GlobalRider

Medlem
 • Innholdsteller

  150
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om GlobalRider

 • Rang
  Viderekommen

Nylige profilbesøk

1 787 profilvisninger
 1. ES 335

  Bor i Stavanger. Lufta virker veldig tørr nå så det var derfor jeg begynte å lure på det.
 2. Hei, Fikk du kontakt? Har du noe du kan dele her? Gode bigbang tabs/akkorder er noe jeg har leitet etter.
 3. ES 335

  Hei, For en stund siden så flottet jeg meg med en nydelig Gibson ES335. Jeg lurer på om ES335 er like sensitiv som kassegitarer når det gjelder lav luftfuktighet? Bør jeg ha en luftfukter i? Noen som har erfaring med luftfukter av hele rommet? Noen som har anbefalinger? Vurderer det i stedet for luftfukter i gitarene.
 4. Hei, Spiller etter akkordboka til CC cowboys for albumet "På Svalbard uten strøm". Men akkordene for "På en god dag" virker helt feil. F#m - Dmaj7/F# - F#m - Dmaj7/F# - F#m - Dmaj7 - F#m - Dmaj7 - A - E osv osv. mangler det en capo? eller er det noe annet jeg ikke har skjønt? Står ikke noe om alternativ tuning eller annen info.
 5. Roadie tuner

  Noen som har prøv denne? Ser det er kommet en versjon 2. har ikke funnet noen butikk i norge som selger den.
 6. Fremgangsmåte for å lære nye sanger

  Kjekt med mange svar! Virker som svarene til dels bekrefter det jeg trodde. Skal fortsette å trene opp øret...merker saakte fremgang, men merker at jeg blir bedre. skal også fokusere mer på å spille uten tabs etter at jeg har øvd en del på sangene med tabs. Spennende å se om sangene da sitter bedre i hukommelsen.
 7. Fremgangsmåte for å lære nye sanger

  Det er ganske like fremgangsmåter som jeg bruker. Jeg merker jeg har en baug når det gjelder å huske sangene og må bli flinkere til å øve uten tab etter at sangene begynner å sitte. En annen ting jeg sliter med er å spille med sangen når jeg ikke hører gitaren. Ved Hal Leonard's play-along serie f.eks så følger det med to tracks av hver sang, en med gitar og en hvor gitar er tatt bort. Jeg klarer kun å spille med track hvor jeg hører gitaren og kan følge tempoen, ellers vet jeg ikke om jeg spiller for fort eller for sakte.
 8. Hei, Lurer litt på hvordan dere går frem når dere skal lære nye sanger. Min fremgangsmåte har ganske slavisk vært å spille etter TAB's. Spille over og over til det sitter sånn passe i fingrene. Så spiller jeg sammens med sangen. Starter på 60-70% av tempo og så jobber jeg meg oppover. Jeg har spilt i syv år nå og begynner å kunne spille sanger som jeg liker...pink floyd, Bowie, Rolling Stones etc. Men jeg klarer sjelden å nå opp til 100% tempo samt at jeg husker ingen sanger utenat. Jeg må stirre ned i tabulaturet når jeg spiller. I det siste året har jeg begynnt å øve litt på ear-training (akkorder og intervaller) og håper det kan hjelpe meg å fri meg fra tabulaturet og å huske sangene bedre. Men jeg kommer nok aldri opp på ett nivå hvor jeg kan lære meg sanger uten bruk av tabulatur. Men kanskje å komme halveis kan hjelpe meg å huske sangene bedre? Jeg lurer på hvordan dere går frem når dere lærer nye sanger. Er det en god ide å kombinere bruke av tabulatur og å bruke øret? Tenker da at jeg har tabulaturet ved siden av meg og starter med å se på det, men bruker ørene for å "huske" hva jeg skal spille. Og bare ser på tabulaturet når jeg ikke "husker" ved hjelp av å lytte. Nå er det sikkert mange som tenker "prøv deg frem da vel". Men jeg er nysgjerrig på hvordan dere går frem når dere skal lære nye sanger. Har dere en spesiell fremgangsmåte? Tenker da på om dere lærer akkord-progresjonen først, så solo og enkeltnoter...og om dere kun bruker øret, kun tabulatur eller om dere kombinerer det.
 9. stratocaster - tonekontroller virker ikke

  Kan det være pottene også? Jeg begynner å mistenke at det er en fordel at noen med mer tekniske egenskaper enn meg går over gitaren. Jeg har byttet pickups ett par ganger, men sliter med loddingen. Og har ikke multimeter. er det noen butikker eller privatpersoner i Stavanger som dere kan anbefale? Hvor mye må jeg ut med for noe sånt?
 10. stratocaster - tonekontroller virker ikke

  Nei, jeg hører ingen lydforskjell på noen av posisjonene. Men de har fungert tidligere.
 11. stratocaster - tonekontroller virker ikke

  Her er bilder. jeg kunne ikke se noen loddinger som var løsnet
 12. Jeg har en Eric Johnson Stratocaster som jeg har hatt i ca to år. Men en god stund nå så hører jeg ingen effekt av å vri på tonekontrollene. Jeg har prøvd å skru av pickguard, men kan ikke se at noen av ledningene er løse. Noen som har tips til hva det kan være? Er det noen som jeg kan levere den inn hos i Stavanger?
 13. Yamaha HS7

  Surround er jeg ikke opptatt av. Men det er kanskje ikke optimalt likevel. Får tenke litt på det.
 14. Yamaha HS7

  Jeg har to stk Yamaha HS7 aktive høytalere som jeg vurderer å gjøre om til stereoanlegg i stua. Har prøvd å koble de til iphone uten å lykkes, er det en DAC jeg trenger? Hadde vært fint å kunne koble de opp mot Apple Airplay. Vil høytalerne fungere til dette? Vet de er såkalt near field. Betyr det at de egner seg dårlig til anlegg i stua, evt kinorommet?
 15. Bør jeg gjennomføre "eartraining"?

  Kvikk I hodet? Nei, det toget er gått. Så nå handler det kun om å gjøre det lett for meg selv. Egentlig ett utfordrende prosjekt at en som er så umusikalsk som meg skal lære seg gitar. Har fått meg en mancave I kjelleren. Kona jaget meg ned etter at jeg begynnte å øve på stringbendig. Hørtes ut som jeg plaget kattunger, sa hu. Makan.