Web Analytics
Jump to content

Jazz gitarister


arpeg

Recommended Posts

Jazzgitarister som du nesten må velge mellom:

Allan Holdsworth, Robert Johnson, Django Reinhart, Pat Metheny (?), George Benson, Al Di Meola, John Scofield, Mike Stern, Scott Henderson, Shawn Lane. Og det er Mange flere enn de som jeg kommer på nå :huh:

Link to comment
Share on other sites

Vi har jo denne Charlie Christian. Sies å være temmelig innovativ. Jeg har aldri hørt han spille, så jeg har just satt noen tunes på lasting. Wes Montgomery, Jim Hall, Joe Pass og George Benson... den generasjonen bør du få dekka. Også kommer neste med Pat Metheny, Pat Martino, John Scofield, Emily Remler, Mike Stern, Scott Henderson, Allan Holdsworth etc.

Kanskje du skulle skrevet om denne generasjons jazzgitarister som Kurt Rosenwinkel, Eivind Aarset, Ben Monder.

Link to comment
Share on other sites

Jazzgitarister som du nesten må velge mellom:

Allan Holdsworth, Robert Johnson, Django Reinhart, Pat Metheny (?), George Benson, Al Di Meola, John Scofield, Mike Stern, Scott Henderson, Shawn Lane. Og det er Mange flere enn de som jeg kommer på nå :huh:

Robert Johnson (wtf?), Shawn Lane og Al DiMeola er IKKE jazzgitarister. Holdsworth, Scofield, Stern og Henderson kan spille jazz, men er heller ikke utpregede jazzutøvere. Metheny, Reinhardt og Benson er i grunnen de eneste mer eller mindre streite jazzerne du nevner...

Mine bidrag til denne tråden:

Pat Martino

George Benson

Kurt Rosenwinkel

Andreas Öberg

Wes Montgomery

Adam Rogers

Joe Pass

Link to comment
Share on other sites

@aiwass:

Di Meola er vel kapabel til å spille jazz han og vil jeg tro? Så han burde kanskje vært i den andre kategorien sammen med Stern osv. Så er det jo dette med å definere jazz da..

Men for all del, skjønner hva du mener!

Link to comment
Share on other sites

Først må man kanskje avgrense tema.

Vi snakker om jazzgitarister som har vært så nyskapende og viktige for jazzmusikkens utviling at det er verdt å nevne dem i historisk fremstilling.

Dermed kan vi utelukke en hel haug av de overnevnte.

Disse spiller ei jazz, i ordets rette forstand:

Gambale, Lane, Stern, Henderson, Holdsworth.

Her er de jeg ville brukt tid på.

De første store: Charlie Christian og tildels Django.

Deretter: Wes Montgomery, Joe Pass og Jim Hall.

Nå: Pat Metheny, John Scofield, Bill Frisell.

Fremtiden: Rosenwikel, og kanskje Ivar Grydeland og andre freebag gitarister.

Link to comment
Share on other sites

Di Meola er vel kapabel til å spille jazz han og vil jeg tro? Så han burde kanskje vært i den andre kategorien sammen med Stern osv.

Forsåvidt, men jeg vil nødig påstå at han kan gjøre det særlig bra. :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.