Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

nettrom

Medlem
 • Innholdsteller

  2 451
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om nettrom

 • Rang
  Hangaround

Contact Methods

 • Website URL
  http://gitar.kakeboksen.org/

Profile Information

 • Bosted
  Utaskjærs

Nylige profilbesøk

2 602 profilvisninger
 1. Om du ikke har en enhet i rack'et som kan gjøre phantom power er det fint mulig å få tak i MIDI-kabler med inngang for 9V, evt kan du bare bygge en liten overgangsboks om du har greie på å lodde. Rocktron ser ut til fortsatt å skaffe kabel for phantom power, søk på RDMH900.
 2. I og med at spørsmålet er "Hva er et buffer?" syns jeg svaret ditt blir noe diffust, da bufring handler om forsterkerkretsen som sitter inni. Du har derimot korrekt observert at vi gjerne skiller pedaler på hvorvidt de er true bypass eller bufrer (og så er det noen varianter til innimellom der). Hvorvidt svaret ditt ville blitt godtatt på en elektronikkeksamen overlater jeg til Hucker å bedømme. Hmm… han ser ut til å lage noen tall og så aldri teste eller beregne hvorvidt disse har noen effekt. Som et rant er den jo grei, men det ser ikke ut til å være så mye substans i det han sier.
 3. Nja. Slik jeg ser det er et buffer en forsterkerkrets med 0db forsterkning (gain), dvs at signalnivået fra inngang til utgang ikke endrer seg. Det som derimot endres er impedansen, da disse gjerne har høy inngangsimpedans og lav utgangsimpedans. I mange pedaler er slike innebygget, et relevant eksempel er jo BOSS-pedalene som, såvidt jeg har skjønt, bruker en FET[1]-krets til svitsjing og samtidig bufrer. Dermed trenger en ikke nødvendigvis en egen buffer-pedal for å få bedre impedanstilpasning i kretsen. Hvorvidt disse pedalene i det hele tatt er nødvendige overlater jeg til den enkelte å bed
 4. Det er her vi gjerne kommer inn og begynner å snakke om impedans, impedansmatching, kapasitans i kabler, og lignende ting. Gitaren din er en høyohmig signalgenerator. Det gjør at du i kabelstrekket mellom gitar og amp er mer sårbar for tap av diskant grunnet kapasitans i kabelen. Noen av oss velger derfor å bufre tidlig i signalkjeden før ampen slik at dette problemet forsvinner, da bufferet har en lavohmig utgang, som igjen gjør problemet med diskanttap mye mindre. I forsterkeren din sitter det gjerne en forforsterker mellom inngangen og send-utgangen i effeksløyfa. Du kan se på det som et
 5. Syns Euphor er inne på viktige ting her. Mange snakker gjerne om Ibanez og ESP når det gjelder "kjappe" gitarer, mens for meg handler det mer om å matche mine vaner slik at teknikken stemmer for å spille fort. Dvs at strengehøyde, -tykkelse, og halsdimensjoner ligner på de gitarene jeg spiller på til vanlig. Jeg syns også jeg spiller fort nok på gitarer med relativt høye strenger, akkurat det handler etter min mening mest om å øve, men klart det varierer med hvor fort du trenger å spille. Nå er jeg så gammel at jeg ikke gidder å gå på kompromiss med tonen for å spille fortere, det får unggu
 6. Har samme erfaring som Vampyro, opplever mindre spenn i Ernie Ball sammenlignet med GHS Boomers, for eksempel. Min hypotese er at legeringen i strengene varierer, og dermed også hvor mye spenn som må til for at de når riktig tonehøyde, men dette har jeg aldri undersøkt nærmere. Med andre ord er det ikke bare endring i strengetykkelse som medfører behov for småjusteringer.
 7. "KBSV (TV 23 Assyria Vision) is an Assyrian television station that serves the Modesto, Stockton, and Sacramento, California areas." (KSBV - Wikipedia) Jeg ser ikke helt poenget med å henge ut folk. Kan vi ikke heller bruke tida på å vise frem folk vi syns er dyktige?
 8. Nå er ikke jeg jurist, men jeg mener det er ganske klar forskjell på varemerker og rettighetsbeskyttelse av åndsverk, dvs det som på engelsk omtales med henholdsvis "trademark" og "copyright". Låter du skriver er såvidt jeg vet pr def beskyttet av åndsverkloven, mens når det kommer til navnet på bandet ditt bør du sjekke varemerkelovgivning, evt konferere med en jurist. Skulle ikke overraske meg om MFO eller TONO er et greit sted å begynne.
 9. Har ikke skaffet meg siste skiva ennå, men har sjekket ut noen låter de har hatt liggende på myspace. Definitivt ikke helt min greie lenger, syns helt klart det mangle de tøffe riffene som de hadde tidligere. Er litt uenig i at Extreme ikke kan gjøre køntri. De gjorde jo crooning ganske ålreit på Pornografitti, men om de ikke gjør en helhjertet innsats er det selvfølgelig bare kjipt.
 10. Et gammelt jungeltips er å flytte swapfila til Windows over på en egen disk, gjerne en som står på kontroller #2 dersom det er mulig, slik at belastningen fordeles. Finnes jo en egen audio-tuning guide for XP (lett å google), om du kjører Vista finner du kanskje en lignende.
 11. Høres ut som han legger håndbaken, evt fingrene, oppå strengene.
 12. Flott fargekombinasjon til den gitaren, pent!
 13. Ja, det med grensen på NOK200 stemmer, jeg sjekket akkurat toll.no: Netthandel: Import av varer kjøpt på Internett, veldig grei oversikt over de oftest stilte spørsmålene. Grensen på NOK1000 gjelder hvorvidt varen kan fortolles av deg på toll.no eller ei, ifølge websidene deres. Kan godt være befrakter tar forskjellige gebyrer også. Jeg står med andre ord pent korrigert i min krok, beklager feilopplysningene.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.