bilder underveis i prosessen. Har ikke benyttet meg av noe av hardwaren som fulgte med kitet. Bro, tailpiece og stemmemekanikk er byttet ut med Gotoh hardware. Pickuper er foreløpig de som fulgte med kitet, skal sette inn noen andre etterhvert.

Dette er første gang jeg har begitt meg ut på noe slikt. Er ganske fornøyd med resultatet utseendemessig med tanke på at jeg knapt nok har tatt i en gitar før og generelt sett heller ikke er særlig nevenyttig. Dette er også første gang jeg har prøvd å lakkere noe særlig. Har ikke prøvd å fått lyd i den enda.

Det har vært en del utfordringer med dette kitet, blant annet var det boret hull til bro og tailpiece fra fabrikken, men disse var selvføgelig boret på feil plass slik at jeg måtte plugge igjen og bore nye hull. I tillegg var utfresningene til pickupene for store. Her hadde korrekt fremgangsmåte vært å blokke igjen utfresningene, pusse ned og frese ut på nytt. Dette var dessverre ikke noe alternativ siden toppen består av mindre enn 1 mm tykk finèr. Dette gjør at en ikke har noe slingringsmonn i forhold til å pusse. Løsningen ble at jeg limte inn passende trebiter for å sikre at jeg hadde noe å skru pickupdekslene i. Videre var ikke passformen mellom hals og kropp noe å skryte av men resultatet ble akseptabelt etter mye pussing, svetting og bannskap.

Lakken er Motip spraybokser og Herdins lakkbeis.

4771612353_d62a1d9f13.jpg

4772250406_b38dce05e7.jpg

4771612071_c7e3858737.jpg

4772250102_82a2cf81b5.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

@DrJustice

Det er det kitet der ja, bindingen kommer fiks ferdig pålimt.

@CastorFiber

Det er limt hals, kort tenon. Har limt selv. Var sjukt mye jobb for å få dette bra. Nesten uansett hvor mye en pussa og filte ble det gliper både her og der. Ble greit resultat til slutt da. Måtte også legge i en ca 4 mm tykk shim for å få kontakt mellom tenon og bunnen av utfresinga. Var ikke akkurat tight fit.

@Norstorm

Takker! :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Når man har et så deilig brett låter alt bra! 
  • Det kommer an på så mye, pedaler som støyer, pedaler som suger signal selv i standby, billig uisolert strømforsyning. Jeg har en enkel Gigrig Quartermaster 6, den gjør virkelig underverker 🙂
  • solgte de det som standard tilgjengelig i butikken, gubbe, eller var det spesialbestilt?
  • Jeg bruker fem-syv - litt etter dagsform - pedaler, én splitter-boks og en del kabling. Det har aldri vært et problem. Om du er sånn som meg, og alltid har én boks påslått, trenger du kanskje ikke buffer? Det du mister i diskant kan du ofte ta igjen med litt diskant i ampen. Det jeg legger mest merke til når jeg bruker mange pedaler, uten noen form for buffer eller "velge-boks" (GigRig feks), er at ampene dropper litt i volum. Dette kan du jo også ta igjen med litt volum på ampen. 
  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.