Web Analytics
Jump to content

Spille på gata


Agif
 Share

Recommended Posts

Lurte på om noen har erfaringer med å spille gitar på gata. Jeg og noen kompiser tenkte vi skulle ta en aldri så liten jam på operasjon dagsverk.

Vi tenkte at siden det faktisk er OD, så kommer vi ikke til å bli bortvist fra noe sted. Hva tror dere?

Og er det farlig for gitaren min (morgan akkustisk 12-strenger) å være ute i kulda en hel dag? Jeg mener ikke sånn at tuningen forsvinner, det er jeg klar over, men kan kulda ha noen skadelig effekt på gitaren (treverk som sprekker e.l.)?

Link to comment
Share on other sites

min gitar klikker helt. eller strengene klikker. blir helt hustemt i kulda. Men å spille på gata er en god ide. Jeg skal ta å gjøre det når sommeren kommer. Da er det jo så fint vær, og da har jeg jo gått et år på gitarkurs. Har jo spilt et år uten noen å lære fra, men da håper jeg ivertfall kan ta noen kule låter på gata. Tror du ikke blir taua vekk pågrunn av du setter deg ned og spiller litt. Kanskje hvis du setter opp stort anlegg og tar veldig av, så kan det hende du blir tau vekk. :D

Link to comment
Share on other sites

Varierer veldig i mtp. treverket, men som sagt, det viktigste er at temperaturen endres sakte, slik at ting ikke vrir seg eller sprekker.

Skal endel til å ødelegge treverk/trussrod, med så små temperaturforandriger, men alikevel kan det hende den oppfører seg rart i kulda. Har opplevd det med min gamle Suzuki (!) kasse, men den blei fin igjen når den ble temperert.

Link to comment
Share on other sites

som sagt fuktighet er nok ikke sunnt for gitaren din..kanskje verst for en kasse eller hollowbody? jeg er ikke sikker, det er kanskje litt skummelt og få sprekker som ikke synns som kan forverres :?  

 anyways! jeg hadde ivertfall slengt litt penger om jeg så dere på gata:D

Problemet er vel heller når halsen begynner å vri seg...

Link to comment
Share on other sites

Når jeg spilte utekonsert på rådhusplassen i Ålesund stod gitarkassen i sola i over en time. Det var stekende sol og når kassen ble kald og jeg åpnet den var voksen på humbuckerne i en vannlignende konsistens, noe jeg trodde var dugg :oops: Jeg tørket det vekk og nesten all voksen forsvant. Dog, det gjorde ikke så mye med lyden

Link to comment
Share on other sites

utrolig nok så var det en venn av meg som tjente dritmye på å spille sjakk mot folk, men dette var på en gammel koselig kafé og ikke midt i gata.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.