Web Analytics
Jump to content

Fender Baja telecaster


Erik-M

Recommended Posts

 

Hei

 

Er på jakt etter en billig guitar, og kom over baja serien til fender. Dette er mexico fender men den hadde en del kule options. Her noen er faring med denne serien?

 

Bruken er å spille Muddy Waters, Robert Johnsen stil. Tiltenk å ha på kontoret i stille perioder. Erfaringer? 

 

 

Edited by Erik-M
Link to comment
Share on other sites

Hei, prøvespillte disse gitarene for en stund tilbake. De kommer i to versjoner - 50's og 60's. 50's har en "soft-V" hals, der 60's er vesentlig slankere (mer lik modern C).             60's kom  i kulere farger (sjekk ut sonic blue med hvitt plekterbrett!) Personlig likte jeg soft-V halsen bedre enn halsen på 60's versjonene. Utover halsprofil og farge mener jeg de skal være rimelig identiske. Hals er er veldig personlig greie, så her er det bare å sjekke ut hva som føles riktig for deg. Holdt på å glemme: 50's har fretboard i lønn, 60's har   rosewood.

 

 

fender2_6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det er skrevet masse om denne gitaren. Konklusjonen er vel at det er masse gitar for penga. Søk på Fender Baja her på forumet, og det vil ikke overraske meg om du får mange treff. 

Link to comment
Share on other sites

Husk at det er lettere å pusse ned en litt for tykk hals enn å legge mer treverk på en hals som føles for tynn. Det er, for mange, også mer behagelig å spille på en hals som er pusset matt med stålull (på baksiden, ikke på gripebrettet). 

 

Med slike gitarer er det ikke noe særlig poeng å holde de 'originale' da bruktverdien neppe stiger, så her er det bare å modifisere til man blir fornøyd med resultatet. Men husk også på at det er lettere å slipe ned for høye bånd enn å bytte ut for lave (eller nedslitte) bånd. 

Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, Erik-M skrev:

 

Hei

 

Er på jakt etter en billig guitar, og kom over baja serien til fender. Dette er mexico fender men den hadde en del kule options. Her noen er faring med denne serien?

 

Bruken er å spille Muddy Waters, Robert Johnsen stil. Tiltenk å ha på kontoret i stille perioder. Erfaringer? 

 

 

Har en 60s Baja. Flott gitar (men måtte bruke noe tid på å fikse setup'en).

Link to comment
Share on other sites

Har en '50s Baja som hoved-Tele. Digger halsprofilen! Jeg har byttet pickups og elektronikk, men det var ikke pga. det originale ikke var bra nok, men mest for moro da jeg har satt en humbucker i halsposisjon, og det var litt kronglete med S-1 systemet, samt at jeg bytta til RS-elektronikk.

Satte S-1- systemet i min am std, men det har begrenset bruksområde etter min smak. Det er dog ikke noe problem å la være å bruke faseknappen. De original pickupene, Customshop vintage style i bru og Customshop Twisted Tele i hals, er helt kurante for retning "vintage voica" pickups.

Litt jobb med oppsett kan man regne med, men til prisen, er det en veldig god Telecaster. Har ikke prøvd '60s utgaven, men kan i hvert fall gå god for '50s'en.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.