Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

GlobalRider

Medlem
 • Innholdsteller

  166
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

25 Excellent

Om GlobalRider

 • Rang
  Viderekommen

Nylige profilbesøk

2 202 profilvisninger
 1. Takk for det jonta. Men jeg er bestemt på å bli «brukbar» på å ta sanger på øret. i dag føler jeg at jeg fikk betalt for at jeg har jobbet med å spille på gehør. Lærte meg første halvdel (intro&første solo) av «Black magic woman» på øret. Og da husket jeg den utenat også. Så for å bli flinkere til å huske sanger utenat så tror jeg dette er veien å gå. Jeg merker også at jeg lettere spiller sangene i 100% tempo når jeg ikke er avhengig av å stirre på tabs. Samt at jeg blir flinkere til å høre om det jeg spiller faktisk høres bra ut. Men her har jeg en laaaang vei
 2. Hei og takk for innspill, jeg har lest litt teori og kjenner til det. Har prøvd å finne root note og ut fra det skrive ned hvilke akkorder som er aktuelle for en sang. Har nok likevel en god vei å gå når det gjelder å ta akkordprogresjoner på øret.
 3. Det som The Euphor skriver er nok det jeg ønsker å oppnå en dag. Mengde-trengingen er i gang. Jeg har funnet en side som heter guitarplayerbox.com. Den gir meg sanger med 3, 4 eller 5 akkorder. Den oppgir også hvilke akkorder sangene består av uten at jeg ser hvilken rekkefølge akkordene kommer i. Det blir en del enklere enn å starte fra scratch med en sang. Så kommer det kanskje etter hvert at jeg klarer å ta sanger uten noen hint. Å spille melodier på øret går ganske bra. Gitarsoloer som går litt raskere er vanskeligere. Da må jeg bruke Audacity til å senke tempoet eller isole
 4. Det blir nok å kopiere det også ja. Målet er å kunne huske sangene jeg spiller og spille med på soloer, rytmespill eller fingerspill akkompamenter uten å se på tabulatur. Innbiller meg at å lære sanger på øret uten å se på tabulatur er veien å gå. Kunne også tenkt meg å ha evnen til å sette meg ned med gitaren å spille fingerspill hvor jeg kombinerer akkorder og melodi på sanger jeg liker uten å ha noter å se etter. Hadde noen gitt meg en gitar i dag og sagt «spill noe» så hadde vel nesten ikke fått til noe for jeg er så avhengig av å se tabs. Og så har jeg en liten drøm o
 5. Ok, takk for innspill. Får vel bare ta tiden til hjelp så løsner det etter hvert.
 6. Etter sju år med gitar som hobby så har jeg blitt "brukbar" til å spille etter tabulatur. Men sliter med å huske sanger eller bare sette meg ned å spille sanger ut fra gehør. Jeg føler ikke at jeg spiller musikk, bare driller inn og kopierer sanger. Derfor har jeg lagt til side alt av tabulatur og satt meg fore å kun spille på gehør i en periode. Melodier går brukbart og jeg merker fremgang. Men å ta akkorder på øret sliter jeg med. Klarer ikke helt å knekke koden. Tar ett kurs på stringkick.com (gir hint og så skal du finne akkordene i en sang) som er veldig bra, men det h
 7. Er beinsadel standard på de fleste gitarer? Eller må de kjøpes inn spesifikt? Hva heter beinsadel på engelsk? gitaren er en Martin GPCPA4.
 8. De fikset hovedproblemet som var skurring på laveste strengen. Gitaren trengte en justering etter at jeg flyttet fra norge til usa. De har nok ikke gjort så mye feil med justeringen. Det er bare at jeg hadde sett for meg en del lavere action. Orker nok ikke ta den tilbake igjen.
 9. Bor i Houston og leverte den inn hos guitarcenter. Var så misfornøyd med hele opplegget at jeg ikke gadd å diskutere med de. Han som justerte var uansett ikke der. Alternativet er å ta det til en annen butikk. om jeg begynner å file selv så antar jeg at en ny bridge er hyllevare om jeg i ettertid leverer den inn til en annen butikk for justering?
 10. Fikk tilbake gitaren min etter at den har vært inne på service. Må si jeg er skuffet. De klarte å bruke to uker før jeg fikk den tilbake. Og action er veldig høy. Jeg ønsker lav action for å gjøre den så lettspilt som mulig. jeg orker ikke levere den inn igjen. Jeg justerer de elektriske gitarene mine selv, men ser for meg at det er mye mer komplisert å justere kassegitarer. Jeg vurderer å kjøpe meg fil og file ned bridgen slik at strengehøyden blir lavere. Vil jeg da rote til intoneringen? er det komplisert å lære seg å justere kassegitarer?
 11. Ok, takk for svar. Jeg får la det gå to-tre uker før jeg får den justert.
 12. Hei, Jeg har flyttet til Texas og etter 4 uker i container fra Norge så ankom gitarene mine her i Texas. Og gitarjusteringen på kassegitaren min er nå helt Texas!?? Hvor lenge bør jeg vente før jeg får den justert? Bør jeg gi den litt tid til å sette seg i det nye klimaet først? Hvordan er det med høy luftfuktighet? Er det noe å tenke på der? Kan vel ikke gjøre så mye med det? Hva med sterk sol? Det ble mange spørsmål, men setter pris på litt info. ?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.