Web Analytics
Jump to content

Kjøpe gitar fra Sverige


HaXor

Recommended Posts

Heisann!

Lurte på å kjøpe en gitar fra privatperson i Sverige. Jeg sendte selger mld. om han visste noe om pris for frakt/toll. Han mente at det ble ca 2000kr for toll og frakt totalt. Gitaren skulle jeg få for 3000 (hvis det er av interessant info, ift. toll)
Noen som har peiling om den summen stemmer?

Link to comment
Share on other sites

Regner med at gitaren blir sendt med vanlig post. Nei, er vel sånn at det ikke er toll på instrumenter?

Avsender skal befinne seg i nærhet av Gävle. Har sett litt rundt og ser at UPS og Fedex sender pakker fra 1200-1300kr..

Edited by HaXor
Link to comment
Share on other sites

Har fått tilsendt utstyr fra tyske Thomann før, betalte bare moms så vidt jeg husker. Og den gitaren kom helt fint fram som en vanlig pakke. Av typen lapp i postkassen med "Pakken fikk ikke plass i postkasssen, kan hentes på Bunnpris ".

Link to comment
Share on other sites

I Sverige er det litt annerledes med transport av gitarer. Jeg bor der og har handla mye av privatpersoner. Vanligste formen for frakt er da noe som heter bussgods, der pakker sendes med langreisebusser. Dette går nok ikke på tvers av landegrenser, og etter hva jeg har kommet over så finnes det ikke noe særlig gode alternativer. Dog så har de jo samme postleverandør her (norpost/posten/whatnot), så det burde ikke være noe problem å sende ting på tvers av landegrenser til noe særlig høyere pris enn innad i Norge. Moms (de derre 25%) må betales uannsett. Så hvor lønnsomt det er er ganske tvilsomt.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer til "bare" 25% moms uten frakt, så det skulle bli litt under 750,- etter som vi sikkert snakker om SEK også. Det enkleste er jo som andre har foreslått å hente gitaren selv hos selger. Da vet du hva du får også.

Link to comment
Share on other sites

Det lønner seg sjeldent å kjøpe tunge men rimelige ting fra utlandet.

Kjøper du gitar til 10k og beregner moms, så er frakten e liten del av summen. Kjøper du en gitar til 3k, så blir plutselig frakten en stor del av summen..

Med mindre det er en spesiell gitar, ville jeg sett på alternativene hjemme.. Jeg mener å huske at jeg har betalt moms på frakten også.

Og selv om det ikke er toll på gitaren, så kan en av leddene plutselig kreve et administrativt-gebyr på 2-300kr.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.