Web Analytics
Jump to content

Hei fra Bergen


Gahr

Recommended Posts

Heisann!

43 år gammel ølbrygger i Bergen her. Egentlig fra Kristiansand, men har bodd i Bergen siden 1993. Jobber til daglig som bryggerimester på 7 Fjell Bryggeri og har også være aktiv hjemmebrygger i snart 25 år, men hadde gitar som hobby lenge før ølet tok meg. Er definitivt en SG-mann, men liker mye forskjellig. Er også glad i min Vox AC30C2. Vi har et lite bluesband på bryggeriet, og trives godt med det. 

Edited by Gahr
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, PerA skrev:

Velkommen! Jeg mener å ha lest en bok der du er medforfatter/redaktør, og er fan av 7 Fjell - har tilogmed jobbet litt med Torvald en gang i historien! :)

 

Kult! Brygger du selv? Regner med du sikter til "Den norske ølrevolusjonen"? Skrev den sammen med Hugo Hatland og Skjalg Ekeland. 

Link to comment
Share on other sites

Ja, det var boka.

Vil ikke si at jeg brygger selv, men det kommer øl ut av vaskekjellern min med jevne mellomrom. Jeg jobbet med Torvald på bluesfestival - så det er en stund siden. Men jeg antar du har fått han til å spille Hammondorgel på firmafester? ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, PerA skrev:

Ja, det var boka.

Vil ikke si at jeg brygger selv, men det kommer øl ut av vaskekjellern min med jevne mellomrom. Jeg jobbet med Torvald på bluesfestival - så det er en stund siden. Men jeg antar du har fått han til å spille Hammondorgel på firmafester? ;)

Han spiller selvsagt i bandet. Han er kanon på Hammond.:)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Et øyeblikk siden, Troll skrev:

Kjører stadig vekk forbi bryggeriet til 7-fjell, frister hver gang! Hadde vært helt knall med et GN-treff på bryggeriet :wub:

Det er bare å titte innom. Gi gjerne en lyd i forkant, så du vet at vi faktisk har tid. Vi er der stort sett i arbeidstiden hver dag. Forhåpentligvis kommer vi snart igang igjen med åpne dager siste fredag i måneden. Da hender det vi spiller med bryggeribandet også.:)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Haha, velkommen til forumet!

Må bare le, det er litt skremmende hvor like arenaer jeg og du har. Vi begge er/har vært lærere og har musikk og ølbrygging som hobbyer!
Har stor respekt for arbeidet ditt både i hjemmebryggermiljøet og hos 7 Fjell. Har brukt mange av dine oppskrifter og artikler som inspirasjon for mange av mine egne øl!

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.