Web Analytics
Jump to content

Les Paul-type gitarer


Recommended Posts

Tittelen er vel egentlig ikke helt 100% i tråd med temaet, men det jeg er på jakt etter er gitarer som er basert på Gibson Les Paul, men som mange kanskje vil ha istedenfor originalen grunnet pris, kvalitet, eller andre faktorer. Jeg har ikke prøvd mange av disse, men jeg har hørt mye bra, så her kan vi legge ut Les Paul-type gitarer som vi regner med er bra instrumenter.

Først ut er en Nik Huber Orca. Lekker sak, vil jeg påstå, det eneste jeg ikke tenner så voldsomt på er innleggene i halsen, de har en litt for stram eim av PRS for min smak.

Orca.jpg

Neste gitar ut er en Ruokangas Unicorn. Finsk praktinstrument som sikkert vil falle i smak hos mange. Jeg er i hvert fall meget keen på å prøve denne.

l_f59928975d0041a19642f2788d020364.jpg

Siste er en Heritage H-150, en modell som Gary Moore brukte en gang i tiden. Disse har jeg prøvd, og kvaliteten er upåklagelig.

HeritageH150a.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 77
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvor mange kriger har den der vært gjennom? :D

Jeg har tidligere hatt en ESP Ltd EC-1000 (Vintage black, nå eid av Turboasmund), og det er en meget god gitar. Tynnere og bittelitt mindre enn en Les Paul, og en knallgod hals! Regner med de fleste her kjenner til EC-serien :)

Link to comment
Share on other sites

Ikke 100% en les paul, men har sinnsykt lyst til å teste en av disse Fano gitarene gutta på vintagegitar maser så om

Så har du jo også Collings som den leiren skryter mye av, som vel må sies å være en LP-type. I hvert fall noen av de.

I tillegg må jo Edwards, Burny, Greco og Tokai nevnes da de bla.a lager rene kopier av Les Pauler. Mange gode kopier også, visstnok.

Edit: Og selvfølgelig Hagstrøms Swede- modeller.

Edit2: Og Grohl nevnte de fleste her ja.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Synes Calavera'n er nydelig selv. Noen som har prøvespilt noen DBZ Bolero-typer? Hva synes du?

Man kan vel påstå at jeg ikke er helt nøytral i saken, men jeg synes Bolero er knallgode gitarer - selv de billigste. Har planer om å kjøpe en selv, er stormannsgal nok til å drømme om en USA Custom Crockskin (men ender nok opp med en Calavera).

Meg og en crocskin :P

web.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.