Web Analytics
Jump to content

Bytte av gitarer - hvordan gjøre dette best mulig uten å bli lurt/svindlet ?


Sugardaddy65

Recommended Posts

Det kan lønne seg å sjekke litt hvertfall...Jeg har aldri hatt problemet med kjøp/salg, men gikk på en ganske sur smell ved et bytte. Pass hvertfall på å få bilder med dato av innpakkingens gang...

Link to comment
Share on other sites

Ansikt til ansikt, med muligheter til inspeksjon av gitarene.

Har gjennomført internasjonale bytter, og det gikk ikke som smurt. Måtte kontakte en advokat for å få den siste gitaren i byttehandelen (byttet én gitar mot tre gitarer). Absolutt greit å være føre var, samtidig skal man jo stole på folk.

Link to comment
Share on other sites

Får nå se - det VIRKER som fyren er til å stole på  . Er eldre etnisk  nordmann fra bygda .

Fikk bilder via morens Facebook .

Han er IKKE en typisk internett nerd og har ikke Facebook .

Begge våre gitarer er strøkne og nyere . Så stand burde ikke være problem .

 

Ble litt surr i dag da postkontoret hans IKKE har registrert den innlevert , mens MIN kunne en tracke med en gang .

Men jeg sendte fra hovedpostkontoret og han fra PIB .

Men har bilder av pakking og pakkseddelen hans .

Jeg kan vel i verste fall stoppe min pakke , HVIS jeg ikke får tracket hans i løpet av morgendagen .

Får bare krysse fingrene her .

Tror jeg unngår dette mest mulig  i fremtiden , hvis ikke det er noen på forumet her eller lign . .

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg har kjøpt, solgt og bytta masse, både privat og med post uten oppkrav. Har aldri hatt problemer. Har kanskje vært heldig, men prøver så godt jeg kan å lese folk gjennom mail/tlf på forhånd. Så ville ikke la meg skremme. Et møte er selvsagt det beste, men det lar seg ikke alltid gjøre :)

Link to comment
Share on other sites

Det funker normalt sett fint å se an vedkommende litt. Har solgt og byttet store mengder utstyr, uten snev av problemer. Hvis jeg får henvendelser via f eks finn, som ikke føles helt bra, dropper jeg det.

Når det er sagt, synes jeg ikke noe om dette fokuset ditt på hvor folk kommer fra. De fleste nordmenn er "etnisk" norske. Det betyr ikke at de ikke har tenkt å svindle deg (eller omvendt). 

Link to comment
Share on other sites

Den 3/18/2016 at 23.55, denyeverything skrev:

Når det er sagt, synes jeg ikke noe om dette fokuset ditt på hvor folk kommer fra. De fleste nordmenn er "etnisk" norske. Det betyr ikke at de ikke har tenkt å svindle deg (eller omvendt). 

Jeg synes det i utgangspunktet er uproblematisk å vektlegge dette, dersom statistikk tilsier at personer med bestemt bakgrunn, herunder også etnisitet, er mer tilbøyelige til å begå kriminelle handlinger (noe et svindelforsøk også er).

Alt annet, når man prøver å "lese personen" gjennom tidligere korrespondanse, som er nevnt flere ganger i tråden her, er jo nettopp dette: Statistikk og sannsynligheter. Dersom noen har en lengre historie med svindelforsøk, er det på samme måte ingen garanti for at de vil gjøre det samme med deg, men gode grunner taler for å unngå byttehandler med dem. På samme måte kan jeg vanskelig se hvordan etnisitet skulle være forbudt å trekke inn i en slik avveining – som det i essensen er.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

18 minutter siden, Astrum skrev:

..... personer med bestemt bakgrunn, herunder også etnisitet, er mer tilbøyelige til å begå kriminelle handlinger (noe et svindelforsøk også er).

.

Politisk stigmatisering foretatt av anonyme deltagere på et gitarforum, burde trigge moderatorene.
La oss se.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutter siden, Hyrcanian skrev:

Politisk stigmatisering foretatt av anonyme deltagere på et gitarforum, burde trigge moderatorene.
La oss se.

Det hadde vært fint med reelle argumenter fra din side, i stedet for kun å vise til at moderatorene burde reagere – under henvisning til at du har gitt posten min, som av natur er så deskriptiv som den kan være (med statistisk kildehenvisning), kallenavnet "politisk stigmatisering".

For øvrig ønsker jeg å påpeke at min post er relevant for trådstarters emne (selv om vedkommende allerede har fullført handelen), all den tid den debatterer hvilke faktorer som er relevante i forbindelse med risikovurderingen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.