Web Analytics
Jump to content

Ny Gibson Firebird.


hkurt

Recommended Posts

Noen som tror den blir noen salgsuksess.

For meg virker det som de aller fleste bare ønsker å ha en enkel og bra gitar. (Flere enkle gitarer self.) ^_^

Har selv litt på følselsen av at den blir en slags døgnflue, men man vet aldri.

http://www.youtube.com/watch?v=NkFGgVNXDWM&feature=mfu_in_order&playnext=1&videos=vRRVhKuqyJQ

Er lydklipp av gitaren under andre postede videoer av innsender.

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 54
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Gitarister er vel ganske konservative når det gjelder utstyr.

Jeg synes den var råtøff!!

Men med prislapp på 5500 dollar i USA blir det nok ikke solgt mange her i landet, kommer vel på 50-70000 kroner..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Tja. Jeg liker ikke den der, men jeg har sagt det lenge- den dagen gitarindustrien klarer å komme opp med et felles standarisert system, der vi gitarister kan velge mellom deler som passer om hverandre, og gitarer som passer om hverandre, så har man kommet langt. Før jeg begir meg ut på hva jeg ønsker meg, så minner jeg for eksempel om at mobilfabrikantene har blitt enige om en felles lader og plugg, bilfabrikantene har blitt enige om ett felles feste for barneseter og så videre. Det er mulig..

Jeg ønsker meg en "elektronisk gitar" med-

- Et antall kortplasser, der pluggen og fasongen på enheten som skal dyttes inn er lik. Tilkoblingen er databasert, slik at "antall ledninger" og utviklingen tar livet av grensesnittet med en gang. Fortrinnsvis fiberbasert, spør du meg. Så kan man produsere en så mange "innstikkskort" man vil, fra en hel ACE-FX, til en enkel tubescreamer. Dermed kan gitaristen laste inn i gitaren sin det han eller hun vil ha der.

- Ett eller to "kontrollpanelplasser", som kan kobles opp mot innstiksplassene. Der kan man selv velge type grensesnitt, fra slidere, potmetre, til berøringsskjermer. Kjøp det du vil, dytt det inn, og sett opp "kontrollene" dine slik at du selv får den kontrollflaten og informasjonen man selv vil ha.

- Et gitarstativ som lader gitaren ved hjelp av induksjon. Man setter gitaren i stativet, og den blir ladet opp. I tillegg finnes det en plugg der man kan koble til kabelen, og hurtiglade gitaren. Batteriene er selvsagt standard, og kan skiftes ut når det måtte passe. Videre får man levert en egen "holder" som gjør at man kan bruke en pakke vanlige AA- batterier hvis man ønsker det.

Når man er der, Og man kan velge en gitar fra Fender, kort fra Ibanez og Gibson, kontrollflate fra Line6 og Marshall, og man enkelt kan låne kompisens gitarstativ for å få ladet opp gitaren sin, så snakker vi..

Link to comment
Share on other sites

Men da igjen har du ødelagt hele gleden ved å ha flere gitar, pedaler, forsterkere etc. Noe av gleden er jo å ha flere gitarer, pedaler som kanskje fungerer og forsterkere som kan ryke hvert øyeblikk (eller ta inn radiosignaler).

Ikke alt må være perfekt, det er det som er gøy med gitar! :)

Link to comment
Share on other sites

Nei, det er jeg ikke enig i. Akkurat som det er "veldig morsomt" å kjøpe nye ladere, bilholder og alt ekstrautstyr når man handler seg ny mobil, bare fordi pluggen ikke passer. Standarisering er miljøvennlig, og gir lengre brukstid på gjenstander.

Nå er det jo heller ikke slik at jeg ser for meg at man må levere inn alle gamle gitarer, bokser, duppeditter og så videre,

Spøk til side, jeg ser for meg disse gitarene som en ny "klasse". Jeg ser ikke for meg at den skal erstatte en "klassisk" gitartype, overta for en femti år gammel arbeidshest, men som et supplement til utvalget, som gjør at noen kan ha den som hovedgitar, noen som reservegitar, og andre igjen som enda en gitartype.

Altså ikke "erstatte det vi har", men som en ny "type", eller "system" som ikke blir døgnflue, fordi det bare er støttet av en fabrikant. Blir man enig om en gjennomtenkt standard som brukes av flere, varer instrumenter lenger. Jeg har 30 år gamle synther jeg fortsatt kan bruke, takket være standarden MIDI.

Link to comment
Share on other sites

Æsj !

Har aldri hatt helt sansen for de nymotens gitarene til Gibson, og jeg er ung i tillegg!

Hver gang jeg ser noe nytt fra den gjengen der, er det overpriset ræl!

Hvorfor kan de ikke for en gangs skyld konsentrere seg om det de burde konsentrere seg om, å lage gode gitarer...

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Studio-50s-Tribute.aspx

Dette er vel ærlig talt det eneste bra Gibson har kommet med i det siste, for oss vanlige folk.

Billig Les Paul med P90 mikker og gammeldags design. GAS'er ganske kraftig på en slik en altså... 7290kr her til lands.

Link to comment
Share on other sites

Ser den, og da er den ikke noe for deg. Jeg selv kan tenke meg en god gitar der mer av teknoligien er bygget inn i selve gitaren, men da må den være mulig å bytte ut, og ikke være gammeldags om tre år. En skikkelig gitar kan vare i mange år, men moten svinger på hva man kobler til den. Derfor bør det kunne byttes ut.

Alle gitarer med masse effekter innebygget blir umoderne fortere enn det den gode gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.