Web Analytics
Jump to content

Kjøpe gitar fra Sverige


HaXor
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Lurte på å kjøpe en gitar fra privatperson i Sverige. Jeg sendte selger mld. om han visste noe om pris for frakt/toll. Han mente at det ble ca 2000kr for toll og frakt totalt. Gitaren skulle jeg få for 3000 (hvis det er av interessant info, ift. toll)
Noen som har peiling om den summen stemmer?

Link to comment
Share on other sites

Regner med at gitaren blir sendt med vanlig post. Nei, er vel sånn at det ikke er toll på instrumenter?

Avsender skal befinne seg i nærhet av Gävle. Har sett litt rundt og ser at UPS og Fedex sender pakker fra 1200-1300kr..

Edited by HaXor
Link to comment
Share on other sites

Har fått tilsendt utstyr fra tyske Thomann før, betalte bare moms så vidt jeg husker. Og den gitaren kom helt fint fram som en vanlig pakke. Av typen lapp i postkassen med "Pakken fikk ikke plass i postkasssen, kan hentes på Bunnpris ".

Link to comment
Share on other sites

I Sverige er det litt annerledes med transport av gitarer. Jeg bor der og har handla mye av privatpersoner. Vanligste formen for frakt er da noe som heter bussgods, der pakker sendes med langreisebusser. Dette går nok ikke på tvers av landegrenser, og etter hva jeg har kommet over så finnes det ikke noe særlig gode alternativer. Dog så har de jo samme postleverandør her (norpost/posten/whatnot), så det burde ikke være noe problem å sende ting på tvers av landegrenser til noe særlig høyere pris enn innad i Norge. Moms (de derre 25%) må betales uannsett. Så hvor lønnsomt det er er ganske tvilsomt.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer til "bare" 25% moms uten frakt, så det skulle bli litt under 750,- etter som vi sikkert snakker om SEK også. Det enkleste er jo som andre har foreslått å hente gitaren selv hos selger. Da vet du hva du får også.

Link to comment
Share on other sites

Det lønner seg sjeldent å kjøpe tunge men rimelige ting fra utlandet.

Kjøper du gitar til 10k og beregner moms, så er frakten e liten del av summen. Kjøper du en gitar til 3k, så blir plutselig frakten en stor del av summen..

Med mindre det er en spesiell gitar, ville jeg sett på alternativene hjemme.. Jeg mener å huske at jeg har betalt moms på frakten også.

Og selv om det ikke er toll på gitaren, så kan en av leddene plutselig kreve et administrativt-gebyr på 2-300kr.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.