Web Analytics
Jump to content

Olje fingerbrettet?


Doktor Knepp

Recommended Posts

Sitter og leser så øyet blir stort og vått om behandling av klassiske- og stålstrengere. Er det lurt å olje fingerbrettet hver gang man skifter strenger? I så fall, med hvilken olje? Sitronolje (leste til og med om en som sverget til Turtle Vax)? Må jeg på gitarbutikken, eller finnes det noe i vanlige matbutikker som kan brukes?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker teakolje. men på langt nær hver gang det skiftes strenger. Det er også greit å fjerne gruffolainen mellom bånda før du oljer. Der bruker jeg et vindusskrapeblad. (med forsiktighet, selvsagt)

Sånt varierer. Spørs hvor mye olje/svette du har i fingra, leverpostei, potetgull etc.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker teakolje. men på langt nær hver gang det skiftes strenger. Det er også greit å fjerne gruffolainen mellom bånda før du oljer. Der bruker jeg et vindusskrapeblad. (med forsiktighet, selvsagt)

Sånt varierer. Spørs hvor mye olje/svette du har i fingra, leverpostei, potetgull etc.

Takk for svar. Jeg har aldri gjort noe som helst fingerbrettet på noen av gitarene mine, så er kanskje på tide..

Noen som bruker linolje forresten?

Link to comment
Share on other sites

Dette produktet har blitt anbefalt flere steder. Det står en hel del informasjon om produktet, verdt å lese.

Har denne, og synes den er veldig fin.

Kjøpte den minste flaska, og har sikkert hatt den i omtrent 6 år og brukt kanskje halve av den, så en ganske grei investering. Oljer vel sånn ca. én gang i året.

Link to comment
Share on other sites

Fret Doctor her også. Rengjør gripebrettet med en fuktig mikrofiberklut. Har på olja med bomullspinne og tørker av overskudd med tørkepapir etter det har fått trukket inn en liten stund. Jeg oljer max en gang i året. Betalte vel litt over 100-lappen for 30ml for 6-7 år siden og har godt over halve flaska igjen.

Man skal være obs på at for mye olje ikke er bra det heller. Det KAN føre til at bånd løsner f.eks.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis man leser på en del fora, virker det som om det er en "sannhet" at gripebrett nesten burde få sitt eget personnummer. Noen liker å diskutere om gripebrett får forskjellig tone hvis det er store inlays kontra små.
Greit nok, jeg har ikke noen problemer med at folk liker å diskutere slikt.

Treverk er forskjellig, og det gjelder gripebrett, også. Jeg har hatt på olje på gripebrett som er mer enn tretti år gamle, og de har ikke tatt til seg noe olje i det hele tatt, og også hatt på olje på nye gitarer som har slurpet i seg olje som om de hadde hatt betalt for det.

Hopper over en del, men mitt råd er enkelt. Ikke overdriv.
Rådene som er gitt før i tråden er gode.
En gang i blant holder lenge, sånn en gang i året hvis man ikke spiller ekstremt mye. Du "ødelegger" ikke gitaren din ved å droppe oljing. Kost på deg en flaske med "Lurium GT" uansett merke, i stedet for å fofle rundt med olivenolje og annet rart, den flasken bør holde i mange år. Det er ikke mye som skal til.

Til slutt- vask hendene dine før du spiller gitar! Det er det aller beste tipset når det gjelder å få gitaren, gripebrett og strenger til å holde så lenge som mulig!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.