Web Analytics
Jump to content

Pro Tools ruting


Recommended Posts

Er ny bruker av pro tools 11 og lurer litt på hvordan man ruter de forskjellige sporene til en master fader.

Alt av innganger og utganger er satt til default i I/O i forhold til UFX kortet som er koblet over firewire/pc/win8.

Da jeg begynte å knote litt med dette startet jeg med et blankt prosjekt og satt opp en "instrument track" med en arturia softsynth. Etter dette satt jeg opp en master fader for å sende arturia synthen til master fader. Men utgangene på "instrument track"/arturia synth lar meg ikke velge master fader. Er det noen som skjønner hva jeg gjør galt?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Du gjør ikke noe galt. Når du lager en masterfader så blir alt automatisk rutet gjennom masterfaderen. Hvis utgangen fra masterfaderen er satt til samme utgang som intrument tracket ditt, så går signalet fra instrument tracket til masterfaderen og derifra til utgangen på lydkortet. Du kan se på det som at masterfaderen er direkte koblet til den utgangen som er valgt på master-tracket. Hvis du ønsker å ha forskjellige masterfadere til forskjellige grupper av instrumenter så må du bruke aux-spor til dette. Da åpner du et aux-track og velger en ledig bus som input på dette sporet. Output setter du til den utgangen du ønsker å benytte på lydkortet. Nå må du også velge den samme busen som utgang fra instrument tracket. Hvis du nå i tillegg har en masterfader på denne utgangen vil signalet gå via denne til utgangen. Du kan sette opp flere masterfadere hvis du av en eller annen grunn ønsker å bruke flere utganger på lydkortet.

Varianten med aux-masterfadere gir veldig god kontroll hvis du skal mikse ting som har mange spor. Du kan eks. ha en egen aux-masterfader til alle trommesporene, en til korstemmene, en til synthene, en til gitarene osv. På denne måten kan du legge effekter på aux mastren som påvirker hele grupper av instrumenter samtidig som du har kontroll på lydnivået på eks hele trommesettet. Hvis du da i tillegg har en masterfader på utgangen så kan du der legge effekter som påvirker hele miksen samt du kan skru opp/ned nivået på alt med en fader.

Håper dette er forståelig... Gratulerer med Protools, det er et fantastisk program hvis du bruker litt tid på å sette deg inn i det.

Edited by McMoen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.