Web Analytics
Jump to content

Beste fremgangsmåte for å lære slapping på bass?


jonarve
 Share

Recommended Posts

Hei

Er veldig fascinert av slapping og ønsker tips til hvordan man bør gå frem for å lære dette. Har gjort en del googling og titting på youtube, men de videoene jeg har funnet bærer egentlig preg av showoff. Er det noen som har gode tips til hvordan man bør komme igang og/eller lenker til gode instruksjonsvideoer eller annet snacks?

Link to comment
Share on other sites

Ed Friedland har jeg god DVD om slapping, den kan jeg trygt anbefale. Eller så kan jeg jo såklart tilby mine tjenester som basslærer hvis det er ønskelig, selvom jeg ikke er en mester på slapping får jeg det jo greit til.

Link to comment
Share on other sites

Er endel kurante videoer på youtube etter min mening, som forklarer hvordan man bør gjøre det (selv om det kanskje ikke er så lett å søke seg fram til de gode). Ellers føler jeg at jeg god kontroll på slapping selv, etter å ha prøvd meg fram. Det viktigste er å ikke gi opp, for jeg husker at det ikke funka særlig bra i starten for min del...Tok 2-3 måneder å beherske teknikken godt nok til å få til et par låter sånn passelig.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

han var god. men jeg følte det var noe som ikke stemte helt...?

Kan det være at du ikke er seksuelt tiltrukket av 1.50 høye japanske mannfolk kledd ut som skolejenter manga-style ?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

På musikklinja med bass som hovedinstrument fikk jeg et hefte av læreren min som jeg mener er den beste guiden til slapping; "The Slap Bass Program" av Alex Sklarevski. Dette er et hefte med medfølgende VHS fra 1989 (ja, du leste riktig :P ) Som jeg mener er bedre enn alle videoer jeg har sett på youtube opp igjennom. God progresjon og det tar ikke veldig lang tid før enkle ting virkelig kan høres bra ut :-) Tror også denne videoen ligger på youtube, men fordelt over flere videoer.

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Trikset er å slå med den harde delen av tommelen og få den vekk slik at det blir lyd, en fyr sa til meg at når eg skulle lære det burde eg bare gå rundt å slå på ting på denne måte som bord og diverse... Funker ganske bra egentlig.

fin video der Flea forklarer det enkelt å greit.
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Jeg strevde med å kunne slappe vannrett med tommelen mot strengene i begynnelsen. For å få inn den "riktige" teknikken strammet jeg reima veldig høyt, slik at jeg måtte slappe vannrett. Prøv dette i tillegg til at du må ha en medium/lav action på bassen din. Har du en lav action, spesielt nede ved bridgen, er det mye lettere å slappe. Og nye medium eller light strenger fungere ypperlig

Link to comment
Share on other sites

Sikkert mye showoff, men det lille jeg kan om slapping lærte jeg av flea-videoene på youtube. Jeg synes fakisk de er et greit sted å starte. Men det er mye øvelse for å bli presis. Jeg slapper nok mest på den øverste strengen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.