Web Analytics
Jump to content

Nå blir det skikkelig lyd. Bare ca 30 dager igjen...


Rottenikken

Recommended Posts

Breadcasteren som jeg bygde skal få en Seamour Duncan humbucker senere. Jeg tenkte på Ducan custom. Men grunnlaget for god lyd er jo en god forstejker og klikk på linken over og se. Dette er vel bra? Fender 12" med 65watt!!! Det blir noe annet enn den pappaen på10watt som jeg har nå.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Den forsterkeren jeg linket til koster jo MYE mer enn en Fender Mustang 2 så da tenkte jeg at den er bedre. Derfor valgte jeg denne og det er 3mnd garanti. og det er butikk så jeg ikke blir lurt. Jeg så BARE på Fender forsterkere siden jeg ble anbefalt fender. Dessuten overstyrer min 10watts forsterker ved full diskant og volum på gitaren min og derfor ville jeg ha minst 45 watt men denne er 65watt. Fender mustang 2 er jo bare 30 watt.

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg ville gått for Mustangen framfor Frontmanen, selv om den koster mer. Høyere pris er ikke nødvendigvis ensbetydende med bedre.

For eks. http://www.marktplaats.nl/a/muziek-en-instrumenten/versterkers-bas-en-gitaar/m1008533212-fender-mustang-i-gitaar-versterker.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

Edited by MartheyG
Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett videoer av folk som har fått kremlyd ut av en Frontman, og jeg har spilt en del på Frontman FR212 selv også, med pedaler i front.

Det vil helt sikkert fungere bra, selv om Mustang gir mulighet for større variasjon i lyd da, ettersom den har simuleringsmuligheter,

Link to comment
Share on other sites

Mitt råd er at du handler deg en Mustang og sparer resten av kjøpesummen til noe annet. Grei forsterker, og mye mer allsidig enn den dyrere forsterkeren du sikler på.

Det er for sent nå. Jeg deponerte 50 euro på den i går. Men en ting er sikkert. Jeg får uansett kremlyd i forhold til den pappforsterkeren jeg har nå.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det blir i alle fall en helt annen verden enn denne. Nå kan jeg sette Seamour Duncan i Breadcasteren. Det blir spennende å høre på min kones Partsocaster med fender sss Mexico pickups. Jeg betalte 39 euro for de pickupene brukt.

post-13591-0-49767100-1453066131_thumb.j

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

FM212 takler faktisk pedaler og kan ha en grei vreng...

Men dæven så vanskelig det er å skru på denne uten at det blir for høyt. Mest følsomme pottene ever.

følsomme potmerere kan jeg vel kompansere med veldig lavt volum på gitaren. Vreng er jeg overhode ikke ute etter. Vel kanskje litt i 12 takters blues med to gitarer men det må være alt jeg vil bruke forvrengning til. Jeg spiller mye viser, lillebjørn, sunde men også rolig pop som Smokey, clapon etc.Da trenger jeg ikke vreng. Og jeg spiller aldri solo.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Det tror jeg også. Håper du koser deg med valget!

Med denne forsterkeren (i motsetning til pappforsterkeren min) så kan det kanskje ha noe for seg å sette i en skikkelig Seamour Duncan humbucker i Breadcasteren, eller? Angående den Breadcasteren min så er det nå veldig mange som har hørt meg spille på den men ingen hører noe antydning til at den er sur eller feil lyd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.