Web Analytics
Jump to content

Fender Stratocaster deluxe 2004


Reite95
 Share

Recommended Posts

I utgangspunktet ikke en gal pris. Selvfølgelig avhenger prisen jo noe på standen gitaren er i også, så om hakkene er graverende så vil det kanskje presse prisen noe ned. Nå vet jeg ikke om dette er gitaren med tre singlecoils eller med humbucker i broposisjon og roller-nut, men dersom han ikke har gjort noe med pickupene så vil det vel være S-1 switching og SNC-pickuper. Låter fint, og med S-1 så får du litt flere variasjoner, om du ønsker det. Jeg for min del var ikke noe fan, men det koker ned til personlige preferanser.

Om du skal kjøpe den, sjekk etter så ikke båndene er slitt helt ned. Om du ikke vet hva du ser etter, så se om det er dype dumper i båndene under hver streng. Og kast en titt ved halsfestet så det ikke har sprukket noen vei.

Jeg har en '04 Deluxe, og er veldig fornøyd. Den skal ingensteds. :)

Edit: Nå vet jeg ikke hvor mye eller om du har spilt gitar overhodet, men det viktigste for min egen del, når man har fått luket vekk skavanker som eventuelt ville kastet kjøpet, er følelsen jeg får av å spille på den. Klikker vi, så er sjansen mye større for at den blir med meg hjem. Stol litt på magefølelsen, gitar skal være litt feels. ;)

Edit2: Jeg tar det for gitt at det er en USA-Deluxe vi snakker om. Er den mexicansk er det helt feil prisklasse.

Edited by Skoggy
Link to comment
Share on other sites

Fin øks det der.

Jeg synes det ikke er en upris. Som sagt, titt på båndene, se etter at de ikke er nedslitt og se etter at den ikke har hatt halsbrudd, noe som jeg ser på som svært usannsynlig. Skulle disse tingene være på plass, er det meste annet mulig å gjøre noe med uten de store vanskelighetene.

Spør også kompisen din om hvorfor han selger den.

Link to comment
Share on other sites

Var innom og skulle prøve gitaren idag, men den har visst blitt solgt. har nå funnet en lik en på finn. Legger merke til at den har litt andre pickups. Kan noen fortelle meg forskjellen og hvilken forskjell dette eventuelt gjør på lyden?

link: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=51479465&searchclickthrough=true&searchQuery=fender+deluxe+2004

Link to comment
Share on other sites

Dette er den andre versjonen av Deluxe'n som jeg nevnte høyere opp; den med humbucker i broposisjon og roller-nut. Annet enn det skal det være samme gitar. Forskjell på lyden fra en singlecoil til humbucker forklares vel enklest med å sammenligne en Les Paul med en klassisk Stratocaster med tre singlecoils(dog er ikke dette helt presist, når faktorer som tretype osv spiller inn, men det gir en viss pekepinn). Roller-nut har jeg aldri fiflet eller foflet med, så der får noen andre ta seg av utdypningen, men jeg ser vel for meg at det kan være en utfordring ved forskjellige strengetykkelser.

Link to comment
Share on other sites

Har blitt ganske usikker på om jeg skal kjøpe denne gitaren. Trenger litt hjelp.

Grunner for at jeg skal kjøpe den:

spiller en del varierte sjangere, så kan være greit å ha en humbucker i tilleg til de to single coilene.

Kan få installert split coil på den

Grunner til at jeg vil ha single coil:

Jeg elsker å spille blues

Man får den klassiske strat-lyden

Det ser finere ut

Hva synest dere?

Lurte forresten på om det kan være mulig å bytte ut humbuckeren med en single coil om jeg bytter plekterbrett?

Edited by Reite95
Link to comment
Share on other sites

Vel, om det er den rette gitaren for deg er det nok bare du som kan svare på. Humbucker kan nok bidra til mer allsidighet, men om det er en klassisk strat du ser etter, så er det ikke sikkert det blir riktig lydideal. Ikke noe problem å bytte til tre singlecoils om du skulle ønske det.

...og blues får man jaggu spilt med humbucker også! ;)

Link to comment
Share on other sites

Det koster rundt 300 kroner å skifte en pickup i en gitar.
Det å flytte pickups fra et plekterbrett til et annet, er ikke noen veldig stor jobb. Jeg er ganske sikker på at hvis du skaffer delene, er det flere her som tar på seg den jobben for la oss si fem hundre. Pluss porto, og at du skaffer delene. Da bør du ende opp på under tusenlappen totalt, men med prisen på singlecoilen i tillegg. Prisen på pickuper varierer jo fra gratis til flere tusen, alt etter hvor mye "mojo" du er villig til å betale for. Siden jeg ikke ønsker å skaffe meg uvenner på forumet, så skal jeg innrømme at pris og kvalitet innenfor rimelighetens grenser henger sammen.

Jeg hadde testet ut en coilsplit på den humbuckeren som sitter der først. Det er ikke videre kostbart, og teknisk sett kan det løses med enten en ny push/pull potmeter, eller ved å sette inn en mikrobryter som ordner jobben. Hva som er den beste løsningen betjeningsmessig er det bare du som kan svare på.
Ikke for å være frampå, men send meg en PM, jeg har tid til å gjøre en slik jobb for tiden, uansett om du velger det ene eller det andre. Siden du havner på rundt tre hundre kroner i porto, er det fullt mulig at det er rimeligere å få gjort det lokalt. Velger du coilsplit av humbuckeren, vil kostnaden bli lavere, da det kun er snakk om enten en mikrobryter, eller et nytt potmeter med innebygget bryter. Da trenger du ikke ny pickup, og heller ikke nytt plekterbrett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke spilt med roller nut, men jeg har en gitar med en rimelig roller bridge. Jeg vil si at det hele skal være meget tight skrudd sammen for å fungere optimalt. Ellers kan du risikere dårligere sustain og daue anslag. Nå er nok roller nut mindre viktig om man ikke spiller på åpen streng, men uansett tror jeg kvaliteten er viktig for at det skal fungere godt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.