Web Analytics
Jump to content

Kjøp av rørforsterker...


-PB
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har tenkt til å kjøpe meg en rørforsterker. Fra før har jeg bare en Cube 30x, så det klør litt i fingra etter noe bedre. Det viktigste for min del er en god clean-lyd, jeg prøver å spille så variert som mulig så den bør tåle alt fra pop til metal, men jeg vurderer innkjøp av Tonelab (e.l) i tillegg og derfor blir det viktigste å ha et godt "grunnlag" å bygge på.

Når det kommer til sum er jeg kun en fattig gutt så jeg tenker rundt 5000.- opptill 7000.- hvis det "lønner seg"...

Hva vil dere anbefale?

Link to comment
Share on other sites

Marshall JCM800 combo, viss du finner en. Kanskje noe fra Fender. (jeg er har ikke så god overiskt over Fender..)

Mye fint på markedet. Eventuelt en Egnater REbel 20 + et brukt kabinett eller Orange Tiny Terror med et brukt kabinett.

Ligger flere gode 2x12 kabinetter her på forumet til rimelig pris. Gjelder da å finne en topp. Litt vanskelig med det budsjette, da er kanskje combo best for deg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg MÅ bare få anbefale Mesa/Boogie mkIII. Konge lyd, og ikke så dyr som de andre mk'ene. Jeg har prøvd 2stk av denne og blir like forbauset hver gang. En kompis selger sin btw.

En annen er Hughes & Kettner sine amper. Disse er de jeg bruker og har flere årsmodeller både rør og transistor. Skal du ha de skikkelige go-modellene kan de koste mye, men hvem trenger egentlig 5 kanaler, og xenon-fylte rør osv. Alle ampene til H&K er krem-amper i mine ører... Selv den lille warp'en jeg har på øvingslokalet :D

Link to comment
Share on other sites

Orange tiny terror er en fantastisk bra liten amp. Funker både hjemme og på øving/konsert. Den ligger vel rundt 7 lapper som kombo, men det er absolutt verdt det. Har en Fender supersonic og en Dr. Z Z28 som begge koster tre ganger så mye og Tiny terroren har absolutt ingenting å skjemmes over ved siden av dem!

Link to comment
Share on other sites

Jag är helt enig i att Tiny Terrorn är en KANONbra amp, helt genial.. men jag vet inte om man kan anklaga den för att vara den mest allsidiga förstärkaren i skuffen. Men gå in i en affär och testa, plugga in en Les Paul och maxa TT:n. If you like it you buy it :) .

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Jeg synes Blackstar HT-5 virker ut som en utrolig kul forsterker. Siden den er på 5w vet jeg ikke hvordan det blir med clean-headroom eller øving med trommis, men det er lite å utstette på lyden i hvert fall.

Link to comment
Share on other sites

Og en ting til: Mesa er IKKE bra på cleanlyd!

Hmm. Det er da mye bedre cleanlyd i min Mesa MkII, enn det er i f.eks en Hot Rod Deluxe.

Husk at de eldste Mesaene var bygd som modda Fender Bassman amper.

Der er cleankanalen veldig clean hvis du vil ha det. Den er også veldig "Fenderish".

Mesa er veldig mye mer enn "metallamper".

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Det er da mye bedre cleanlyd i min Mesa MkII, enn det er i f.eks en Hot Rod Deluxe.

Husk at de eldste Mesaene var bygd som modda Fender Bassman amper.

Der er cleankanalen veldig clean hvis du vil ha det. Den er også veldig "Fenderish".

Mesa er veldig mye mer enn "metallamper".

Ingen regel uten unntak. Tenkte mer i baner av en brukt RF-type.

Link to comment
Share on other sites

Det må jo bare bli en liten Fender-tass det da, hvis du er ute etter god cleanlyd. Fender er kongen av cleanlyd. Særlig hvis du liker litt klang også. Og en ting til: Mesa er IKKE bra på cleanlyd!

Og et eksempel på en high gain-forsterker som har bra cleanlyd er?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.