Web Analytics
Jump to content

Tremol-no


valO

Recommended Posts

Jeg har lenge tenkt på en ny gitar, og har falt for en Dean ml 79. Er også veldig glad i tremolo og føler at en dean uten tremolo skurrer litt :P

MEN, så har vi problemet. Konnis som jeg spiller i band med hører på litt for mørk musikk og er veldig keen på at vi skal stemme gitarene ned til feks Drop d, D og drop C. Jeg har en følelse av at dette kan bli litt vrient med en vinglepinne.

Derfor har jeg tenkt litt på aphelion sin Edwards, men siden jeg ikke er noe spesielt glad i les paul-formen på gitarer ( :huh: ) har jeg funnet ut at det blir feil. Så kom Konnis med løsningen på mine problemer; en Tremol-no!

Har folk erfaring med dette? Er det skummelt å installere? Husk at jeg har veldig lite erfaring med å tukle med floyder.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan tukle med Floyder!

Det olav egentlig lurer på er om han kan

1. installere tremol-no

2. komme på øving, låse tremol-no og stemme ned til he***** og beyond

3. komme hjem igjen, stemme opp igjen til det den var stemt i

4. "¨åne" tremol-no, og alt er flott

er dette mulig?

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan tukle med Floyder!

Det olav egentlig lurer på er om han kan

1. installere tremol-no

2. komme på øving, låse tremol-no og stemme ned til he***** og beyond

3. komme hjem igjen, stemme opp igjen til det den var stemt i

4. "¨åne" tremol-no, og alt er flott

er dette mulig?

Ja, det tror jeg er fult mulig.

Men Drop D / Drop C ville jeg ikke kalt stemming til he***** og beyond.

Prøv Standard A du. :P

Edited by xshorteyx
Link to comment
Share on other sites

Ha en gitar hjemme med "vinglepinne" til denslags, og en gitar til drop C?

Vi spiller i drop C, så jeg pleier å ha 2 gitarer liggende i drop C. Begge de er med vinglepinne, men jeg har blokert den i begge.

Også har jeg gitarer til annen bruk hjemme, stemt i standard E for det meste...

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjører standard D# - måtte justere fjærer på Floyd Rosen, men etter noen runder med stemming og justering så funker det som en kule. Men å ha en enkelt gitar der du stemmer frem og tilbake vil i alle fall ikke jeg anbefale, hverken med eller uten trem. Heller flere gitarer til hvert sitt bruk (mange gitarer er uansett gøy) :)

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke han kan stemme så veldig langt ned. Jeg har tremol-no på den ene gitaren min, og det fungerer veldig bra- men den tåler ikke så stor spenningsforskjell tror jeg.

Det beste er nok en gitar til. Inntonering, halsradius og alt forandrer seg når du stemmer om sånn.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en tremol-no i en RG, og det funker krem å stemme ned til Drop D og Eb hvert fall. Lengre ned har jeg igrunn ikke prøvd.

Joda, men Drop D betyr at kun en streng er forandret. I drop A f.eks så er jo alle de andre strengene satt en liten ters ned. Veldig stor forskjell.

Link to comment
Share on other sites

Tenkte også å ha en gitar i E som jeg kan ha med meg på skole og eventuelt øvinger vi skal spille litt i E, og en gitar som er stemt ned til feks D.

Hva er en god måte å bare sperre tremoloen? Hørt noen si trekloss. Er det bare å stappe nedi en trekloss mellom fjærene? Ser det ikke helt for meg... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.