Web Analytics
Jump to content

DrJustice

Medlem
 • Posts

  448
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

DrJustice last won the day on June 16 2014

DrJustice had the most liked content!

About DrJustice

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Morokulien

Recent Profile Visitors

3,311 profile views

DrJustice's Achievements

Gitarrocker

Gitarrocker (5/6)

25

Reputation

 1. Hmmm.... får opp skjemaet her...
 2. Har blitt kontaktet av Kallimero777 med noen spørsmål, bl.a. ang. knopfler mod skjemaet. Dessverre funker ikke code tags på forumet lenger og tidligere innlagte code seksjoner mangler nå linjeskift. Tenkte å redigere postingen min ovenfor, men det finner jeg ikke ut hvordan man kan fjøre. Har strevd masse med å legge in en code seksjon her, men det er kul umulig å få det riktig. Noe for Admins å titte på der? OK, har gitt opp å legge in ASCII skjema, så jeg legger det ved som en tekstfil - åpnes i en plain tekst editor, bruk en fixed-ptch font, f.eks. Courier. skjema.txt
 3. Ikke imponert. Litt bedre med $35, men fortsatt drøyt. Fikk nettopp gratis deler tilsendt gratis av et annet USA Premium Brand, det kostet dem $7 I porto. De tilbyr seg å sende mer deler gratis. DET er as cool as they come. Hvis trussrod'en ikke lar seg stramme nok ville jeg anse det som en fabrikasjonsfeil - hadde jeg laget noe sånt hadde jeg sendt ut noen skiver uten å blunke. Spesielt hvis jeg likte å bli ansett som et "Premium Brand". Av en eller annen grunn tror jeg ikke helt at folk ville flokke til for å forsvare Epiphone eller Harely Benton dersom de ville ha $60 for noen skiver til en ikke-fungerende trussrod...
 4. Nais! Virker som det er bra med gitar for penga, de Chapman'ene
 5. Tja... det er jo ikke noen hemmelighet at MM tråla byen for å finne gitarer, han forteller selv om det. Noen av dem var jo også gitarer som normalt ikke ble eksportert, og billige attpåtil. Jeg har ikke hørt noen annet en bra omtale fra folk som faktisk har handlet hos ham. Som sagt, jakten på det riktige gitaren og prisen er opptil enhver. Vel vel, det er kanskje ikke til å unngå litt variabel omtale når du er amerikansk gitar kåbboy i Japan Personlig synes jeg det var enkelt og betryggende å handle der, kanskje mer enn hos 'ekte' japanere... Anyway, han har en egen site med litt info her, så kan jo folk vurdere det selv.
 6. Meestursparkle har som andre varierende priser og varierende utvalg. Han har noen gitarer som er billigere en hos Ishibashi og omvendt. Shoppe rundt, spore opp de kule gitarene man har lyst på og sjekke priser må man selvfølgelig gjøre. I denne prosessen er MS en av de det kan være verdt å titte innom. Jeg kjøpte selv en sprellandes ny super gitar der til nesten ikke noe penger. Jeg vet om flere som har gjort gode kjøp der.
 7. Jeg kan anbfale meestursparkle på den elektriske bukta.
 8. Haiku ruler! Fem strenger igjen Stemt ned en heltone Nesten bass dette Slitne fingrer Skakk i ryggtavla En øl til
 9. Jeg hørte også forskjell mellom de forskjellige clip'ene; han spilte jo ikke likt to ganger. Bortsett fra det og bortsett fra forskjellen mellom 0.22uF og 0.22uF kondensatorene ved lav stilling på tonekontrollen var det ikke noe jeg kunne feste meg ved. Siden du hørte tydelig forskjell, og gitt at det ikke var på spillingen og/eller forskjellig kondensatorverdi / tonekontrollstilling, er det noen spesielle av clip'ene som utmerket seg og i så fall på hvilken måte? Hvilken kondensator var "best" i dine ører? Edit: hvis man vil finne ut litt om sitt eget faktiske grunnlag for å høre små forskjeller i lyd anbefaler jeg å ta teste som det snakkes om her Så vidt jeg kan skjønne er det nettopp det som diskuteres her(?)
 10. Vel, hvis potene og kondisene er av så elendig kvalitet at de har direkte funksjonsfeil vil jo en oppgradering bedre situasjonen (så dårlige komponenter finnes sikkert - i gamle dager kjøpte jeg noen komponenter hos Fritjof Arngren som hadde funksjonsfeil, f.eks. phonoplugger som ikke ledet mellom loddeøret og selve kontakten...) Forskjellig kondensatorverdier bestemmer justeringsområdet på tonekontrollen, og forskjellige koblinger og poter vil også gi forskjellig justeringsområde og gange, men lyden som sådan vil nok ikke endres merkbart (altså bortsett fra på virkningen av lavpassfilteret som en tonekontroll er). Sett på større kondensator hvis du ønsker mørkere tone på laveste stilling på tonepoten. Hvis man har lyst er det selvsagt frivillig å bruke penger på fine oransje eller stripete kondensatorer - kan være kult det, alt som gjør at man digger gitaren sin mer er jo bra! Potmetere har jo også forskjellig mekanisk feeling - dyre poter kjennes ofte litt tregere/dempet, er mer smoothe og presise og tåler mer juling. Hvis man ønsker effekten av forskjellige kondensatortyper (den mikrolille forskjellen som faktisk er der), ville det kanskje være bedre å kline til med ekstra spoler og motstander for å etterligne parasittiske effekter i ønsket (større!) grad. Eller montere en mer avansert EQ i gitaren. Evt. bare skru EQ'en på ampen, og da snakker vi så små justeringer at du nesten bare trenger å blåse på knottene. En liten kommentar til PS'en I OP'en: Materialene som gitaren er laget av har etter min erfaring langt større effekt enn forskjellige kondensatortyper evt. har (det er ikke ment som en krigserklæring )
 11. Les denne denne artikkelen hos Seymour Duncan (eller lær om elektronikk og vitenskapelig metode, men det tar litt lenger tid...). Re. den videoen MartheyG postet - det eneste den viser er at det er stor forskjell på anslagene og fingersettingen, og selvfølgelig forskjell på forskjellige kondensatorverdier med tonepot'en i samme (lave) stilling. Toleransen på kondensatorer er stor, så til og med to kondensatorer av samme type og opgitte verdi kan lyde ørlittegranne forskjellig med tonepot'en nær minimum. Denne forskjellen kan utlignes med en touch tonepotjustering. Forøvrig er det eksperimentet ganske ubrukelig, man kan ikke sitt og denge løs på en gitar for å finne ut av dette, det krever strengt kontrollert og repeterbar testing. Hypotesen ovenfor, om at dersom man hører forskjell på kabler hører man også forskjell på forskjellige kondensatortyper, stemmer ikke. Forskjellen på kabler utgjøres nettopp av forskjellig kapasitans (kabler virker i varierende grad som kondensatorer koblet til jord). Når det gjelder potensiometere er det igjen verdien og gangen som utgjør forskjell ved gitte posisjoner. Hvis man river ut elektronikken av en gitar og setter inn et "oppgraderings"-sett kam man kanskje høre en ørliten forskjell, noe som er et resultat av små forskjeller i komponentverdier. Når dette er sagt er det noen forskjeller på kondensatortyper: parasittisk induksjon og motstand, lekkasje osv. men det er veldig små ting som neppe har nevneverdig effekt i en gitarapplikasjon. Dessuten har rockere med Marshall-kondisjonert hørsel (les halvdøve) liten forutsetning for å høre mikroforskjeller i lyd. Gitarverden er også sterkt mytedrevet og det gir store utslag i "oppfattelse" av finere aspekter ved gitarlyd. Folk er folk, og folk hører i stor grad det de vil når det er snakk om praktisk talt ikke hørbare ting. Mitt svar på trådtittel, gitt at gitaren faktisk spilles på og forsterkes er "nei". Hvis den derimot analyseres it et laboratorium med forsvarlige metoder, blir svaret "bare så vidt". Nøkkelord for dagen: konfirmeringsbias og ikke-repeterbarhet.
 12. Nei, det er ikke feil - alle de automatiserte tuning-systemene fra Tronical kan brukes manuelt også. Dersom disse tunerne er av bra kvalitet burde de fint kunne vare en to-tre tiår, men batteripakken må nok byttes noen ganger I løpet av den tiden. Tronical tunere kan jo også enkelt byttes til god gammel tuner mekanikk, som du nevner. Legger til at jeg aldri har testet et sånt system selv, så jeg aner ikke hvor godt det funker I praksis... Jeg føler heller ikke behov for det til hobbyspillingen min.
 13. Sitat av innlegg fra www.selvgaaende-vogn-forum.no i 1898:
 14. Siden OP ikke er her for øyeblikket kan jeg jo nevne at denne har "Super Wizard" hals som er 17mm ved 1. bånd og 20mm ved 12. bånd.
 15. Superfet - grattis! (Lykkelig JC eier her også, samme saken bare annen vib og farge)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.