Web Analytics
Jump to content

Chatten - slik den er i dag - stenges 1 mai 2017


Kjell Iver
 Share

Recommended Posts

1 time siden, Heilage skrev:

Slack kan kanskje være et godt alternativ. :) 

Takk for godt tips. Krever egen software for hver bruker så langt jeg kan se. Jeg har ikke sett en IRC software som brukerne kan benytte med denne innloggingen vi har her. 

Det er så langt jeg vet 3 typer chat som støttes av denne innloggingen. CometChat (her har jeg en ubenyttet lisens - men jeg liker ikke løsningen), rocket.chat (ikke testet - men ligner cometchat), og Babble chat.

Av disse 3 er Bubble Chat eneste løsning som jeg personlig mener ser brukbar ut - som jeg kanskje vil teste. Det er noe teknisk som må sjekkes og prisen er drøy. 

Link to comment
Share on other sites

Bare for ordens skyld, det er ikke nødvendig å installere noen programvare for Slack. Det finnes lokale klienter man kan bruke, men den er nettbasert og er tilgjengelig på <domene>.slack.com. Jeg er rimelig sikker på dette, siden jeg bruker det hver dag i jobbsammenheng. :)

Det kan godt være at det finnes bedre løsninger for forumet, for all del, men greit å ha alle fakta på bordet. 

EDIT: SSO-løsning er jeg dog usikker på. OAuth kanskje?

Edited by Heilage
Link to comment
Share on other sites

14 timer siden, Heilage skrev:

EDIT: SSO-løsning er jeg dog usikker på. OAuth kanskje?

OAuth er det støtte for og jeg tror rocket benytter noe slikt.

Jeg så et forum som benyttet slack - for å få logget inn på den chatten måtte jeg laste ned en software på 60 MB. Kan være konfigurasjon eller oppsettet..

For å bruke babble må vi ha installert node.js på serveren. Dette tillates ikke på vår server, men jeg har en server som kan benyttes til formålet - så det er noe jeg vil se nærmere på.

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, space skrev:

Men i slack vil en jo kunne se alt som er skrevet siden "tidenes morgen" når en logger inn. Ikke nødvendigvis krise, men en må kanskje passe litt mer på hva en skriver :)

 

Mener dette er et godt poeng. Forumet har vi for det som er varig og søkbart. Det en skriver i en chat bør være midlertidig. Mener det er nok av sosial programvare som lagrer for evig og alltid alt vi skriver og gjør (til og med det vi tror vi sletter), så det er godt med et 'fristed' der ting er mer midlertidig.

Edited by blaamann
Link to comment
Share on other sites

Bare en kommentar til "adminovervåkning". Jeg har vel moderert dette forumet i rundt ti år, og har vært inne på loggen en eneste gang, bare så det er nevnt.

Jeg har ingen problemer med å forsvare hvorfor jeg gikk inn den ene gangen.

Så veldig "overvåket" er den slik jeg ser det ikke, rett og slett fordi det ikke er behov for det.
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.