Web Analytics
Jump to content

Taylor 214ce DLX


FcMoe
 Share

Recommended Posts

Hei, ny på forumet.

Har lenge vært på utkikk etter en ny stålstrenger til under 10K, og bestillte idag en Taylor 214ce DLX hos Backstage Musikk.

http://www.backstagemusikk.no/butikk/strengeinstrumenter/taylor-214ce-dlx-sunburst-details

Spilt gitar i 21 år, mest elektrisk. Har fra før en litt rimeligere Ibanez AEL40 som fungerer greit, men hadde lyst til å oppgradere på den akustiske siden nå.

Jeg er i en slik situasjon at jeg ikke har mulighet til å prøve forskjellige gitarer, siden jeg ikke bor i nærheten til musikksjapper. Bestandig hatt lyst på Taylor, og har basert mitt valg på hva jeg har lest på div forum, sett på youtube osv.

Håper jeg har valgt rett. Kommer til å bruke den mest i mitt hjemmestudio, og jeg er ikke den som foretrekker fingerspill (kan forekomme). Mest strumming og picking. Pop/rock/ballader etc. Glad i fyldig akustisk gitarlyd.

Jeg er veldig spent på denne gitaren, og lurer på om noen kan dele sine erfaringer om denne gitaren med meg. Har lest om hvor lettspilt Taylor er.

Håper noen kan verifisere at jeg har gjort et godt valg.

Mvh Frode.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Espen97
   Hei,
   Jeg har nylig kjøpt en Taylor 414-ce. Det er en ganske dyr gitar så jeg vil jo helst holde den ved like så godt som mulig. Jeg har et daddario humidipack automatisk fuktighetssystem for å ha inni kassa når jeg ikke bruker gitaren, men posene man bruker må skiftes hver tredje/fjerde måned og de er også ganske dyre. Det er ikke aktuelt å ha noe romfukter iom at det ikke er plass og at jeg har vinduet oppe en del der jeg bor. Jeg har hovedsakelig gitaren i kassa. Så det jeg lurer på er om det på et tidspunkt (ettersom gitaren blir eldre) ikke lenger vil være nødvendig med alt dette fuktighetsstyret? Eller må jeg bare forberede meg på å bruke et par tusen i året på fuktighetsputer til gitaren? Man hører jo historier om folk som plukker opp gitarene sine etter 10 år og at de fortsatt høres like bra ut (eller til og med enda bedre). Kan ikke forestille meg at alle disse gitarene har ligget med kontrollert og perfekt luftfuktighet så lenge. 
    
   Noen som har noen tips eller noe info om hva som må til for å holde en slik gitar ved like? Jeg spiller mye og bytter selvsagt strenger ganske ofte. Burde jeg for eksempel smøre på noe olje i samme slengen og? 
    
   På forhånd takk for hjelpen. 
   Hilsen Espen.
  • By Etabeta
   Hei. Da jeg er på leit etter en ny akustisk gitar så har jeg tenkt å kjøpe Taylor. Har noen erfaring med disse. Har sett på 3 stk etter pris. Det står mellom Taylor 110e. Taylor 114e. Taylor 214ce. Da jeg må bestille da jeg bor litt unna nærmeste musikkhandel. Så blir bestilling av en av disse.
  • By NapCo
   Hei, jeg skal flytte ut etter denne sommeren for å studere, og trenger dermed en ny gitar (eier ingen selv). Budsjettet mitt er på rundt 6000kr/600 dollar inkl frakt. Jeg spiller solo fingerspill og ønsker at gitaren klarer å få til en fin og klar basslinje som klarer å stå litt ut fra de lyse tonene når jeg spiller. Vil også helst ha en med cutaway. De gitarene jeg har erfaring med er: Gretsch G5435T Electromatic Pro Jet w/ Bigsby og en eller annen "Eagle" (finner ikke noe om den) som er en dreadnaught 14 fret med cutaway. 
   Jeg tenker på å bestille fra Amazon og importere. Det er ikke noe toll på instrumenter, men det blir en MVA på 25% som dere sikkert allerede vet. 
   De jeg har sett på er:
   Martin DX1RAE eller DX1KAE
   Martin 000X1AE
   Seagull SWS Maritime SG 
   Yamaha FJX730SC
    
   Har prøvd DX1RAE og syntes at den var fantastisk å spille. 
    
  • By khauge
   Hei,

   Jeg har spilt gitar i fem/seks år nå og vurderer å bytte ut min Ibanez AW300 med noe nytt. Liker egentlig gitaren godt, lettspilt, har en hals som ligger godt i hånda og grei lyd. Ulempen er at jeg kjenner jeg blir litt misunnelig når jeg hører lyden i gitarene som er et par prisklasser opp

   Jeg har også en Fender Am. Std strat og spiller vel ca 50/50 på disse.

   Nå er nok dessverre ferdighetene fortsatt ganske moderate - og det er litt begrenset hvilke andre gitarer jeg har spilt på. Det jeg er ute etter er en god allround gitar med fyldig/rund lyd uten at det går utover klarheten i de lysere tonene.

   Viktig at halsen er nogenlunde samme stil som de gitarene jeg har i dag. Har prøvd et par andre som hadde en noe bredere hals og det fungerte heller dårlig.

   Har lest litt rundt og syntes Taylor 314, evnt guild eller furch hørtes ut som alternativer som kunne passe meg – men kunne godt tenkt meg å få et par konkrete tips om gitarer å se nærmere på.

   Budsjettmessig mellom 6 og 13.000 litt avhengig av hva jeg får igjen for pengene.

   Noen gode forslag?

   På forhånd takk for hjelpen.

   Mvh

   Knut

  • By zed
   Hei,....her er det en liten hjemmefilm.
   http://www.youtube.com/watch?v=JdyK9A4XTAo
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.