Web Analytics
Jump to content

Fart!


Rokkis
 Share

Recommended Posts

Jeg satt å spilte på Steve Vai - Sisters i sted. Det er ikke den letteste sangen man kan finne seg som nybegynner, men en gang må man jo starte med "de vanskelige". Men så finner jeg ut at fingrene mine er ikke er raske nok, så det blir litt .. lagg i det jeg spiller.. Selv om fart ikke er alt i gitarspill, er det da rimelig viktig å kunne flytte fingrene sine fort og uten at man lager masse ulyder underveis. Har begynt å få litt kontroll på lillefingeren, så jeg klarer å treffe sånn cirka der jeg vil ha den. Men ikke når jeg prøver å spille fort. Da flakser den alle veier. Det gjelder forsåvidt alle fingrene. ;)

Hvordan skal man øve opp fart? Jeg er helt blank. Bare å spille sanger jeg kan, føles ikke som om jeg blir noe raskere av, så hva hjelper?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 51
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Undrer meg stadig over at så mange ikke lærer det seg hvis det er så enkelt og raskt gjort...

Hvis du hvis spille låter som krever litt hastighet, så vil du nok finne motivasjon i å jobbe med de låtene. Da vil det heller ikke bli kjedelig, så lenge du opplever at det går bedre og bedre. Metronom kan du godt bruke i andre øvelser også, for å bedre din egen time.

Link to comment
Share on other sites

Et tips metronom er kjempe fint etc men et tips for og få opp finger kontrolen er og spille på e strengen, den mørkeste bånd 1234 også 4321 hvor du da bruker pekefinger på bånd 1 også videre. prøv det på den øverste strengen først også kan man ta det videre nedover på alle strengene det er ingen skala men en fin fingerøvelse hvor du lærer deg og bruke alle fingrene når du spiller. Når du prøver så er det viktig og ikke overdrive da man fort kan få en betennelse av og gjøre det samme mønster hele tiden.

Håper det hjelper noe !!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Metronom? Hva er det?

Tror ikke problemet ligger i fingerplasseringen, men det er bare det at jeg ikke treffer rett når jeg flytter fingrene fort. Styrer jo med noen øvelser, merker jeg har mer og mer kontroll på fingrene. (selv om jeg bare har spilt øvelsene sånn at de sitter i hodet)

Øve, øve, øve ja. Holder på så busta fyker.

-

Mens jeg allerede var i gang med å spørre.

Kan noen anbefale noen sanger jeg kan lære noe av? Bare spille de jeg har lyst til gir meg ikke så mye.. Synes jeg.

Link to comment
Share on other sites

Du må ikke glemme at når du øver på å spille fort, så må du også lære deg å synkronisere bevegelsene mellom begge hender. Pass på å lære alternate picking såpass godt at det går automatisk.

Mange er kanskje uenige i dette, men jeg liker å spille skalaer opp og ned. Jeg føler at det har hjulpet en del. Varier med Dur, moll pentatonic osv.

Enda en ting du må huske er at det er viktigere og treffe perfekt en at du spiller motorsag over gripebrettet.

Link to comment
Share on other sites

Her er en god øvelse (tempo velger du sjølv):

|-----------------------------------------1-2-3-4-5-4-3-2--------------------------------------------------|

|---------------------------------1-2-3-4-----------------5-4-3-2------------------------------------------|

|-------------------------1-2-3-4---------------------------------5-4-3-2----------------------------------|

|-----------------1-2-3-4-------------------------------------------------5-4-3-2--------------------------|

|---------1-2-3-4-----------------------------------------------------------------5-4-3-2------------------|

|-1-2-3-4---------------------------------------------------------------------------------5-4-3-2--3-4-5-6-|

Forsett ned så langt du vil!

Link to comment
Share on other sites

Opp to trinn, ned et trinn:

Em arpeggio (E G H)-----------------7----12~

------------8------8-----

--------9-----9----------

---9------9--------------

-7---10------------------

-------------------------

Am arpeggio (A C E)-------------8----12-8-17~--

--------10-----10-----------

---9-------9----------------

-7---10---------------------

----------------------------

----------------------------

øv som 8ttende deler, og deretter som åttendelstrioler (3 noter på tiden til to). Neste skritt kan være å ha 16 deler. Skift mellom de tre. (åttendedeler opp, sekstendeler ned og trioler opp igjen)

Opp to trinn, ned et trinn er bare en måte. Eksperimenter!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.