Web Analytics
Jump to content

Laney vc 100


FInn Hjalmar
 Share

Recommended Posts

15 timer siden, FInn Hjalmar skrev:

vurderer å skaffe meg en Laney VC 100 rørforsterker. er det noen her som vet noe om dem?

Sjekk ut diverse Paul Gilbert-greier fra 90-tallet og starten av 2000. Han brukte VC100 i mange år før han gikk over til Marshall Vintage Modified (og single coils).

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hadde 50W-versjonen for en del år siden. Synes den låt veldig bra, men den har i overkant mye å ratte på for meg :) Det er også greit å tenke på at en 2x12-combo er IDIOTISK tung. Min hadde hjul. :)

Edited by Aphelion
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Gitarcowboy
   Her er den nye Laney Cub-Supertop

   Den er glimrende! Jeg er veldig fornøyd!
   Jeg fikk den torsdag.
   Det kommer tjukk og varm rørlyd fra den tilkoblet VOX kabinettet med en Celestion V-Type 70W høyttaler i 8 ohm.

   Nå skjønner jeg hva som er så bra med vrenglyden fra rør
   Det er noe eget med lyden.
   Når jeg har den i overdrive så bruker jeg 1W inngangen. Da går den fort i vreng på lavere lydnivå.
   Hvis jeg booster 15W inngangen med div. effektbokser så er det litt vanskelig å holde lyden ren
    
   Med denne forsterkeren så går det fint an å spille med gitaren koblet rett inn (ingen effekter). Det er boost på forsterkeren, så det er lett å få den i overdrive.
    
   Forøvrig så er den innebygde digitale? "fjærromklangen" god, men det kommer en ulyd da jeg har den på fullt nivå. Romklangen plasker fint, men den durer.
    
   Rørene er av merket Ruby.
  • By nikotro
   Da har jeg endelig fått denne i hus. Forsterkeren ble kjøpt brukt med en defekt reverb, og ble kjørt rett til reparatør for ombygging til ptp, reparasjon og modifikasjon av reverb samt installasjon av kontroll for mellomtone. Mellomtonepotmeteret er plassert diskret på baksiden av forsterkeren, og gir muligheter for å senke eller heve mellomtone i forhold til originalutgaven, som jo ikke har mellomtone. Ombyggingen tok en måned, og jeg ble sittende å teste den en stund hos reparatøren (Ernst Nærø i Oslo) med to ulike høyttalerelementer (Jensen C10R i comboen og Jensen C12K ) før jeg tok den med hjem. 10" sitter originalt i Princeton Rever Amp 65 RI, men det er flere custombyggere som tilbyr disse med 12" eller som forsterkertopp. Det tilbys også tomme combokabinett som er klargjorte for 12" (se f eks reverb.com og ebay.com). 
   Førsteinntrykket etter ca et døgn med en del mer spilling enn vanlig, er at dette er en forsterker som jeg liker veldig godt. Jeg bruker et 210 høyttalerkabinett bestykket med Jensen C10R i tillegg til det som sitter i forsterkeren. Det gir en fyldigere bass/mørk mellomtone enn uten 210 kabinettet. Jeg har stilt mellomtone nesten på fullt og bruker vibrato med 0 speed og 4 intensity. Reverben liker jeg best på litt under 3, og med volum på ca 4 gir den en fin forvrenging/sweet spot. Lyden er fyldig og dynamisk med god respons. Den har nær ingen egenstøy.
   Jeg tror det er den beste jazzforsterkeren jeg har prøvd med Gibson ES-175 m/2 stk P90, og den passer veldig bra til hjemmestudioet. 
   Her er et par bilder:

   Dette er forøvrig min post 1234, så nå er en milepæl nådd:-)
  • By Kerplunk
   Jeg har ikke så mye erfaring, men slo til på en Epiphone Valve Junior combo mer eller mindre utelukkende for å modde den. Planen er å først flytte forsterkeren over i et nytt kabinett med en 10" Jensen P10R og bytte rør og  strømforsyninga. Senere hadde jeg tenkt å bytte EL84-røret ut med et 6973 og gjøre litt andre forandringer for å se om jeg klarer å få den til å låte litt som en Supro 24 eller noe der i gata. Målet er ikke å prøve å lage en klone - da hadde jeg heller bygd nettopp det. Jeg vil ha en ny hobby og synes det høres veldig spennende ut å ha en amp som ingen andre har eller kan få!

   Er det mange andre her som bygger eller modder amper? Hadde vært sabla kjekt å ha et norsk forum hvor man kan få tips og hjelp underveis!
  • By FInn Hjalmar
   I går fikk jeg min Laney VC 100 i hus. Er veldig fornøyd med lyden og alle mulighetene en slik forsterker gir. Spilter i noen timer uten problemer. SÅ skrudde jeg den av og gjorde andre ting. Da jeg skrudde på den om kvelden var det en "dure lyd" som ikke vare der tidligere. Den lyden er uavhengig av volum. I tillegg har det kommet en slags suse lyd. den blir høyere med volumet. DEt virker som om lydene demper seg litt når jeg spiller på forsterkeren. Han jeg kjøpte den av sa at rørene var nye. Hva kan dette være? og hvordan fikse det? SOm dere skjønner har jeg ikke all verdens peil på rørforsterkere.
  • By TerjeR
   Hei. Jeg har tenkt å selge min 1991-modell Rivera M100, og lurer på om noen vet hva disse står i i dag? Det er ikke nye rør, men det er fortsatt futt i de. Alle tips mottas med takk.
 • Siste aktive tråder

  • Fra mylespaul.com/forum: From another forum: Your results may vary- Gibson Pickups DC Resistance Values Gibson Burstbucker Pro (sim: BB1,Alnico5, potted) 7.4 KO Gibson Burstbucker Pro (sim: BB2, Alnico5, potted) 8.0 KO Gibson Burstbucker 1 (Alnico2) 7.5 KO Gibson Burstbucker 2 (Alnico2) 8.0 - 8.4 KO Gibson Burstbucker 3 (Alnico2) 8.2 - 8.8 KO Gibson '57 Classic (Alnico5) 7.44 - 8.5 KO Gibson '57 ClassicPlus (Alnico5) 9.0 - 13.8KO(the 9.0 appears to be a screw-up or faulty PU) Gibson Dirty Fingers (2xCeramic) 16.0 -16.6 KO Gibson Mini-humbucker (Alnico2) 6.0 - 6.4 KO Gibson 490R (Alnico2) 7.2 - 7.83 KO Gibson 490T (Alnico2) 7.9 - 8.53 KO Gibson 498T (Alnico5) 12.32-13.46 KO Gibson 496R (Ceramic) 8.3 - 8.63 KO Gibson 500T (Ceramic) 14 – 15 KO Gibson Angus Young (Alnico5) 13.5 KO Gibson Tommy Iommi (Alnico2+Ceramic) 16.5 KO Gibson Joe Perry(BB2&3?) (Alnico5) 8.4(neck)-8.8 KO(bridge) Gibson Jimmy Page (Alnico5) 7-8 KO(not found yet, but I reckon within these values) Gibson P-90R (Alnico5) 7.7 - 8.5 KO Gibson P-90T (Alnico5) 7.8 - 9.35 KO Gibson P-100R (Alnico5) 6.1 KO Gibson P-100T (Alnico5) 9.4 - 16.0 KO Gibson P-94R (Alnico5) 8.1 KO Gibson P-94T (Alnico5) 9.1 KO Gibson HB-R (Alnico5) 7.06 - 9.13 KO Gibson HB-L (Alnico5) 13.39 - 15.3 KO
  • Støtter BB Pro.  Akkurat dette med dårlig merking av pickups er en uting. Jeg har handlet en god del BKP det siste året, og de er definitivt verst på dette (absolutt ingen merking..). 
  • Siden de er merket med Alnico V, vil jeg si at det er BB Pro.
  • Pent brukt akkurat passe liten/stor og akkurat passe mye lyd til små øvinger / gigs. Liten, lett og allsidig !  Liten ‘rift i Tolexen’. Og billig ! 1900,-  Tranby.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.