GlobalRider

Medlem
 • Innholdsteller

  153
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om GlobalRider

 • Rang
  Viderekommen

Nylige profilbesøk

1 942 profilvisninger
 1. GlobalRider

  Justering av gitar

  Ok, takk for svar. Jeg får la det gå to-tre uker før jeg får den justert.
 2. GlobalRider

  Justering av gitar

  Hei, Jeg har flyttet til Texas og etter 4 uker i container fra Norge så ankom gitarene mine her i Texas. Og gitarjusteringen på kassegitaren min er nå helt Texas!😂😂 Hvor lenge bør jeg vente før jeg får den justert? Bør jeg gi den litt tid til å sette seg i det nye klimaet først? Hvordan er det med høy luftfuktighet? Er det noe å tenke på der? Kan vel ikke gjøre så mye med det? Hva med sterk sol? Det ble mange spørsmål, men setter pris på litt info. 🙂
 3. Jeg har flyttet til Houston for noen år. Lefler litt med tanken på å kjøpe meg en forsterker. Hadde vært gøy med en Tone King Imperial feks. Men vil det da bli problematisk å ta den med hjem? Strøm-nettet er jo forskjellig. Må den evt bygges om?
 4. GlobalRider

  ES 335

  Bor i Stavanger. Lufta virker veldig tørr nå så det var derfor jeg begynte å lure på det.
 5. Hei, Fikk du kontakt? Har du noe du kan dele her? Gode bigbang tabs/akkorder er noe jeg har leitet etter.
 6. GlobalRider

  ES 335

  Hei, For en stund siden så flottet jeg meg med en nydelig Gibson ES335. Jeg lurer på om ES335 er like sensitiv som kassegitarer når det gjelder lav luftfuktighet? Bør jeg ha en luftfukter i? Noen som har erfaring med luftfukter av hele rommet? Noen som har anbefalinger? Vurderer det i stedet for luftfukter i gitarene.
 7. Hei, Spiller etter akkordboka til CC cowboys for albumet "På Svalbard uten strøm". Men akkordene for "På en god dag" virker helt feil. F#m - Dmaj7/F# - F#m - Dmaj7/F# - F#m - Dmaj7 - F#m - Dmaj7 - A - E osv osv. mangler det en capo? eller er det noe annet jeg ikke har skjønt? Står ikke noe om alternativ tuning eller annen info.
 8. GlobalRider

  Roadie tuner

  Noen som har prøv denne? Ser det er kommet en versjon 2. har ikke funnet noen butikk i norge som selger den.
 9. GlobalRider

  Fremgangsmåte for å lære nye sanger

  Kjekt med mange svar! Virker som svarene til dels bekrefter det jeg trodde. Skal fortsette å trene opp øret...merker saakte fremgang, men merker at jeg blir bedre. skal også fokusere mer på å spille uten tabs etter at jeg har øvd en del på sangene med tabs. Spennende å se om sangene da sitter bedre i hukommelsen.
 10. GlobalRider

  Fremgangsmåte for å lære nye sanger

  Det er ganske like fremgangsmåter som jeg bruker. Jeg merker jeg har en baug når det gjelder å huske sangene og må bli flinkere til å øve uten tab etter at sangene begynner å sitte. En annen ting jeg sliter med er å spille med sangen når jeg ikke hører gitaren. Ved Hal Leonard's play-along serie f.eks så følger det med to tracks av hver sang, en med gitar og en hvor gitar er tatt bort. Jeg klarer kun å spille med track hvor jeg hører gitaren og kan følge tempoen, ellers vet jeg ikke om jeg spiller for fort eller for sakte.
 11. Hei, Lurer litt på hvordan dere går frem når dere skal lære nye sanger. Min fremgangsmåte har ganske slavisk vært å spille etter TAB's. Spille over og over til det sitter sånn passe i fingrene. Så spiller jeg sammens med sangen. Starter på 60-70% av tempo og så jobber jeg meg oppover. Jeg har spilt i syv år nå og begynner å kunne spille sanger som jeg liker...pink floyd, Bowie, Rolling Stones etc. Men jeg klarer sjelden å nå opp til 100% tempo samt at jeg husker ingen sanger utenat. Jeg må stirre ned i tabulaturet når jeg spiller. I det siste året har jeg begynnt å øve litt på ear-training (akkorder og intervaller) og håper det kan hjelpe meg å fri meg fra tabulaturet og å huske sangene bedre. Men jeg kommer nok aldri opp på ett nivå hvor jeg kan lære meg sanger uten bruk av tabulatur. Men kanskje å komme halveis kan hjelpe meg å huske sangene bedre? Jeg lurer på hvordan dere går frem når dere lærer nye sanger. Er det en god ide å kombinere bruke av tabulatur og å bruke øret? Tenker da at jeg har tabulaturet ved siden av meg og starter med å se på det, men bruker ørene for å "huske" hva jeg skal spille. Og bare ser på tabulaturet når jeg ikke "husker" ved hjelp av å lytte. Nå er det sikkert mange som tenker "prøv deg frem da vel". Men jeg er nysgjerrig på hvordan dere går frem når dere skal lære nye sanger. Har dere en spesiell fremgangsmåte? Tenker da på om dere lærer akkord-progresjonen først, så solo og enkeltnoter...og om dere kun bruker øret, kun tabulatur eller om dere kombinerer det.
 12. GlobalRider

  stratocaster - tonekontroller virker ikke

  Kan det være pottene også? Jeg begynner å mistenke at det er en fordel at noen med mer tekniske egenskaper enn meg går over gitaren. Jeg har byttet pickups ett par ganger, men sliter med loddingen. Og har ikke multimeter. er det noen butikker eller privatpersoner i Stavanger som dere kan anbefale? Hvor mye må jeg ut med for noe sånt?
 13. GlobalRider

  stratocaster - tonekontroller virker ikke

  Nei, jeg hører ingen lydforskjell på noen av posisjonene. Men de har fungert tidligere.
 14. GlobalRider

  stratocaster - tonekontroller virker ikke

  Her er bilder. jeg kunne ikke se noen loddinger som var løsnet
 15. Jeg har en Eric Johnson Stratocaster som jeg har hatt i ca to år. Men en god stund nå så hører jeg ingen effekt av å vri på tonekontrollene. Jeg har prøvd å skru av pickguard, men kan ikke se at noen av ledningene er løse. Noen som har tips til hva det kan være? Er det noen som jeg kan levere den inn hos i Stavanger?