Web Analytics
Jump to content

Tremol-no


valO
 Share

Recommended Posts

Jeg har lenge tenkt på en ny gitar, og har falt for en Dean ml 79. Er også veldig glad i tremolo og føler at en dean uten tremolo skurrer litt :P

MEN, så har vi problemet. Konnis som jeg spiller i band med hører på litt for mørk musikk og er veldig keen på at vi skal stemme gitarene ned til feks Drop d, D og drop C. Jeg har en følelse av at dette kan bli litt vrient med en vinglepinne.

Derfor har jeg tenkt litt på aphelion sin Edwards, men siden jeg ikke er noe spesielt glad i les paul-formen på gitarer ( :huh: ) har jeg funnet ut at det blir feil. Så kom Konnis med løsningen på mine problemer; en Tremol-no!

Har folk erfaring med dette? Er det skummelt å installere? Husk at jeg har veldig lite erfaring med å tukle med floyder.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan tukle med Floyder!

Det olav egentlig lurer på er om han kan

1. installere tremol-no

2. komme på øving, låse tremol-no og stemme ned til he***** og beyond

3. komme hjem igjen, stemme opp igjen til det den var stemt i

4. "¨åne" tremol-no, og alt er flott

er dette mulig?

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan tukle med Floyder!

Det olav egentlig lurer på er om han kan

1. installere tremol-no

2. komme på øving, låse tremol-no og stemme ned til he***** og beyond

3. komme hjem igjen, stemme opp igjen til det den var stemt i

4. "¨åne" tremol-no, og alt er flott

er dette mulig?

Ja, det tror jeg er fult mulig.

Men Drop D / Drop C ville jeg ikke kalt stemming til he***** og beyond.

Prøv Standard A du. :P

Edited by xshorteyx
Link to comment
Share on other sites

Ha en gitar hjemme med "vinglepinne" til denslags, og en gitar til drop C?

Vi spiller i drop C, så jeg pleier å ha 2 gitarer liggende i drop C. Begge de er med vinglepinne, men jeg har blokert den i begge.

Også har jeg gitarer til annen bruk hjemme, stemt i standard E for det meste...

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjører standard D# - måtte justere fjærer på Floyd Rosen, men etter noen runder med stemming og justering så funker det som en kule. Men å ha en enkelt gitar der du stemmer frem og tilbake vil i alle fall ikke jeg anbefale, hverken med eller uten trem. Heller flere gitarer til hvert sitt bruk (mange gitarer er uansett gøy) :)

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke han kan stemme så veldig langt ned. Jeg har tremol-no på den ene gitaren min, og det fungerer veldig bra- men den tåler ikke så stor spenningsforskjell tror jeg.

Det beste er nok en gitar til. Inntonering, halsradius og alt forandrer seg når du stemmer om sånn.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en tremol-no i en RG, og det funker krem å stemme ned til Drop D og Eb hvert fall. Lengre ned har jeg igrunn ikke prøvd.

Joda, men Drop D betyr at kun en streng er forandret. I drop A f.eks så er jo alle de andre strengene satt en liten ters ned. Veldig stor forskjell.

Link to comment
Share on other sites

Tenkte også å ha en gitar i E som jeg kan ha med meg på skole og eventuelt øvinger vi skal spille litt i E, og en gitar som er stemt ned til feks D.

Hva er en god måte å bare sperre tremoloen? Hørt noen si trekloss. Er det bare å stappe nedi en trekloss mellom fjærene? Ser det ikke helt for meg... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.