Web Analytics
Jump to content

Hva betyr Virtuoso?


dtrail

Recommended Posts

Hvis man er virtuos i instrument sammenheng så er man VELDIG teknisk anlagt på sitt instrument. I Yngwie Malmsteens tilfelle betyr det da at han er en av de "beste" eller flinkeste virtuosene rock har å by på.

Link to comment
Share on other sites

sjekka ordboka?

ir·tu·o·so P Pronunciation Key (vûrch-s, -z)

n. pl. vir·tu·o·sos or vir·tu·o·si (-s)

A musician with masterly ability, technique, or personal style.

A person with masterly skill or technique in the arts.

A person with a strong interest in the fine arts, especially in antiquities.

Archaic. A very learned person.

Link to comment
Share on other sites

Angående wikipedia, så var det noe som slo meg.

. Alle kan bidra, også du kan redigere en hvilken som helst artikkel akkurat nå – de første skrittene er svært enkle! På vår prosjektportal finnes mer informasjon.

Hva er dette for noe piss? Hvis hvem som helst kan legge inn en artikkel, er det da noe å stole på?

Link to comment
Share on other sites

Hva er dette for noe piss? Hvis hvem som helst kan legge inn en artikkel, er det da noe å stole på?

Ikke egentlig, men vanligvis er det ganske pålitelig. Det hender jo at man finner grove feil, som f.eks: "...Malmsteen followers like Shawn Lane...", men det fikk man rettet på. Så lenge man dobbeltsjekker med andre kilder så er Wikipedia ganske brukbart.
Link to comment
Share on other sites

Hva er dette for noe piss? Hvis hvem som helst kan legge inn en artikkel, er det da noe å stole på?

Av alle kunnskapsdatabaser på internett er Wikipedia den desidert beste og mest oversiktlige. Danker ut f.eks. Britannica. Så ja, den er absolutt noe å stole på.

Er åpenbart at du har blitt litt konservativ på dine eldre dager ;)

Link to comment
Share on other sites

Wikipedia er omtrent like pålitelig som andre encyclopaedier der ute - kanskje med unntak av http://www.uncyclopedia.org ... :P

Det er uansett ditt ansvar som leser å kryss-sjekke opplysninger og kjøre litt kildekontroll om du skal bruke det til noe seriøst ;)

Og det at hvem som helst kan skrive er både en fordel og en ulempe. Det betyr at du har hele verden som kildekritikk, men samtidig hver en idiot som tror de vet noe om ting som bidragsytere eller spammere.

Heldigvis viser det seg i praksis at de som modererer er raske og nøyaktige med å fjerne spam og korrigere feil. Jeg driver selv et par wikier der det er sanntids tracking på endringer - og misbruk er et absolutt minimalt problem.

Link to comment
Share on other sites

Alt på internett legges ut av 'hvem som helst' så alt på internett bør taes med en klype salt.

men wikipedia funker godt, og ikke så mange som er så veldig interisert i å ødellege mot de som er interisert å skrive seriøst, så ja, wikipedia er ganske greit.

Link to comment
Share on other sites

Wikipedia er for det meste ganske pålitelig, men for ca 2 måneder så tenkte jeg at jeg skulle teste litt.

Jeg gikk inn på en artikkel om den russiske revolusjon trykkte rediger, byttet årstall fra 1917 til 1817 og lagret mine justeringer. Den feilen stod der over 1 måned før noen retta den opp.

Det er selvsagt ikke mange som gidder å gå inn og tulle slik jeg gjorde men folk og organisasjoner med noe å tjene kan fort lyve ganske villt på wikipedia, blant annet har Vigrid spred endel usanheter og propaganda der.

Man kan jo bare legge til et par setninger her og et par setninger der i en ellers seriøs artikkel om et emne. Ingen vet hvem som har redigert eller skrevet artikkelen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.