Web Analytics
Jump to content

NGD: Bacchus Blp-STD FM


syndromet

Recommended Posts

For et par måneder siden kom jeg frem til at det var på tide å kvitte meg med et gammelt trekkspill etter min farfar, og heller investere pengene i en god gitar. Etter en god del research kom jeg frem til at den beste gitaren jeg kunne få innenfor mitt budsjett antakelig var en japanskbygd les paul, og valget falt på en Bacchus da dette tydligvis gav mest valutta for pengene.

Jeg engasjerte mistuursparkle fra tokyoguitarsafari.com til å hjelpe meg med den praktiske delen av handelen i japan, og fikk han til å bestille gitaren fra Ikebe Gakki.

Etter en liten stopp i tollen var gitaren på mitt lokale postkontor, og en time etter dette hadde jeg en grå pappeske liggende på stuegulvet hjemme.

IMG_0458_zps8d711027.jpg

Det ble fort tydlig at mistuursparkle har gjort en fantastisk jobb med å pakke gitaren. jeg har tidligere mottatt flere gitarer i poste, og ingen av dem har vært like forsvarlig pakket som denne. jeg vil uten tvil benytte mistuursparkle igjen dersom jeg bestiller flere gitarer fra japan, slik at jeg er forsikret at gitaren kommer hel frem.

IMG_0460_zps9b95a4b1.jpg

Etter å ha fjernet et hav av bobleplast avdekket jeg en solid gigbag. Baggen er utført i solid nylonstoff, med skinnremer og skikkelig solide glidelåser. Jeg føler imidlertid at en gitar av dette kaliberet burde leveres med hardcase, og syntes det er merkelig at dette ikke er standard fra Bacchus sin side.

IMG_0461_zps9d9a9589.jpg

Inni baggen lå det en helt fantastisk les paul! Jeg håpet at bildene på Ikebe Gakki sine hjemmesider var misvisende, da de viste gitaren som mye rødere enn andre Bacchuser jeg har sett i honey burst, og heldigvis hadde jeg rett i det. Da jeg forsøkte å fotografere gitaren selv så jeg at den også fremstod langt rødere på mine bilder enn hva den virkelig er. Jeg har også problemer med å fotografere spillet i flammelønnstoppen på gitaren, og toppen er i virkeligheten langt mer livlig enn den fremstår på bildene.

Gitaren er håndlagd i japan, med kropp i et stykke afrikansk mahogny og med solid flammelønnstopp. halsen er også i et stykke afrikansk mahogny, og er festet i kroppen med en såkalt long tennon. gripebrettet er av indisk rosentre, og all hardware er fra gotoh. Pickuppene er bacchus' egne kreasjoner, og består av en bridgepickup med kjeramisk magnet og en neck med alnico 5. Lakken består av et grunnstrøk av poly med nitrolakk på toppen.

Gitaren er virkelig solid bygd, og av en enestående kvalitet. Lakken er helt feilfri, og føles tynn og "riktig" i hendene. Man både ser og føler at det er lagt vekt på hver minste detalj under konstruksjonen, og at gitaren er bygd av folk som elsker faget sitt.

halsen er skikkelig feit, og minner vist om gibsons r8-profil. Selv om halsen er såpass tykk er den lettspilt som få. Gitaren veier 4,2 kg, og var perfekt satt opp og intonert når den ankom. Den var til og med nesten stemt! Både spillemessig, konstruksjonsmessig og lymessig er gitaren langt bedre enn alle USA-gibson jeg noengang har prøvd. Den er også fult på høyde med de få customshop gibsnene jeg har prøvd.

Plugget i forsterker låter den akkurt som en god LP skal, noe som overrasket meg litt da bridgepickuppen har høy DC-motstand og en kjeramisk pickupper. Pickuppene vil bli byttet i et sett egenspunnede PAF-replikaer, selv om de som allerede sitter i gitaren låter helt fortreffelig.

Alt i alt er dette en fantastisk gitar til en fornuftig pris, og jeg vil ikke nøle med å anbefale hverken Bacchus eller mistuursparkles tjenester.

IMG_0485_zps7de293df.jpgIMG_0480_zpsbbc40052.jpgIMG_0479_zpsae04e94d.jpgIMG_0471_zps834e3306.jpgIMG_0470_zpsa13ccc20.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Flott LP, synes det var skikkelig fint spill i toppen! Grættis! Får man lov å spørre på hvor man hadde endt opp i Gibson-sjiktet, rent prismessig, kontra denne her?

Klart an kan spørre om det. Ferdig fraktet og tollet til norge kom gitaren på rett i underkant av 9000, noe som vel gjør at man ligger i samme prisområde som en SG standard, eller en LP studio med litt forhandling..

Nå skal det sies at gitaren var på salg til halv pris hos Ikebe. Men må nok regne med å betale minst 13 laken for en tilsvarende gitar fra en annen forhandler.

Edited by syndromet
Link to comment
Share on other sites

Nydelig gitar, gratulerer! Blir muligens japansk på meg når jeg en gang skal ha en Goldtop P90.

I såfall kan jeg virkelig anbefale bacchus! Her har du noen P90 goltop, bare for å fyre oppunder GAS'en. :)

http://www.deviser.co.jp/blog/2010/11/bacchus-classic-seriesblp-p-90-1.html

http://www.deviser.co.jp/blog/2010/11/bacchus-classic-seriesblp-p-90.html

http://www.deviser.co.jp/blog/2010/11/bacchus-classic-seriesblp-std-s.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.