Web Analytics
Jump to content

ES 335


GlobalRider

Recommended Posts

Hei,

For en stund siden så flottet jeg meg med en nydelig Gibson ES335.

Jeg lurer på om ES335 er like sensitiv som kassegitarer når det gjelder lav luftfuktighet?

Bør jeg ha en luftfukter i? Noen som har erfaring med luftfukter av hele rommet? Noen som har anbefalinger? Vurderer det i stedet for luftfukter i gitarene.

 

Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, Foo skrev:

Det er ikke bra for helsa å ha for lav luftfuktighet heller.

Jeg husker ikke detaljene rundt dette, men kan forsøke å finne de artiklene jeg leste om temaet.

Edit: Her er en artikkel fra Norges Astma- og allergiforbund http://www.inneklima.com/index.asp?context=&document=141

En litt eldre fra VG (intervju med ekspertise): https://www.vg.no/forbruker/helse-og-medisin/syk-av-sure-hus/a/3831443/

Det finnes helt sikkert andre kvalifiserte syn på bruk av luftfukter, men jeg valgte å la være å kjøpe og heller ha noen små som jeg kan ha i gitarkassene.

Edited by nikotro
Linker til artikler
Link to comment
Share on other sites

Jeg bor i kjelleren. Her er det nede i 20% luftfuktighet på vinteren om jeg ikke bruker luftfukter. Bruker portabel varmeovn og har rundt 20-21grader.

Har også en luftfukter som regulerer mellom 45-50% luftfuktighet. Den sprer ut både varm/kald damp. Også med ioniseringsfunksjon som visstnok skal rense luften.

Kjøpte det egentlig fordi at jeg har hatt sykt mange gitarer, og det er stress å måtte fylle på svamper og sjekke at alle er fuktige hver gang.

Om det er noe bra eller dårlig for helsen har jeg ikke lagt merke til. Aldri hatt problemer med tørr hud ihvertfall :)

Har fått et par "porene mine åpner seg når jeg er hos dere" av gjester :)

 

Link to comment
Share on other sites

På 21.11.2017 den 17.17, GlobalRider skrev:

Bor i Stavanger. Lufta virker veldig tørr nå

Sikker på at det er i Stavanger du bor? Sjelden mer enn et døgn uten nedbør her i distriktet. :)

Men fra spøk til et spørsmål om gitar og fukt. Har hatt en Alhambra nylonstrenger hengende på veggen i stua i mer enn ti år, og stående ute i ti år før det. Har aldri tenkt på fukt. Hvordan vil jeg merke at den tar skade av det. Regner med det er fare for at treet sprekker om det blir for tørt over tid? Har hatt varmepumpe i damne rom siste årene. 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.