Gå til innhold
Guns N' Roses

Hjelp til å spille inn trommer

Anbefalte innlegg

Heisan,

Da har jeg begynt å prøve meg på å spille inn trommer, men jeg synes ikke at det låter så bra og jeg har derfor et par spørsmål:

Utstyr:

Jeg bruker to Shure PG81 på cymbaler, Shure PG56 til tommene og skarp(venter på en SM57 i posten som jeg tenker bruke på skarp) og en Shure PG52 på kick. Jeg bruker Presonus FP10 med Logic 9. Trommene er et Pearl Export sett med Ziljan A-Custom cymbaler.

 • Hvor høyt burde jeg sette input levelen på mikrofonen? Burde jeg gå for så høyt som mulig uten clipping eller burde jeg safe og sette den ganske lavt?
 • Jeg synes at cymbalene låter veldig skarpt og kutter veldig gjennom miksen i forhold til de andre trommene, hvordan kan jeg ordne opp i det? Burde jeg prøve å posisjonere dem bedre eller EQ dem mer?
 • Hvordan vet jeg hvor mye jeg skal EQ de forskjellige trommene? Jeg har lest mye på internett og funnet de forskjellige frekvensene som er viktige, men jeg synes det er vanskelig å vite hvor mye jeg skal booste eller kutte og hvor bredt jeg skal sette EQ. Noen tips til hvordan jeg kan bli bedre på dette?
 • Er det normalt at mikrofonene fanger opp mye av lyden fra de andre trommene? Eller burde jeg prøve å unngå dette? Isåfall, hvordan?
 • Jeg spiller inn i et lite rom, men det gir litt gjenlyd, er dette noe jeg burde gjøre noe med?

Setter stor pris på svar og andre tips! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er ingen proff, men har et par erfaringer å komme med :) når det gjelder levels, kan de godt ligge på -16dB eller mindre uten problemer :) Da har du nok å gå på både opp og ned. Symbaler låter jo skarpt, så det er ingen direkte uting, men kanskje du kan prøve å ha mikkene lengre unna? Ellers kan du sette et lowpass på de til de ikke er knusende skarpe. Det kan igjen ødelegge litt "luft" i miksen. For å vite EQ må man vite litt om kittet, men prøv å holde maks og minimum på +/- 6dB. Det finnes ingen "lov" på dette, men det er en grei regel :) På kick demper vi skinnene til det ikke er noen klang overhodet. Her kan du også "tune" kick til den låter bra. Vi puttet tunge pledd-biter inni, til den låt tight. Da fikk den en liten boost på 64hz, og det låter supert. I miks må du lytte etter hvilken frekvens som sparker og booste den litt. Vanligvis mellom 50-70hz. Løft 2-3khz for litt snert i kick. Toms kan godt synge litt, bare hør etter hvilken frekvens som låter bra, og boost. Senk de som låter dårlig. Det finnes mange måter å hindre bleed mellom mikkene på trommene, men det enkleste er ofte sidechain. Da sender du signalet fra ett spor til eks en kompressor på et annet spor som da dempes. Ofte at skarp demper kick, hihat demper skaro etc. Dette må øves på, ellers låter det rart. Du kan også bruke Gate, men ofte vil det høres veldig sterilt ut om man ikke er flink med knottene :)

www.eidepickups.com

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finnes ingen regler, men settet må låte bra og du må ha en bra trommis, det er første bud. Lowpass på overhead?? Nah..Dempe trommer..smak og behag. Send meg en stereomiks av settet på hagset@gmail.com, så kan jeg kanskje komme med noen tips :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av asgeiro
   Hei!
   Har eit utruleg rart problem. Bruker Logic Pro X, Steinberg UR-22 og ein iMac til å spille inn demoer på. Har fungert problemfritt, heilt til eg kjøpte meg ein Gretsch semi-hollowbody (G2655T). Den kombinasjonen går dårlig overens. 9 av 10 crunch eller distortion-valg i Logic fungerer ikkje. Det blir bare vanlig clean lyd uten effekter. På dei få distortionvalgene som virker, er lyden veldig av og på og det kommer ein pulserende skurrelyd som blir med på opptaket. Bytter eg til ein annen gitar, fungerer alt. Kobler eg Gretschen til ein forsterker, er alt fint. Så det er verken noe feil med gitar, kabel, lydkort, maskin eller Logic. Kva i alle dager kan være problemet? Hjelp!
  • Av Jabadabadoo
   Hei, søker etter tips til en billig forsterker for å sjekke om interessen for gitarspilling er til stede. Har nå en Peavey Vypyr 30, men da jeg bor i blokk er denne blitt minimalt brukt. Føler jeg må ha lyden over det jeg føler er greit mtp naboene for at den skal låte bra. Dette er nok hovedårsaken til at interessen har dabbet av, og jeg håper en ny forsterker kan være bidra til at jeg tar frem gitaren oftere. Jeg leter etter noe jeg kan spille både clean musikk, samt låter med god vreng (Hardrock/Metal), samtidig som lyden ikke trenger og være alt for høy for og bli bra.
   Har sett litt på de små forsterkerne til VOX som ligger på rundt 3000,- men har ingen erfaring med disse... Noen andre som har?
   Har dere tips til en realistisk pris jeg kan få solgt Vypyr’en for?
    
  • Av minigrill
   Vi er to stykk fra Elverum/Hamar som undrer seg om det finnes en trommis i Kongsvingerområdet. Vi er henholdsvis i slutten av 20- årene, uten at alder er en hindring. Ta gjerne kontakt hvis du er interessert i et spennende musikkprosjekt ?
  • Av emilbass
   Vi er et rockeband som går på Ris ungdomskole med bare meg, Emil (Bass) og Jonathan(Keyboard og gitar)
   Vi er begge 13 år og vi søker etter noen mellom 13-15 år gamle. 
   Dere for også bli med å velge et navn på bandet.
   - Emil
   +47 955 56 156
  • Av RawCutMusic
   Hei. 
   JEG TRENGER DERES HJELP FOR Å FINNE HVILKE UTSTYR JEG SKAL KJØPE

   Jeg har holdt på med musikk i mange år men aldri satt meg for godt inn i produskjon.
   Jeg har en del erfaring fra amatør studio men har aldri kludret for mye i programmene selv.
    
   Vil nå bruke `litt` penger på å sette opp et enkelt men bra studio.
   Jeg har ca 19.000,- tiljengelig og skal for dette kjøpe meg Mac, software, mic og headsett
   Utstyret jeg har er M-Audio BX12 monitorer og Focusrite Saffire 6 lydkort.
   Også har jeg et par skjermer som kan brukes hvis jeg skal gå for et av alternativene.
    
   Jeg ønsker å kunne flytte meg rundt etter hvor jeg er, har derfor sett for meg Macbook Pro og Logic Pro x.
   Headsett har jeg sett på disse (Beyerdynamic dt770, krk 6400, AKG av et slag) Jeg trenger headsett som ikke `lekker` lyd
   Men ser nå at jeg tror jeg får en middels Macbook pro pga pris å har derfor sett etter andre alternativer, jeg legger ved de tre alternativene jeg har sett på.
   (Musikken jeg spiller er noe typ The Weekend style musikk. Blues og Country.
   Jeg skal spille inn akustisk, elektrisk gitar, piano og synge.)
   JEG ØNSKER IKKE PC, DA JEG SKAL HA LOGIC PRO X
   1. 15.880,-
   13-tommers MacBook Pro – sølv
   Legg til i Favoritter 2,7 GHz tokjerners Intel Core i5, Turbo Boost opptil 3,1 GHz 8 GB 1866 MHz minne 128 GB PCIe-basert SSD Intel Iris Graphics 6100 To Thunderbolt 2-porter Bakbelyst tastatur (norsk) og brukerhåndbok (norsk) Logic Pro X 2.  14.039,- (Her må jeg kjøpe software utenom) 
   Mac mini
   Legg til i Favoritter 3,0 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,5 GHz)
   8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM 1 TB Fusion Drive Intel Iris Graphics Brukerhåndbok (Norsk) Magic Mouse 2 3. 16.880,-
   21,5-tommers iMac
   Legg til i Favoritter 2,8 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor, Turbo Boost opptil 3,3 GHz 8 GB 1867 MHz LPDDR3 1 TB Serial ATA-harddisk med 5400 o/min Intel Iris Pro Graphics 6200 Magic Mouse 2 Magic Keyboard (norsk) og brukerhåndbok (norsk) Tilbehørsett Logic Pro X  
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.