Web Analytics
Jump to content

Chatten - slik den er i dag - stenges 1 mai 2017


Kjell Iver
 Share

Recommended Posts

1 time siden, Heilage skrev:

Slack kan kanskje være et godt alternativ. :) 

Takk for godt tips. Krever egen software for hver bruker så langt jeg kan se. Jeg har ikke sett en IRC software som brukerne kan benytte med denne innloggingen vi har her. 

Det er så langt jeg vet 3 typer chat som støttes av denne innloggingen. CometChat (her har jeg en ubenyttet lisens - men jeg liker ikke løsningen), rocket.chat (ikke testet - men ligner cometchat), og Babble chat.

Av disse 3 er Bubble Chat eneste løsning som jeg personlig mener ser brukbar ut - som jeg kanskje vil teste. Det er noe teknisk som må sjekkes og prisen er drøy. 

Link to comment
Share on other sites

Bare for ordens skyld, det er ikke nødvendig å installere noen programvare for Slack. Det finnes lokale klienter man kan bruke, men den er nettbasert og er tilgjengelig på <domene>.slack.com. Jeg er rimelig sikker på dette, siden jeg bruker det hver dag i jobbsammenheng. :)

Det kan godt være at det finnes bedre løsninger for forumet, for all del, men greit å ha alle fakta på bordet. 

EDIT: SSO-løsning er jeg dog usikker på. OAuth kanskje?

Edited by Heilage
Link to comment
Share on other sites

14 timer siden, Heilage skrev:

EDIT: SSO-løsning er jeg dog usikker på. OAuth kanskje?

OAuth er det støtte for og jeg tror rocket benytter noe slikt.

Jeg så et forum som benyttet slack - for å få logget inn på den chatten måtte jeg laste ned en software på 60 MB. Kan være konfigurasjon eller oppsettet..

For å bruke babble må vi ha installert node.js på serveren. Dette tillates ikke på vår server, men jeg har en server som kan benyttes til formålet - så det er noe jeg vil se nærmere på.

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, space skrev:

Men i slack vil en jo kunne se alt som er skrevet siden "tidenes morgen" når en logger inn. Ikke nødvendigvis krise, men en må kanskje passe litt mer på hva en skriver :)

 

Mener dette er et godt poeng. Forumet har vi for det som er varig og søkbart. Det en skriver i en chat bør være midlertidig. Mener det er nok av sosial programvare som lagrer for evig og alltid alt vi skriver og gjør (til og med det vi tror vi sletter), så det er godt med et 'fristed' der ting er mer midlertidig.

Edited by blaamann
Link to comment
Share on other sites

Bare en kommentar til "adminovervåkning". Jeg har vel moderert dette forumet i rundt ti år, og har vært inne på loggen en eneste gang, bare så det er nevnt.

Jeg har ingen problemer med å forsvare hvorfor jeg gikk inn den ene gangen.

Så veldig "overvåket" er den slik jeg ser det ikke, rett og slett fordi det ikke er behov for det.
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.