Web Analytics
Jump to content

Ny amp! Kemper Profiling Amp


morten
 Share

Recommended Posts

jaja da har jeg kjøpt meg Kemper amp. etter lit testing på 3-45 og overtalelse av gutta der ble det KPA.

Trodde aldrig jeg skulle komme til å handle noe digitalt eller amp uten rør. Gleder meg veldig til å teste den ut, og få matcha den med Behringer brettet som jeg har. må vel bytte ut chip`en for å få parret det med KPA`n

Er det noen andre her som har KPA og vil dele lit tips og triks. Er blitt så sær at jeg bruker Mac, men det går vel bra med lit tilpassninger enn så lenge i følge gutta på 3-45

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 35
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg har KPA, hatt det siden i fjor sommer. KJøpte med en gang rackversjon var tilgjengelig.

Synes den har fungert veldig bra. Lydkvalitet er mange hakk opp fra f.eks POD HD500, låter veldig bra. SPillefeeling på den er veldig god.

Har ikke vært software editor til den før nå men den er veldig enkel å skru på uansett.

Sammenlignet med Axe så har den en del færre muligheter for routing, bruke av en haug med effekter samtidg etc. Effektdelen på Axe er foreløpig bedre, kvalitet der er mer TC Eletronics.

Men jeg synes effektene som er i KPA fungerer bra. Max antall effekter/stomps pr preset er vel 4 mono og 4 stereo. Det holder lenge for meg, less is more :)

Er jo egentlig en "datamaskin" så det kommer oppgraderinger stadig vekk på den.

Det du vil finne mindre av på Kemper FOrum enn på noen andre slike er presets som etterligner kjente artister. Men du finner dertil veldig mange bra grunnlyder. Det er egentlig like greit. Lyder låter ikke likt hos alle. Avhenger av gitar, pick ups, om du kjører slave eller ikke, rett i monitor, via mixer, digital rett i pc etc. Jeg foretrekker skru alle mine lyder mot PA jeg skal spille på primært. Men mange i verden som har den og mange er gode på å legge ut bra ting man kan laste ned. En del av de beste ampprofilene må man kjøpe men er ikke dyrt. En amp med 10-15 profiler koster som regel ca kr 30. Får og kjøpt pakker. Litt avhengig hva lyd du er ute etter men det finnes mange bra som følger med standard.

Har også Behringer FCB1010. Bestilte Uno4Kemper chip til den. KJapt gjort å bytte den og da er det kun småting man må justere for at det er plug'n play. Bl.a kalibrere pedalene.

Det går å programmere brettet til KPA med orginalchip også. Krever dog litt mer jobb pluss at man må sette seg inn i midi hvis man ikke kan det fra før.

Link to comment
Share on other sites

fikk testa ut lit grovt i gårkveld, og synes dette låter utrolig bra og kult! selv på en middelmådig monitor/høytaler. Det blir spennende å laste ned rigger fra nettet av amper jeg kjenner fra før. Jeg er vant til å spille på røramp så en liten tilvenning blir det nok, selv om følelsen er veldig nært opptill! dynamisk og med sikkelig trøkk på highgain. ovortoner føles også autentisk. Live fungerer nok dette utrolig bra. det blir greit å eliminere støy romling i bassen/mic microfonplassering osv.

Ble overasket over at det var flere fabrikkpresets som også låter greit altså!

Link to comment
Share on other sites

Det første man må gjøre er å laste ned den sagnomsuste Morgan AC20 profilen!

Egentlig verdt prisen alene hehe

(Endelig er det AC20 i Axe'n også og modellen låter ganske så likt som Kemper profilen)

Mats Nermark har jeg fått noen kule profiler av, tror de ligger ute og(ihvertfall noen av de)

Og det finnes en veldig bra Folkesson Marshall som jeg tror jeg fant på Kemperforumet.

Mye crap i fabrikkprogrammene så det er vel verdt og investere i litt TAF profiler, godt utvalg der.

Vurderer frem og tilbake om jeg skal beholde min eller ikke, tenker på å kjøpe en bra effektprosessor og sette i sløyfa på Kemper'n.

Tror jeg kan bli litt mer fortrolig med den da.

Link to comment
Share on other sites

Debris, det var Morgan AC20 jeg testa den ut med i butikken! virker som den er en favoritt hos mange, og som et fint utgangspungt i å bygge videre på. Har prøvd å skru lit dypere på Delyen, men fortsatt r det nok TC delyen som er min favoritt., jeg kan jo eventuelt kjøre den i effektsløyfa fordi den står jo i racket uansett. Ser ut som det er håp om å få slippe å bære rundt på en tung amp fremmover. Det var feit vreng på soul dano (Soldano) og Boogie.. fikk sikkelig Mesa bunn, på en middelmådig Behringer monitor.

Noen som har tips til en bra sene monitor? har tenkt på Yamaha 8 eller 10.. utfordring å finne en som er relativt lett har god lyd og passe størrelse. Har lit lyst til å kjøpe to 10`ere så kan jeg bruke dem som øvingshøytalere i steden for Behringerene til kompisen min. men får se.. Jeg er ihvertfal glad nå at jeg ikke beholt Mesa Mini`en har jo plenti med Mesa vreng på Kemperen, samt de fleste andre highgain amper som er verdt å nevne.. Virker som clean rigger er mer utfordring. men har allerede skrudd til et par AC clean lyder som er nært til det jeg er ute etter..Vet ikke helt om Behringeren jeg bruker blir helt rett refferanse..

Link to comment
Share on other sites

Hehe var bare den jeg hadde for hånden. Men en pekepinn på hvordan det kommer til å låte er det jo! når det låter såppas bra i en middelmådig høytaler er jo det i seg selv et ganske godt tegn! Men det låt jo en god del bedre på Yamahaen jeg prøvde i butikken som sikkert er 3 ganger dyrere enn Behringeren. Blir spennende å høre på en sikkelig monitor og ikke minst gjennom PA!! får stikke innom 3-45 å kjøpe meg noe sikkelig en dag! må jo uansett finjustere opsettet på nivåer klanger osv. på PA`n når jeg skal ta den med ut.

Link to comment
Share on other sites

Morgan AC20 er et must ja.

Et par andre som jeg liker godt som kan lastes ned fra siten.

"Sheguitarplayer" har noen bra EVH profiler .

"Mr.T" har et par profiler som er bra. Crunch og Solo profilen

Eriks Legacy er et par bra profiler.

En JCM800 Modded, husker ikke helt hvor den kom fra. Mulig det var Free stuff hos Amp Factory.

For en fin cleanlyd er en av mine favoritter en som fulgte med standard. Mener den heter TAF -Dream Delay. Overlesset med effekter slik den ligger men selve ampprofilen er veldig fin å lage egne lyder på.

Trenger du litt weird effekter så søk på "PaulTS".

Så har jeg kjøpt noen profiler fra Amp Factory.

Evil Robot PhilX - Fin low gain amp. Kansje noe for deg som driver litt mot Countrystyle. Kan brukes til mye.

Carvin Legacy - Veldig god til lead da grunnlyden i den gjør at lyd kommer lett gjennom mix.(live)

Trainwreck - Litt old sound med mye fylde.

LIndy Frallin VVT - Litt ala Morgan AC20/VOX men litt rundere i bunn. Kan brukes til mye clean/crunch.

ToneKing Galaxy - Veldig bra Clean Amp

Link to comment
Share on other sites

Du kan likesågodt kjøpe deg et par Atomic CLR monitorer med en gang.

De er fantastiske og knuser til og med en haug veeeldig dyre monitorer!

Jeg tror jeg har testet det meste snart i en eller annen sammenheng.

Disse spiller helt flatt, what you put in, you get out.

Mange monitorer er voica mer for vokalbruk med bump i mellomtoneområdet, låter ikke bra med modeleringsting.

Sjekk Pete Thorns YT video på de for å få et lite innblikk.

http://m.youtube.com/watch?v=QcJpPd2Hd4E

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

Vil tro at en Behringer er ganske lang unna å være noen 'referansemonitor' på slike moduleringsamper.

Jeg kjøpte et par av Behringers største monitorer (F1320D) til bruk med et brett fra Digitech for 3 år siden, og bruker fremdeles monitorene mye sammen med KPA'en som ble innkjøpt ifjor. Jeg har prøvd Atomic CLR, men synes den er både oppskrytt og overpriset. Blir det noe nytt på meg blir det et par 12" eller 15" fulltone-kasser som også kan brukes som mini-PA (med et par subber). F.eks Yamaha DSR, Jbl PRX, QSC K-series eller Alto Black. Yamaha DXR-10 som er litt rimeligere har jeg prøvd med min KPA, og syntes den var bra. DXR-10 har også fått mye skryt av andre brukere på Kemper-forumet.

Link to comment
Share on other sites

Lurer på hvorfor Atomic har sluttet med de kabinettene som faktisk så kule ut:

10.jpg?a=1104449361275

Fordi de er skralle greier i forhold til CLR (som er designet av en guru som heter Jay Mitchell.)

Er bare logoen de har til felles.

Cab versjonen ser ikke så veldig anderledes ut men den er mer praktisk som wedge, som også kan settes opp som cab'et.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.