Web Analytics
Jump to content

Intonasjon på klassisk gitar?


Esp_ltd@95
 Share

Recommended Posts

I sommer kjøpte eg ein Alhambra nylonstrenger for ca 3,5 tusen kr. Eg synes det er ein bra gitar, men eg har eit problem. Når eg speler på omtrent åttende bånd og oppover, blir intonasjonen ganske dårlig. Fks ein Gmaj7 akkord fra femte streng, låter ganske ubehaglig. Korleis kan eg få intonasjonen bedre? Eg har ikkej bytta om på nokon ting på gitaren sidan eg kjøpte den (utan om strenger selfølgelig). :)

Link to comment
Share on other sites

Det er slik at det ikke er bare bare på nylonstrengere, og heller ikke uvanlig. Veldig mange dyktige gitarister kan kompensere for dette ved måten man spiller på i forskjellige posisjoner på halsen.

Ellers blir det å kompensere bru-sadelen og/eller nut ved filing, eller bytte den/de ut. I verste fall må kanskje bånda justeres. (Og det krever jo profesjonell "behandling" og blir sannsynligvis dyrt....) Til å begynne med, er det uansett å bytte strenger med jevne mellomrom da gamle strenger har en tendens til å endre karakter og pitch jo eldre og mer slitt de er.

Link to comment
Share on other sites

Hm?

davidsen har faktisk rett. På min dialekt sier man "gamlar", men det unnskylder ikke at jeg gjør en brøler her. Det bør jo ikke skje når man er lærer, men så skjedde det faktisk likevel. Skammekroken i to timer nå.... (som vel er like gammeldags som skrivemåten eldre, eldst... ) :blush:

Link to comment
Share on other sites

Selv har jeg er slik liggende, har ikke fått prøvd den enda, men jeg har stor tro da spunnede og uspunnede strenger krever litt lengde forskjell. Kanskje disse finnes til klassiske gitarer også?

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Dessuten er det lurt å stemme litt forskjellig etter hva du spiller. Når du er obs på at en akkord lyder ganske dårlig, kan du lytte etter hvilke strenger som er surest, og stemme dem litt nærmere det som lyder bra. Det gjelder ofte å prøve å finne en stemming som funker sånn noenlunde overalt.

Har du skifta strenger, og funka det? :)

Link to comment
Share on other sites

En gitar er i utgangspunktet sur. Mange gitarister finjusterer alt etter hvilken toneart man skal spille i, mer eller mindre ubevisst. Gitarer er bestandig et kompromiss i forhold til hva som låter rent.

Når det er sagt, så spiller jo konstruksjonsfeil inn, slik at mensur ikke stemmer, eller at bånd kan være feil plassert.

Samtidig- slurvete teknikk, der man bender uten å vite det, eller presser strenger langt ned er vel en minst like vanlig feilkilde.. :)

Link to comment
Share on other sites

Slenger meg på og sier meg enig med Audun og CastorFiber her. Nylongitarer er spesielt sure, så det er ikke noe rart. Jeg tror ikke Earvana har nylonstrengsadler.. Jeg har true temperament frets på min Alhambra :) Kjøpt brukt. Funker FETT! Velkommen i gjengen som har oppdaget intonasjonsproblemene med gitaren. Jeg ønsker deg lykke til!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

prøv først med strengskift, men kan nok fort være at gitaren har litt høy action, dårlig justert truss rod el høy bridge. om gitaren har vært god, sjekk strenghøyde, og vurder om problemet kan fjernes via justering av tr el ved å senke bridge.

gtrsn

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.