Web Analytics
Jump to content

Orange Tiny Terror eller Blackstar HT-5?


Konnis

Recommended Posts

Hei og hoppsann, er keen på ny amp etterhvert og har planlagt en liten rørtopp som kan brukes hjemme og. Jeg spiller metal og ønsker lyd i retning av Mastodon/The Sword/Black Album/6505 osv. God og saftig metallyd med andre ord. Vet at jeg ikke kan forvente å få en såpass herlig mix i en amp, men det viktigste er at ampen har god vreng og kurrant clean.

Har tenkt på Blackstar HT-5 eller Tiny Terror. Hvilken egner seg best til metal?

Skal selvfølgelig ut og teste ampene etterhvert, men fint å få en liten pekepinn her. Har forøvrig en OD-pedal jeg kan bruke til å booste ampen litt.

Og planen var å kjøre ampen gjennom et Harley Benton G212 med V30-elementer

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Har ikke prøvd Tiny Terror - den ser i alle fall kul ut - men har ingen problem med å anbefale Blackstar i alle fall. Men kanskje du skulle vurdere en Series One 45 - så får du litt mere guffe for å øve med band også - samtidig som DPR funksjonen gjør at den låter kule på stuevolum også. Jeg gleder meg i alle fall til Blackstar kommer til butikken(e) her i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke prøvd noen av dem, men har sett endel videoer og hørt på en del klipp, og out-of-the-box har HT-5 definitivt bedre metallyd. Den har jo også en rimelig grei isf-kontroll, så du kan bytte mellom en amerikansk lyd og en britisk lyd. Men Blackstaren skal visstnok ikke duge i band-sammenheng i det hele tatt, så med mindre du kun skal bruke den hjemme eller i andre situasjoner hvor volum ikke betyr mye, så vil den jo ikke være det ideelle valget.

Edit: Rocktrond: Sånn ca hvor mye vil de forskjellige modellene koste veiledende?

Edited by Boffen
Link to comment
Share on other sites

Jag spelar inte metal (men jag bruker high-gain-ljud) så jag ska väl inte uttala mig så mycket om metal-ljudet . Jag har inte testat Blackstaren men som rocktrond och Boffen skriver så är nog inte 5 watt tillräckligt i bandsammanhang. Tiny Terrorns 15 watt räcker till, den är bara så genialisk. Typ 4 kg, släng den över axeln och dra på gig liksom.. och varje gång jag giggar med den så är det folk som kommenterar ljudet (på ett positivt sett). Jag dissar inte Blackstaren men jag hyllar Tiny Terrorn :) .

Link to comment
Share on other sites

Skal ikke uttale meg om Blackstar, men Tiny Terror-ampen er sabla tøff!!

Ikke bare det, men jeg har en til salgs! =D Har ikke prøvd blackstar'en da, så vet ikke hvordan den er i forhold.

Tiny terror funker ihvertfall med band på 212, for det har jeg prøvd selv. Og vi spiller høyt!

Link to comment
Share on other sites

Begge låter tøffere enn tøffel!

Til den bruken du nevner ville jeg holdt en knapp på Blackstar, men det er smak og behag. Begge ampene er virkelig verdt pengene. Skal du bruke Blackstar HT-5 med band bør du sansynligvis mikke den opp på PA. Du kan jo også høre innom Vox Night Train? Kort oppsummert konstruert veldig likt som Tiny Terror, men med litt annen lyd. Pentode og Triode-bryter på begge, og tilsvarende justeringsmuligheter og wattstyrke...

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Har dere TT inne, Morten?

Hva med Marshall Haze?

Har ikke TT inne akkurat nå, men det er noe vi kommer til å ha til vanlig. Har et 112 orange-kabinett stående for akkurat det formålet. Bare send PM hvis du lurer på noe mer konkret om levering, etc.

Har heller ikke Marshall Haze. Må si jeg ikke er helt i skyene over lyden på det lille jeg har hørt så langt, så har ikke noe hastverk med å ta den inn. Det er god lyd i den, men jeg avventer litt og ser om jeg liker den på sikt. Holder dere oppdatert. :)

Ellers har vi Night Train, og vi får Blackstar HT-5 når de kommer.

Også er det jo veldig mange komboer du kan måle dem opp mot. F.eks rivera chubster 40, fender blues jr, vox ac4tv, fender blues deville, laney rv300, etc...

Har også ganske tøffe marshall og rivera-4x12stack hvis man vil sammenligne og se hva man "går glipp av" med de mindre forsterkerne.

Edit: Endra litt ang Marshall Haze

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Eftersom jag rådiggar Tiny Terrorn så har jag köpt på mig några stycken (jag måste köpa flera för att få en bra pris, mängdrabatt you know) men jag ska bara behålla två stycken , de andra tre (splittnya i uåpnet eske med garanti från butikk) säljer jag vidare till en pris som är lååångt under veiledande. Jag har de om ca en månad. Det är bara att PM:a om någon är intresserad och kan vänta tills dess. Annars köper ni den av Orsvend eller herr Larsen :) .

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Edit: Rocktrond: Sånn ca hvor mye vil de forskjellige modellene koste veiledende?

Det blir det den norske importøren som bestemmer - så det vet jeg ikke enda. Har bestemt meg for å tilby en del merker fra andre norske importører for et kulere/mere komplett vareutvalg - mye p.g.a Blackstar :)

Link to comment
Share on other sites

Helt ærlig, jeg har Tiny Terror, som eneste 'skikkelige' amp, og jeg har kun fått skryt av lyden min, aldri noen som har klagd..

Har opplevd at lydmenn han spurt meg hvilken amp jeg bruker, fordi de mente den låt minst like bra som JCM'en de hadde i backline (2205, that is), han sa det var en av de beste drive-lydene han hadde hørt på lenge, så det er nokså bra valuta for penga.

Til metal kan det hende at blackstaren er minst like bra, men TT med booster foran låter bra!

Huske å kjøpe et kabinett med bra høyttalere, det kan gjøre natt og dag i forskjell. :)

Edited by KristianF
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.