Web Analytics
Jump to content

acron

Medlem
 • Posts

  758
 • Joined

 • Last visited

About acron

Profile Information

 • Gender
  Mann

acron's Achievements

Gitarrocker

Gitarrocker (5/6)

0

Reputation

 1. Test ut studio one free. Det har det meste av det du trenger inkludert, men kan ikke laste inn andre effekter enn de som er med. Se litt videoer o.l. for hvordan du skal gjøre det på yt. Dette gjelder egentlig alle program. Bruker Sonar her også. Hvilket program du finner ut du vil bruke når du skal legge litt penger i det er likegyldig, da de kan gjøre omtrent det samme. Det handler da mer om arbeidsflyt og og hvordan du er vant til å gjøre ting. Det tar tid å sette seg inn i alt disse programmene kan gjøre, og lære seg alle snarveiene slik at du får en bedre arbeidsflyt.
 2. Blue cat (som nevnt) og voxengo har noen som er gratis. Bruker den fra voxengo mest. Stereo tool fra Flux er også kjekk å ha. Veldig greie verktøy å ha når man skal lage preprod og/eller mastre, - også med tanke på fase.
 3. Jeg benytter en TC G-major for kanalbytte. Det skal kunne la seg gjøre med FCB1010, men den vil muligens kun kunne ta en forsterker om den kun har to mono relayer. Du må også muligens skifte programvare (chip?). Det skal også finnes mange andre både små og store bokser som gjør det samme og mer. Sjekk blant annet ut Nobels siden de bruker å være litt rimeligere enn RJM, Engl, Voodoo osv.
 4. Hvordan har du loddet? Er det noen jordsløyfer? Gjorde den tabben selv her, med jordsløyfe mellom tone og volumpot, siden jeg ikke tenkte på at de allerede var jordet pga av skjerming.
 5. Ved å koble høytalerne i serie. Nå er de parallellkoblet. Søk litt på nett, så finner du diagram.
 6. Du kan nok ikke bruke kabinettene sammen slik de er. Jeg ville ihvertfall ikke gjort det. Spesifiser hvilken forsterker du har, og les manualen, noe som ofte vil gi svar på det du spør om. For det første så er 4x12 kabinettet enten 16 ohm mono og 2x8ohm stereo og evt 4 ohm mono, mens 2x12 kabinettet er 4 ohm mono og 8 ohm stereo. Det jeg ville ha gjort for at de skal matche, er at du kan koble om 2x12 kabinettet til 16 ohm. Du vil da få to kabinetter på 16 ohm noe som vil gi en samlet last på 8 ohm.
 7. ESP kan ikke produsere den formen utenfor Japan mht Gibsons patent på fasongen. Om du vil ha en, så må du gå igjennom noen i Japan, evt en butikk som tør å risikere nakken sin. Edwards EX er et billigere alternativ til mxen/exp, og er lettere å få tak i. Sjekk Ebay.
 8. Har du sjekka høyden på pickupene? Om de er for nær strengene, så vil magnetene dra på strengene og det vil oppleves noe ala det du opplever.
 9. Hva mener du med effektivt? Sjekk dB/W om det er hvor høyt det er volum du tenker på. Uansett så vil dette egentlig ikke være noe problem. Du skal fint greie å drive 4 4x12 kabinett med den forsterkeren og de elementene, og allikevel kunne få diagnosen tinnitus.... Et tips kan være å kjøre to evm12l og to lettere elementer, så blir kassa bedre å bære på (og billigere?), og du har flere valg ved oppmiking både live og i studio (ala Bogner). Ved 4x12 med en 100W forsterker så vil du få 100W/4=25W belastning på vært element. Det er derfor lurt å kjøpe element som tåler over 25W belastning (vil anbefale 50+++, om du ikke spiller på lavt volum). På grunn av at ev elementene er tungdrevne (eller er de det?), kan det være lurt å sjekke at dB/W er nogen lunde lik med de du vil blande de med, om du i det heletatt vil blande elementer.
 10. Om det er mulig? Ja. Om det er lett? Nei. Om du skal få noen til å gjøre det vil det koste mye? Sannsyneligvis ja. Når den er designet for å være en en-kanals forsterker, er det ikke alltid det finnes gode løsninger for å lage en kanal til. Kan jo likegjerne bytte ut hele forforsterkeren da. Mulig det er like greit å gjøre det som Troll beskriver det. Eller selge, og kjøpe en to-kanals forsterker.
 11. Angående TS vs SD1, så har disse omtrent lik innmat (f.eks samme chip). Du vil få noe mer gain i SD1 enn TSen og noe ulik eq pga forskjellige verdier på komponenter. Ellers så er forskjellen at SD1 har symmetrisk klipping, mens TS har asymmetrisk. Dette er ofte modingen man gjør på en SD. Dette gjøres ved at man kutter en av diodene som står for klippingen slik at man bruker tre istedet for fire. Det kan være lett å sette inn en bryter her, så kan du A/B teste det og finne ut hva man liker best (og billigere enn å ab-teste TS vs SD, eller å kjøpe en TS). Kjenner ikke til designet på Bad Monkey, men har hørt at denne også er fin til samme bruksområdet. Tviler på at du kommer til å trå feil uansett hvilken du velger.
 12. Er også greit når man tenker på forsikring.
 13. Musicstore.de har de, om du vil bestille...
 14. Valley arts custom pro 7/8? Kan fort bli like billig å få en bygget. Skal være et annet polsk merke som muligens er litt billigere en Ran (etter ran har begynt å blli kjent) med ca samme kvalitet. Søk litt rundt...
 15. http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf...4/ETC/6CA7.html - kan være noen forskjeller mellom produsentene. Er omtrent det samme røret som el34 med litt annen forn + at det skal visstnok være litt mer tolerant. Ergo- bare skift, men spørs om det muligens vil være noe lav bias. Bruke øret til det..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.