Web Analytics
Jump to content

Beste fremgangsmåte for å lære slapping på bass?


jonarve
 Share

Recommended Posts

Hei

Er veldig fascinert av slapping og ønsker tips til hvordan man bør gå frem for å lære dette. Har gjort en del googling og titting på youtube, men de videoene jeg har funnet bærer egentlig preg av showoff. Er det noen som har gode tips til hvordan man bør komme igang og/eller lenker til gode instruksjonsvideoer eller annet snacks?

Link to comment
Share on other sites

Ed Friedland har jeg god DVD om slapping, den kan jeg trygt anbefale. Eller så kan jeg jo såklart tilby mine tjenester som basslærer hvis det er ønskelig, selvom jeg ikke er en mester på slapping får jeg det jo greit til.

Link to comment
Share on other sites

Er endel kurante videoer på youtube etter min mening, som forklarer hvordan man bør gjøre det (selv om det kanskje ikke er så lett å søke seg fram til de gode). Ellers føler jeg at jeg god kontroll på slapping selv, etter å ha prøvd meg fram. Det viktigste er å ikke gi opp, for jeg husker at det ikke funka særlig bra i starten for min del...Tok 2-3 måneder å beherske teknikken godt nok til å få til et par låter sånn passelig.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

han var god. men jeg følte det var noe som ikke stemte helt...?

Kan det være at du ikke er seksuelt tiltrukket av 1.50 høye japanske mannfolk kledd ut som skolejenter manga-style ?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

På musikklinja med bass som hovedinstrument fikk jeg et hefte av læreren min som jeg mener er den beste guiden til slapping; "The Slap Bass Program" av Alex Sklarevski. Dette er et hefte med medfølgende VHS fra 1989 (ja, du leste riktig :P ) Som jeg mener er bedre enn alle videoer jeg har sett på youtube opp igjennom. God progresjon og det tar ikke veldig lang tid før enkle ting virkelig kan høres bra ut :-) Tror også denne videoen ligger på youtube, men fordelt over flere videoer.

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Trikset er å slå med den harde delen av tommelen og få den vekk slik at det blir lyd, en fyr sa til meg at når eg skulle lære det burde eg bare gå rundt å slå på ting på denne måte som bord og diverse... Funker ganske bra egentlig.

fin video der Flea forklarer det enkelt å greit.
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Jeg strevde med å kunne slappe vannrett med tommelen mot strengene i begynnelsen. For å få inn den "riktige" teknikken strammet jeg reima veldig høyt, slik at jeg måtte slappe vannrett. Prøv dette i tillegg til at du må ha en medium/lav action på bassen din. Har du en lav action, spesielt nede ved bridgen, er det mye lettere å slappe. Og nye medium eller light strenger fungere ypperlig

Link to comment
Share on other sites

Sikkert mye showoff, men det lille jeg kan om slapping lærte jeg av flea-videoene på youtube. Jeg synes fakisk de er et greit sted å starte. Men det er mye øvelse for å bli presis. Jeg slapper nok mest på den øverste strengen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.