Web Analytics
Jump to content

Fender Stratocaster deluxe 2004


Reite95
 Share

Recommended Posts

I utgangspunktet ikke en gal pris. Selvfølgelig avhenger prisen jo noe på standen gitaren er i også, så om hakkene er graverende så vil det kanskje presse prisen noe ned. Nå vet jeg ikke om dette er gitaren med tre singlecoils eller med humbucker i broposisjon og roller-nut, men dersom han ikke har gjort noe med pickupene så vil det vel være S-1 switching og SNC-pickuper. Låter fint, og med S-1 så får du litt flere variasjoner, om du ønsker det. Jeg for min del var ikke noe fan, men det koker ned til personlige preferanser.

Om du skal kjøpe den, sjekk etter så ikke båndene er slitt helt ned. Om du ikke vet hva du ser etter, så se om det er dype dumper i båndene under hver streng. Og kast en titt ved halsfestet så det ikke har sprukket noen vei.

Jeg har en '04 Deluxe, og er veldig fornøyd. Den skal ingensteds. :)

Edit: Nå vet jeg ikke hvor mye eller om du har spilt gitar overhodet, men det viktigste for min egen del, når man har fått luket vekk skavanker som eventuelt ville kastet kjøpet, er følelsen jeg får av å spille på den. Klikker vi, så er sjansen mye større for at den blir med meg hjem. Stol litt på magefølelsen, gitar skal være litt feels. ;)

Edit2: Jeg tar det for gitt at det er en USA-Deluxe vi snakker om. Er den mexicansk er det helt feil prisklasse.

Edited by Skoggy
Link to comment
Share on other sites

Fin øks det der.

Jeg synes det ikke er en upris. Som sagt, titt på båndene, se etter at de ikke er nedslitt og se etter at den ikke har hatt halsbrudd, noe som jeg ser på som svært usannsynlig. Skulle disse tingene være på plass, er det meste annet mulig å gjøre noe med uten de store vanskelighetene.

Spør også kompisen din om hvorfor han selger den.

Link to comment
Share on other sites

Var innom og skulle prøve gitaren idag, men den har visst blitt solgt. har nå funnet en lik en på finn. Legger merke til at den har litt andre pickups. Kan noen fortelle meg forskjellen og hvilken forskjell dette eventuelt gjør på lyden?

link: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=51479465&searchclickthrough=true&searchQuery=fender+deluxe+2004

Link to comment
Share on other sites

Dette er den andre versjonen av Deluxe'n som jeg nevnte høyere opp; den med humbucker i broposisjon og roller-nut. Annet enn det skal det være samme gitar. Forskjell på lyden fra en singlecoil til humbucker forklares vel enklest med å sammenligne en Les Paul med en klassisk Stratocaster med tre singlecoils(dog er ikke dette helt presist, når faktorer som tretype osv spiller inn, men det gir en viss pekepinn). Roller-nut har jeg aldri fiflet eller foflet med, så der får noen andre ta seg av utdypningen, men jeg ser vel for meg at det kan være en utfordring ved forskjellige strengetykkelser.

Link to comment
Share on other sites

Har blitt ganske usikker på om jeg skal kjøpe denne gitaren. Trenger litt hjelp.

Grunner for at jeg skal kjøpe den:

spiller en del varierte sjangere, så kan være greit å ha en humbucker i tilleg til de to single coilene.

Kan få installert split coil på den

Grunner til at jeg vil ha single coil:

Jeg elsker å spille blues

Man får den klassiske strat-lyden

Det ser finere ut

Hva synest dere?

Lurte forresten på om det kan være mulig å bytte ut humbuckeren med en single coil om jeg bytter plekterbrett?

Edited by Reite95
Link to comment
Share on other sites

Vel, om det er den rette gitaren for deg er det nok bare du som kan svare på. Humbucker kan nok bidra til mer allsidighet, men om det er en klassisk strat du ser etter, så er det ikke sikkert det blir riktig lydideal. Ikke noe problem å bytte til tre singlecoils om du skulle ønske det.

...og blues får man jaggu spilt med humbucker også! ;)

Link to comment
Share on other sites

Det koster rundt 300 kroner å skifte en pickup i en gitar.
Det å flytte pickups fra et plekterbrett til et annet, er ikke noen veldig stor jobb. Jeg er ganske sikker på at hvis du skaffer delene, er det flere her som tar på seg den jobben for la oss si fem hundre. Pluss porto, og at du skaffer delene. Da bør du ende opp på under tusenlappen totalt, men med prisen på singlecoilen i tillegg. Prisen på pickuper varierer jo fra gratis til flere tusen, alt etter hvor mye "mojo" du er villig til å betale for. Siden jeg ikke ønsker å skaffe meg uvenner på forumet, så skal jeg innrømme at pris og kvalitet innenfor rimelighetens grenser henger sammen.

Jeg hadde testet ut en coilsplit på den humbuckeren som sitter der først. Det er ikke videre kostbart, og teknisk sett kan det løses med enten en ny push/pull potmeter, eller ved å sette inn en mikrobryter som ordner jobben. Hva som er den beste løsningen betjeningsmessig er det bare du som kan svare på.
Ikke for å være frampå, men send meg en PM, jeg har tid til å gjøre en slik jobb for tiden, uansett om du velger det ene eller det andre. Siden du havner på rundt tre hundre kroner i porto, er det fullt mulig at det er rimeligere å få gjort det lokalt. Velger du coilsplit av humbuckeren, vil kostnaden bli lavere, da det kun er snakk om enten en mikrobryter, eller et nytt potmeter med innebygget bryter. Da trenger du ikke ny pickup, og heller ikke nytt plekterbrett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke spilt med roller nut, men jeg har en gitar med en rimelig roller bridge. Jeg vil si at det hele skal være meget tight skrudd sammen for å fungere optimalt. Ellers kan du risikere dårligere sustain og daue anslag. Nå er nok roller nut mindre viktig om man ikke spiller på åpen streng, men uansett tror jeg kvaliteten er viktig for at det skal fungere godt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By juzzizhow
   Neck pickupen til Straten daua plutselig ... Helt ‘out of the blue’ blev det stille ! Målte åpent med multimeter, så ... ja ja ... 
   Har noen en fin 60’s stil neck pickup i roteskuffen ? 
   Alt et komplett sett ? 
    
  • By Fender1
   Hei! Lurer på hvor mye denne kan være verd. Søkte på serienummeret og er produsert i Mexico 98-99. Svært lite brukt og stått til pynt nesten hele sitt liv og heller ikke vært vedlikeholdt. Vært noen klistremerker på den som jeg nå har tatt av men d vises såvidt at de har vært der (på kroppen og et langt oppover halsen). Vises best på det hvite partiet at d har vært klistremerke der som har farget av. Burde jeg prøve å shine den opp skikkelig eller bare selge som den er? Kun noen få skjønnhetsmerker i lakken ellers. Vil selge med fender bagen. Heter den noe mer enn Fender Stratocaster? Hva står NM for i serienr? Tusen takk for evnt svar
  • By Audun
   Helt ubetydelig, og med idéell, tenker jeg på antall, ikke type gitarer. 

  • By Audun
   Legger ut noen bilder av mine redskaper for moro skyld. Ikke så veldig fancy, men det gjør jobben og vel så det!
   Gitarer:
   Gibson Customshop Les Paul R-8 VOS 2006 mod. (RS-Kit, mapleflame mod, TonePros bru og tailpiece)
   DSC_6292
   Gibson Customshop1960 Les Paul Special VOS 2006 mod. (RS-kit, TonePros locking studs, Grover tuners)

    
   Gibson ES-335 2013 mod. RS-kit, ettermontert Bigsby, og planlegger ABR-1 bridge conversion.

    
   Gibson USA Explorer  2005 mod, (Cream T '61 Custom '61 pickups, CTS 500k pots og Emerson cap)

   Fender American Standard Stratocaster HSS Shawbucker 2015 mod. (Gotoh 510T-FE1 tremolo)

   Fender Telecaster am. std 1995 mod. (CS Twisted Tele i neck og CS Broadcaster i bridge. 4-veis switch og fasevender)

   Fender Stratocaster Jimmie Vaughan 2005 mod. (RS-kit og ny 'aget' plast + mint brett)

   Fender Telecaster Baja (Pågående Micawber-mod. RS Kit, Fender CS Nocaster i bru, GFS Humbucker i hals. Brass sadler.)

   Greco 'Grecobird' Firebird-kopi - ca. mid. '80.  Faber aluminium tailpiece og bru med brass sadler.

   Epiphone Ltd. Ed. Korina Flying-V 2016 mod. CTS pots og Tonerider pickups.

   Larrivee D-03 Mahogny

   Yamaha 12'er

   Ibanez Performance - noen og '80

   Amper:
   1969 Fender Super Reverb. (Blackface krets.)

   Ceria Tone JTM 45. Eidebygd kab m/ Greenbacks:

   1983 Marshall JCM 800 2205 m/ 1987 Marshall Silver Jubilee kab - Celestion V30

   KMD GV100 head (uten bilde)
   Effektbrett: TC Electronics Polytune tuner, Boss Wah, Der Screamer TS-9/808 klone satt sammen og moddet av kristoffereide her på forumet, Tonebone Trimode, T-Rex Comp Nova, Fulltone Fatboost-3, Boss Re-20 Space Echo og mottaker for Line 6 Relay G-30. Montert på T-Rex ToneTrunk brett.

  • By Affen
   Har hatt stram økonomi etter kona dro fra meg i fjor (er ufør) men har nå litt til overs, og da har jeg lyst å unne meg ny gitar.
   Men ser at prisene på Gibson har økt betraktelig, det samme har bruktprisene på Finn. Før kunne man lett få en SG (faded etc.) helt nedi 4-4500,- brukt og Les Paul Studios fra 4500,- og oppover.
   Er mye på Finn og kikker, og finner ikke noe under 6500,- ish. Hvor mye må jeg forvente å betale for en Gibson SG (Faded, Tribute) eller Les Paul (Studio, Tribute) ?
   Jeg har et MAKS budsjett på 5000,-
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.