Web Analytics
Jump to content

Dellers

Medlem
 • Posts

  254
 • Joined

 • Last visited

About Dellers

 • Birthday 12/21/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Oppegård
 • Interests
  Musikk (høre på, utøve og lage), lydteknikk, litt data, vintersporter, sykkel

Recent Profile Visitors

2,730 profile views

Dellers's Achievements

Gitarrocker

Gitarrocker (5/6)

10

Reputation

 1. Det begynner å bli noen år siden sist jeg la ut noe her, så da er det nesten på tide. Den første er nok mest tilgjengelig og høres mest ut som en vanlig låt, og kan sikkert minne litt om Myrath eller Dream Theater selv om det selvsagt er mye meg i det. Teknisk sett snakker vi et usannsynlig mye lavere nivå naturligvis, men det musikalske landskapet er nok delvis i de baner likevel. Låt nummer to er mer sær og rar, og mindre gjennomtenkt helhetsmessig. Begge låtene er skrevet med vokal i tankene på en del partier, men ettersom jeg ikke kan synge selv er de instrumentale for nå. Lagd for egen moro.
 2. Jeg er hovedsakelig bassist, men min erfaring er i praksis stikk motsatt. Opplever at 7 strenger på en gitar er prosentvis enklere å håndtere enn 5 strenger på bass sammenligna med hhv. 6 og 4 strenger. 7 strenger føltes naturlig fra første dag, mens jeg fortsatt synes 5 strenger på bass er småstress mtp. muting. Har bare hatt 7-strengs gitar et par år, mens jeg har hatt 5-strengs bass som hovedinstrument i 7 år.
 3. Louis Johnson har visst takka for seg: http://www.rollingstone.com/music/news/brothers-johnsons-louis-johnson-michael-jackson-bassist-dead-at-60-20150522 Utrolig trist synes jeg, han var grunnen til at jeg begynte å spille bass og har alltid vært favorittbassisten.
 4. Ærlig talt finner jeg ingen glede i å gå på konserter lenger. Lyden er rett og slett bare høy og jævlig, og jeg får ingen musikkopplevelse av å høre på. Selv med pluggene jeg har med mest mulig demping synes jeg lyden er plagsomt høy til tider. Når lyden kommer over et visst nivå låter det bare drit uansett, og jeg hører ingen detaljer i noen instrumenter. Det blir som en ekstremt kraftig grøt av lyd, omtrent like givende som å høre på en flymotor med samme lydnivå. Jeg har kun vært på én konsert med anstendig lydnivå, og det var da jeg så/hørte Mezzoforte i Ski Rådhusteater en del år tilbake. Lyden var passe høy slik at INGEN lyder ble skjærende, og det hele låt som en studioinnspilling. Rett og slett ekstremt god lyd. Alle andre konserter jeg har vært på har hatt for høy lyd, de fleste i så stor grad at jeg har hatt lyst til å sparke lydteknikeren så hard i baken at han aldri kan sitte foran et miksebord igjen. De siste årene har lydnivået ofte vært såpass drøyt at alt har vært bare grøt, og jeg har ikke vært i stand til å høre hvilke låter som blir spilt(!). Folk sier at artister må tjene sine penger live, men jeg sverger fortsatt til CDer osv. Da får jeg faktisk en musikkopplevelse. For å svare direkte på trådtittelen: 20 dB lavere enn det som er vanlig i dag.
 5. Ser fiffig ut den. Jeg hadde nok slitt med den ekstra lengden i bånn, men 37" funker vel fint om man har typiske mannehender.
 6. Bass vil nok aldri låte spesielt bra i solo om det er snakk om relativt rask rock og metall (knapt nok i andre ting), det ligger i instrumentets natur. Spesielt raske riff låter alltid bånn i bøtta, og det er verre jo dypere strenger man spiller på. Begynner ofte å lure på om jeg virkelig spiller så dårlig som det høres ut om jeg lytter til egne innspillinger i solo, men selv om jeg sitter og bare terper på teknikk høres bass i solo fortsatt aldri perfekt ut. Selv om jeg er en betraktelig dårligere gitarist høres det jeg spiller inn på dette instrumentet flerfoldige ganger bedre ut om man isolerer det. Klirren på den Megadeth-låta synes jeg forøvrig er vel hissig. Synes ærlig talt lyden min når jeg slapper låter betraktelig reinere enn det der, og det er ikke ment å si noe om spillinga mi.
 7. Jeg liker mye tung metall, men ikke den hardeste. For meg er tungt og hardt to vidt forskjellige begreper. Konstante blast beats og ditto growling blir mest støy for meg som regel. Generelt sett er nok melodisk death metal det drøyeste jeg kan høre på og like, men jeg trives best i musikalske landskaper som Dream Theater, Haken og Myrath hva gjelder metall. Ellers noe i den gata her, som er helt på kanten for min del:
 8. Jeg ville definitivt ikke stemt bassen så dypt, det låter bare kjipt uansett. Så lenge man veit å bruke EQ går det fint om bassen spilles i samme oktav.
 9. Dellers

  Favorittbassist

  Har fått skikkelig sansen for Nathaniel Phillips igjen. Basspillet hans var og er fantastisk!
 10. Det har hendt ja. Jeg kan godt legge inn MIDI-basert gitar eller bass fordi det er så kjapt og enkelt. Jeg er elendig til å spille på klikk når det kommer til bass og gitar, så det er liten vits i å forsøke å spille inn noe før trommene er i boks. Da kjører jeg heller MIDI og tighter det opp 100% så jeg har noe å følge under tracking av trommer. Forøvrig er rekkefølgen min av ting som spilles inn skikkelig som regel trommer (MIDI-sett) --> gitar --> bass --> keys --> div. påfyll. Litt genreavhengig selvsagt, er det noe funky kommer bassen som nummer to om det er noe jeg har laga selv.
 11. Jeg synes partiet etter soloen bør være omtrent sånn. Det fungerer fint opp mot det som nettopp har skjedd, og tilsvarende til det som kommer etter.
 12. Disse soloene dine altså, de holder fanken dytte meg høyt nivå. Flere av dem er bedre enn mange av Petrucci sine synes nå jeg. Blir ikke noe dårligere av at du drar inn (såvidt jeg kan høre, er ingen teoretiker) phrygian dominant heller, som nok er min favorittskala. Klarer nesten ikke lage musikk uten å komme innom den selv.
 13. Artig nok har jeg to basser, en Marcus Miller og en Stingray. De er rimelig forskjellige basser, men likefullt gode begge to. Stingrayen er min favoritt av de to. Det skal sies at min Stingray har to humbuckere dog, og ikke bare én. Det er nesten et must synes jeg, og jeg har brukt alle pickup-posisjonene til innspillinger. I tillegg til den klassiske lyden er det en litt mer nasal en, en veldig moderne tone, en som er litt jazz-aktig og en som er mer P-aktig. Jeg kan definitivt gå god for en dual humbucker Music Man, men om du skulle kjøpe en - vurder å kjøpe fra utlandet ettersom merket er steindyrt i Norge (jeg sparte 8000 på en gitar tidligere i år, og nevnte Stingray kom på under halv pris i 2008). Én ting det er greit å merke seg er at en Stingray krever noe ryddigere teknikk enn en Miller. Det er strengt tatt ikke negativt for Stingrayen sin del, men bidrar i praksis til at man blir bedre teknisk. Ihvertfall opplever jeg det sånn.
 14. Låter fett det der. Ikke helt min genre, men det er jo tøft, fint spilt og hele pakka. Gitarriffinga er er nok det jeg liker best, da jeg generelt er veldig glad i sånt uavhengig av genre. Veldig positivt at bassen kommer godt fram i miksen, selv om jeg personlig ikke er noen fan av den typiske metallyden.
 15. Earth, Wind & Fire uten tvil. Sly & The Family Stone og Dream Theater like bak.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.