Web Analytics
Jump to content

Negler


Rohde

Recommended Posts

Hei, har noen her erfaring med å få "støpt" på negler? Lurer på om jeg skal gå de drastiske skrittene inn i manikyrsjappa da mine negler knekker rett som det er, noe som igjen er ugunstig for fingerteknikken.

Er det dyrt? Noen som har tips?

bare å flytte denne hvis den passer bedre et annet sted..

Link to comment
Share on other sites

Får vel flytte den inn under sminke, kosmetikk o.l ;) Kan dessverre ikke svare på spm ditt. Vil vel annse det som håpløst å spørre om noe så feminint på ett så barskt forum som gitarnorge.

Edited by xtoffer
Link to comment
Share on other sites

Vel, vi har alle en feminin side, og velger å tro at jeg på denne måten viser at jeg er sikker på min egen legning!

Edit: Som forøvrig er heterofil :)

Edited by Rohde
Link to comment
Share on other sites

Jeg knasker noen vitamin b-tabletter (for hud, hår og negler). Har kanskje ikke merka så mye på huden eller håret, men neglene mine er panzer :lol: Må ha sånn stor negleklipper for å klippe dem, så later de også til å vokse fortere, men det kan hende at det er noe jeg innbiller meg.

Link to comment
Share on other sites

Hva er fordelen med lengre negler?

Sikkert en fordel for folk som liker å spille med fingerneglene. Mange gitarister har lange negler på høyre hånd og korte på venstre. Det har vel noe med klang å gjøre, formoder jeg :)

Greit å ha lange negler når man spiller fingerspill, gir klar og fin lyd, og er generelt enklere å spille med neglene enn bare fingertupper så fort man blir vant til det. Dersom man vil unngå den feminine siden ved det kan man jo kjøpe fingerplektre, fungerer greit det.

Link to comment
Share on other sites

Lange negler er et must på klassisk gitar, og gjør seg også godt på stålstrenger. Problemet er at de blir fort slitt når det spilles på sistnevnte.

Takker for link, nettrom!

Noen flere som har non tips?

Link to comment
Share on other sites

Personlig hater jeg og spille med neglene, har aldri hatt problemer med og spille med fingertuppene. Viss du lurer fært på det med og støpe negler kan du jo besøke nermeste butikk som driver med sånt. Helt ærlig tror jeg de vet mere om slikt en det vi gjør :P

Link to comment
Share on other sites

Ja, spis vitaminer og fil neglene i en retning så blir de sterke og fine. Jeg har også prøvd en spesial negllakk som forsterket neglene, den får du i vanlige butikker. Funket fett for meg, brakk aldri en negl mer :)

Det er vel spesiellt vanlig for klassiske gitarister å ha lange negler. Jeg husker den gamle gitarlæreren min fikk helt noia hvis noe skjedde med negla hans. Han satt og pusset og filte på dem med ståltråd og fil mellom timene :huh::D Han fortalte at hvis en negl brakk så pleide han å lime på en bit bordtennisball. Sikkert godt tips :)

Forvrig spiller jeg mest el-gitar nå og foretrekker korte negler når jeg spiller evt. lang tommelnegl på høyrehånden for fingerspill ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.