Web Analytics
Jump to content

Mange som modder/bygger forsterkere?


Recommended Posts

Jeg har ikke så mye erfaring, men slo til på en Epiphone Valve Junior combo mer eller mindre utelukkende for å modde den. Planen er å først flytte forsterkeren over i et nytt kabinett med en 10" Jensen P10R og bytte rør og  strømforsyninga. Senere hadde jeg tenkt å bytte EL84-røret ut med et 6973 og gjøre litt andre forandringer for å se om jeg klarer å få den til å låte litt som en Supro 24 eller noe der i gata. Målet er ikke å prøve å lage en klone - da hadde jeg heller bygd nettopp det. Jeg vil ha en ny hobby og synes det høres veldig spennende ut å ha en amp som ingen andre har eller kan få!

Er det mange andre her som bygger eller modder amper? Hadde vært sabla kjekt å ha et norsk forum hvor man kan få tips og hjelp underveis!

Link to comment
Share on other sites

Kerplunk: Eg driv ein del med bygging/modifisering/reparasjoner, er ikkje alltid like aktiv her inne, men ramler innom med ujevne mellomrom :)  Ut fra brukernavnet ditt så kan det tyde på at me liker samme type musikk også :) 

Edited by Jostein Steinsland-Hauge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg ble bra overraska når jeg oppdaga at ingen andre hadde tatt det brukernavnet!... Det var gode tider det!

Men bra å høre det er andre moddere her, tror det kan bli ei utfordring når jeg skal begynne å ha inn andre effektrør enn standard EL-84. Ble forresten litt overraska over at de som selger komponentene for å bygge om til 6973 heller anbefalte tweed/6V6-kittet. De sa de var stort sett ganske nære, men att tweed/6V6 var mer allsidig i tillegg til å kanskje være en av de mest populære moddene til Valve Jr.

Men å tulle med effektører kommer nok ganske langt ned på lista. Til å begynne med trenger jeg kanskje mer hjelp fra en tømrer når jeg skal bygge nytt kabinett! Tenkte bygge det av hobbyplater med fingerskjøter i hjørnene (om jeg gidder. Tar tid å sage ut for hånd når jeg ikke har båndsag)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.