Web Analytics
Gå til innhold
Kerplunk

Mange som modder/bygger forsterkere?

Anbefalte innlegg

Jeg har ikke så mye erfaring, men slo til på en Epiphone Valve Junior combo mer eller mindre utelukkende for å modde den. Planen er å først flytte forsterkeren over i et nytt kabinett med en 10" Jensen P10R og bytte rør og  strømforsyninga. Senere hadde jeg tenkt å bytte EL84-røret ut med et 6973 og gjøre litt andre forandringer for å se om jeg klarer å få den til å låte litt som en Supro 24 eller noe der i gata. Målet er ikke å prøve å lage en klone - da hadde jeg heller bygd nettopp det. Jeg vil ha en ny hobby og synes det høres veldig spennende ut å ha en amp som ingen andre har eller kan få!

Er det mange andre her som bygger eller modder amper? Hadde vært sabla kjekt å ha et norsk forum hvor man kan få tips og hjelp underveis!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror nok du vil kunne få mye hjelp her inne. Det er mange som har godt over gjennomsnittlig peiling på elektronikk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kerplunk: Eg driv ein del med bygging/modifisering/reparasjoner, er ikkje alltid like aktiv her inne, men ramler innom med ujevne mellomrom :)  Ut fra brukernavnet ditt så kan det tyde på at me liker samme type musikk også :) 

Endret av Jostein Steinsland-Hauge
 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ble bra overraska når jeg oppdaga at ingen andre hadde tatt det brukernavnet!... Det var gode tider det!

Men bra å høre det er andre moddere her, tror det kan bli ei utfordring når jeg skal begynne å ha inn andre effektrør enn standard EL-84. Ble forresten litt overraska over at de som selger komponentene for å bygge om til 6973 heller anbefalte tweed/6V6-kittet. De sa de var stort sett ganske nære, men att tweed/6V6 var mer allsidig i tillegg til å kanskje være en av de mest populære moddene til Valve Jr.

Men å tulle med effektører kommer nok ganske langt ned på lista. Til å begynne med trenger jeg kanskje mer hjelp fra en tømrer når jeg skal bygge nytt kabinett! Tenkte bygge det av hobbyplater med fingerskjøter i hjørnene (om jeg gidder. Tar tid å sage ut for hånd når jeg ikke har båndsag)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har bygget en Madamp MKII. 
Som et første bygg, så tror jeg i ettertid at det er mye jeg ville gjort annerleres neste gang . Men det er en god erfaring å begynne med enkle kits, utrolig gøy også :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som den partypoopern man er så kommer man med pekefinger. Dette er strøm.... det kan være dødlig! Om du ikke har bakgrunn til å sikkert håndtere dette bør du KUN gå i godt oppmerkede løyper!  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av juzzizhow
   Denne startet livet sitt som en 6m18Vib combo fra Weber.
   Etter mye lodding, modding og skruing har den nå sikringer på begge B+ "fasene", EZ81 likeretter, PPIMV, Kanalswitch i stedet for to/4 inngagner e.t.c .... Bærer noe preg/spor av skruing/mekking !
   Trafoene er fra Tubeampdoctor. 
   Celestion Greenback høyttaler ... 

   Selges for 2000,- ! Prized to go, hentes i Asker.

    

  • Av Kristoffer Hjelmaas Sivertsen
   Vurderer sterkt å bestille deler fra MJT for å bygge meg ein tele! Har vært i kontakt med dem og venter på prisanslag. Har noen bygget gitarer fra dem før? i så fall, hvilke erfaringer har dere? Vurdere å bestille både nakke og kropp derifra. Kroppen blir da en relica seafoam(eller surf, har ikke helt bestemt meg) green tele, også har jeg syykt lyst på roasted flame maple nakke! Noen tanker? Ting man må tenke på? Pickuper og div. får jeg tak i fra andre plasser! gjerne kom med forslag om pickuper også? Skal lese meg mer opp på det...
  • Av AlphaBeta
   Hei alle sammen
    
   For en tid tilbake så laget jeg en VST prototype for å gjøre om gitaren til en square wave synth. Den veldig enkle varianten (som alle jeg har funnet bruker) er å sjekke "zero crossing", altså når sinusen krysser nullpunktet og bytter fra positiv til negativ. På disse punktene så slammer den signalet videre til laveste eller høyeste spenning.
   Slik som dette:

   Det jeg ikke likte var at all dynamikk blir borte, og støy blir like høyt som signal med en naiv implementasjon. Så, jeg laget en VST som fulgte 'envelope'/volum til signalet og brukte denne verdien for utverdi på square wave. Jeg synes det låt kult! Så da startet prosjektet.
    
   Først ble det en del simulering i LTSpice. Til slutt fant jeg frem til noe som så lovende ut:

   Deretter var det bare å sette i gang med skjema- og kretskortdesign. Til slutt var feil borte og jeg var klar til å bestille!

   På bildet så ser man en blå 'rat nest' som indikerer at en pin ikke er koblet. Dette fant jeg ut etterpå fordi jeg brukte en annen EDA som ikke syncet mellom skjema og kretskort automatisk (som jeg var vant til) sååå.. Sånn kan det gå!
   Fordi det er gøy, la jeg inn 3d modeller av komponentene og det så slik ut:

   Søt liten sak, sant?

   Neste oppdatering blir etter jeg har bokset den opp og har noen lydklipp å vise frem. Den er testet, og etter noen bodge wires (de grå kablene som skamfult viser feilene jeg hadde gjort) så fungerer den!
    
  • Av Kerplunk
   Såh!

   Endelig. Vi er i gang. Eller, i gang og i gang, fru Blom. Vi - eller "jeg" - er i  alle fall kommet så langt at de første greiene er bestilt. Til å begynne med er det kun høyttaler og nye rør. Jeg prøver å følge ei linje hvor jeg gjør modifikasjoner i rekkefølge dels etter hva de har å si for lyden, dels etter hvor enkle forandringene er å gjøre. Jeg kan veldig lite til ingenting om dette, men etter mye fram og tilbake så virker det som om rekkefølgen er rør -> høyttaler -> utgangstransformator -> krets. Før jul regner jeg med at de tre første trinnene er i boks. Det er ingen praktisk grunn til at jeg ikke skal kunne begynne med kretsen ganske snart, men det er så eitranes mye å velge mellom! Mer om det snart!

   En del av poenget med å modde en såpass billig og enkel forsterker som det Epiphone Valve Jr er, er å holde prisen nede. Jeg så lenge på dyre 10" og 12" elementer fra Jensen og Celestion. Spesielt Celestion Blue fristet. Så slo det meg at grunnen til at det frister, er fordi det er skrevet så mye om de. Det kan hende det skrives mye nettopp fordi de er sabla bra, men jeg kan ennå ikke høre tekst, så jeg bestemte meg raskt for å gjøre noe litt mindre radikalt og gå for noe som ikke gjør så vondt i lommeboka og er mindre risikabelt. Puristene her blir nok skuffa når dere nå får høre at jeg har bestilt en Celestion EIGHT 15... Kanskje det feigeste valget jeg kunne gjort, men fallhøyden er mye lavere når det koster så lite. Jeg må og innrømme at når jeg har utfordret meg selv ved å lage ei spilleliste basert på lydklipp fra høyttalerprodusentenes hjemmesider, så sliter jeg veldig med å tydelig identifisere de dyre elementene som bra. Det eneste jeg kommer fram til er en håndfull jeg ikke liker. Spesielt endel av Jensens elementer låter kanskje en smule innestengt og med litt vel krass diskant. Beklageligvis er opptaksmulighetene mine litt dårlige. Det er tragikomisk å skulle prøve å formidle lyd av noenlunde god kvalitet gjennom en telefon, og jeg gidder ikke bruke tusenlapper på å kjøpe opptager for å dele framgangen i et budsjettprosjekt! Jeg skal tenke litt på det. 

   En annen praktisk, og litt kjedelig, konsekvens av å gå for et 8" element, er det at det passer rett inn i originalkabinettet. Jeg har tenkt å bytte ut litt av hardwaren så den skal se litt kulere ut, men når tiden er kommet til at jeg vil prøve større elementer, så skjer nok det i et eksternt kabinett. Men for at den ikke skal se så kjip ut, så hadde jeg tenkt å bytte beslag og håndtak med noen forkromma deler fra Tubeshop. Jeg skal dele bilder når jeg kommer så langt!

   Når det gjelder rør, så kom jeg litt fram til det samme som med høyttalerne; at jeg i korte trekk har for dårlige referansepunkt til å ha veldig sterke meninger om det ene eller det andre... Da er det litt halvtomsete å bruke masse penger på noe bare fordi "alle" sier det er så bra. Uten å antyde at verken Celestion Blue eller dyre rør ikke er verdt pengene så er det utvilsomt et element av hype i den stive prislappen som gjerne følger sånt som er "boo-tiik" (Som de sier i Frankrike (Eller USA(Eller her(Der?)))(Det er "boutiqe" jeg mener i tilfelle noen skulle lure på hva det er jeg surrer med nå)). Jeg gjorde det enkelt og spurte noen på 4Sound etter rimelige rør som gir litt mer volum før det vrenger. Jeg bruker endel pedaler og er ingen highgain-fyr. De sa jeg skulle ha Tung-Sol så jeg skal ha Tung-Sol! Rør er såpass rimelige at etterhvert kjøper jeg nok flere for å kunne A/B-teste. I første omgang holder det å sammenligne med de originale som står i.

   Ganske snart må jeg bestemme meg for ny utgangstransformator. Her må jeg innrømme at jeg er helt blank. Ikke finnes at A/B-sammenligninger, og i beskrivelsene så sier alle at de skal gjøre det samme for lyden: det skal låte luftigere, bedre kontroll på bassen og mindre skarp og ubehagelig diskant. Vel. Classictone 40-18031  og Hammond 125SCE ser ut til å være de to rimeligste alternativene.  Jeg er litt forbauset over at det finnes alternativer som koster det mangedobbelte. Slike greier virker jo ganske enkle i konstruksjonen, så hva er grunnen til at noen koster noen hundrelapper mens andre ligger tett opp under to tusen? Jeg må forresten innrømme at jeg kan så lite om hva transformatorer gjør, så om noen har noen tips om hva jeg burde velge av Classictone og Hammond så setter jeg pris på det!

   Så over til det vanskelige: kretsen! Hva i all verden skal jeg finne på her...? Gå for ei Tweed-greie? Tidlig Marshall? Supro? Dette må jeg tenke litt på. Her og nå heller jeg mest mot å i første omgang prøve å bare forbedre originallyden så mye som mulig. Jeg TROR at det kanskje er ei tweed-greie som frister meg mest. Det er sjokkerende mange berømte innspillinger som er gjort på tidlige Fender Champs! Om jeg får litt ekstra volum før det vrenger så skal jeg ha en rimelig ok plattform til å bruke pedaler på og. Spesielt gleder jeg meg til Erupteren min kommer! Hvis jeg går for tweed så vet jeg at EIGHT 15-elementet er et steg i feil retning, men som sagt synes jeg at endel av lydklippene med reproduksjoner av de originale elementene er litt skarpe.

   Under "Necessary Modifications" har Premier Guitar lista opp noen ting som anbefales å gjøre med alle Valve Jr for å forbedre standardkretsen, samt øke levetiden på rør. Watts Tube Audio selger sett med komponenter som kan både forbedre standardkretsen, samt sett som skal får en Valve Jr til å høres ut som gamle forsterkere fra Fender, Marshall, Vox og Supro. Vi får se! Mest sannsynglivis går jeg for dette. Enkelt og greit fordi det er rimelig og komplett. Jeg har prøvd å finne én og én resistor, motstand osv. men går meg helt vill i jungelen av alternativer. Det er ganske mange alternativer som har tilsynelatende samme spesifikasjoner, så om jeg skal plukke en og en del så vil jeg trenge hjelp!

   Velvelvel! Det var en introduksjon. Vi får se hvordan dette går! Jeg regner med å ha rør og element på plass en gang i løpet av den nærmeste uka. Jeg tror jeg kommer til å more meg med dette lille prosjektet!
    
  • Av nikotro
   Da har jeg endelig fått denne i hus. Forsterkeren ble kjøpt brukt med en defekt reverb, og ble kjørt rett til reparatør for ombygging til ptp, reparasjon og modifikasjon av reverb samt installasjon av kontroll for mellomtone. Mellomtonepotmeteret er plassert diskret på baksiden av forsterkeren, og gir muligheter for å senke eller heve mellomtone i forhold til originalutgaven, som jo ikke har mellomtone. Ombyggingen tok en måned, og jeg ble sittende å teste den en stund hos reparatøren (Ernst Nærø i Oslo) med to ulike høyttalerelementer (Jensen C10R i comboen og Jensen C12K ) før jeg tok den med hjem. 10" sitter originalt i Princeton Rever Amp 65 RI, men det er flere custombyggere som tilbyr disse med 12" eller som forsterkertopp. Det tilbys også tomme combokabinett som er klargjorte for 12" (se f eks reverb.com og ebay.com). 
   Førsteinntrykket etter ca et døgn med en del mer spilling enn vanlig, er at dette er en forsterker som jeg liker veldig godt. Jeg bruker et 210 høyttalerkabinett bestykket med Jensen C10R i tillegg til det som sitter i forsterkeren. Det gir en fyldigere bass/mørk mellomtone enn uten 210 kabinettet. Jeg har stilt mellomtone nesten på fullt og bruker vibrato med 0 speed og 4 intensity. Reverben liker jeg best på litt under 3, og med volum på ca 4 gir den en fin forvrenging/sweet spot. Lyden er fyldig og dynamisk med god respons. Den har nær ingen egenstøy.
   Jeg tror det er den beste jazzforsterkeren jeg har prøvd med Gibson ES-175 m/2 stk P90, og den passer veldig bra til hjemmestudioet. 
   Her er et par bilder:

   Dette er forøvrig min post 1234, så nå er en milepæl nådd:-)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.