Web Analytics
Jump to content

Rockabilly pedalbrett


Kjørsvik

Recommended Posts

Du trenger delay, reverb og tremolo (om ikke du har reverb/tremolo i amp).

Muligens en od/booster (om du spiller rock), en compressor (om du også spiller country) eller en chorus/leslie sim (om du skal simulere orgel).

Brian Setzer brukte tidligere en Oc-2 (oktav pedal) men bruker nå kun en Roland Space Echo (han har da tilgjenglig delay/chorus/reverb/trem via SE og amp).

Link to comment
Share on other sites

Er vel ikke noe tremolo i verken RE-301 eller Bassman, men...

Ja du har vel rett i det.

Tidligere brukte Setzer en Dunlop/Mxr Stereo Tremolo. Og muligens også en Boss Tr-2.

På Hot Licks videoen fra 91 bruker Setzer en Oc-2, en chorus Ce-2, to tube screamere og en Cry Baby Wah.

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Du må kjøpe en og en pedal ut fra hva du tror du trenger. Når du har 8 pedaler skaffer du brett. Når du har 12 pedaler skaffer du nytt brett med heftig power. Når du er oppe i ca 20 pedaler innser du at du egentlig ikke trenger så mange pedaler. Du plukker ut de 6 du trenger mest, skaffer et lite, hendig pedalbrett, mens resten av pedalene lagres i tilfelle du får bruk for dem. Det gjør du ikke. Du kjøper heller flere som du bytter ut på brettet.

Denne prosessen må alle gjennom, selv om de eksakte tallene kan avvike litt.

Edited by sarge
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Selv bruker jeg en RE-20 og to boostere (EHX Soul Food til soloer, AC Booster til mer gain på låter hvor det trengs) til nevnte sjanger. Kjøres enten inn i Bassmanen, eller Deluxe Reverb/Marshall på Mustang III-comboen :) Dette dekker mine behov, men en tremolopedal kan jo være kult ja.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.