Web Analytics
Jump to content

Finnes denne gitaren?


Roger Wilco

Recommended Posts

Jeg er på jakt etter ny gitar og har kikker tundt en stund, men kan ikke helt finne hva jeg er ute etter. Kanskje finnes ikke gitaren, og jeg må bygge den selv, men det får bli siste utvei. Jeg ha bygd et par delegitarer før, men det tar mye tid, og siste setupen blir liksom ikke helt like god som på en kjøpegitar om jeg gjør det selv.

Så hva er jeg ute etter?
- Budsjett: 15-20 000
- S-form
- HSS
- Rear route
- Meget stabil tremolo (eks Floyd)
- Hals (helst) tykkere enn Fenders moderne C
- Skal ikke føles som en Ferrari, men mer som en gammel Mustang. Ikke som en veddeløpshest, men som en arbeidshest, om det gir mening. Jeg hadde en Ibanez AZ som er en kjempegitar, men vi ble aldri bestevenner på grunn av den nevnte faktoren.

Er det noen her som kjenner til en slik gitar? Eventuelt kjenner til en gitarmaker som kan bygge den til nevnte pris? Ellers er Warmoth et alternativ, altså, bare ikke førstevalget.

Link to comment
Share on other sites

frank hovland lager halser selv. burde vel være mulig å få han til å lge en hals som psser.

harald hougaard (mosseområdet, tror jeg) lager alt mulig halsinstrumenter (gitarer, bouzoukier, mandoliner harpegitarer og mere. hn burde vel også kunne lage en hals etter spesifiksjoner.

hva med å høre med de kjente gitartechene i norge? de kanskje har noen tips.

eksempler:

frank hovland (bergen)

(ett eller annet) gudmestad (stvanger-området, tror jeg)

geir falck (trondheim)

er vel også en gitarmker som lager elgitarer under merket isaksen. kanskje han har noen ideer.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takker for mange fine forslag! Mange av dem har jeg allerede kikket på og måttet sette til side, for det meste fordi halsene blir for tynne. Dette gjelder særlig Charvel. Har hatt en SoCal og prøvd DK24. GG-modellen ser fin ut, men har HSH og ikke HSS. Single coil i halsposisjon er ganske viktig, og jeg har aldri fått en splittet humbucker til å fungere optimalt. 

Jeg har kikket litt på Kiesel Delos. Rett nok med plekterbrett, men kanskje man må fire på noen krav. Noen som har erfaring med å handle fra dem?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.