Web Analytics
Jump to content

Kjøp av rørforsterker...


-PB

Recommended Posts

Hei!

Jeg har tenkt til å kjøpe meg en rørforsterker. Fra før har jeg bare en Cube 30x, så det klør litt i fingra etter noe bedre. Det viktigste for min del er en god clean-lyd, jeg prøver å spille så variert som mulig så den bør tåle alt fra pop til metal, men jeg vurderer innkjøp av Tonelab (e.l) i tillegg og derfor blir det viktigste å ha et godt "grunnlag" å bygge på.

Når det kommer til sum er jeg kun en fattig gutt så jeg tenker rundt 5000.- opptill 7000.- hvis det "lønner seg"...

Hva vil dere anbefale?

Link to comment
Share on other sites

Marshall JCM800 combo, viss du finner en. Kanskje noe fra Fender. (jeg er har ikke så god overiskt over Fender..)

Mye fint på markedet. Eventuelt en Egnater REbel 20 + et brukt kabinett eller Orange Tiny Terror med et brukt kabinett.

Ligger flere gode 2x12 kabinetter her på forumet til rimelig pris. Gjelder da å finne en topp. Litt vanskelig med det budsjette, da er kanskje combo best for deg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg MÅ bare få anbefale Mesa/Boogie mkIII. Konge lyd, og ikke så dyr som de andre mk'ene. Jeg har prøvd 2stk av denne og blir like forbauset hver gang. En kompis selger sin btw.

En annen er Hughes & Kettner sine amper. Disse er de jeg bruker og har flere årsmodeller både rør og transistor. Skal du ha de skikkelige go-modellene kan de koste mye, men hvem trenger egentlig 5 kanaler, og xenon-fylte rør osv. Alle ampene til H&K er krem-amper i mine ører... Selv den lille warp'en jeg har på øvingslokalet :D

Link to comment
Share on other sites

Orange tiny terror er en fantastisk bra liten amp. Funker både hjemme og på øving/konsert. Den ligger vel rundt 7 lapper som kombo, men det er absolutt verdt det. Har en Fender supersonic og en Dr. Z Z28 som begge koster tre ganger så mye og Tiny terroren har absolutt ingenting å skjemmes over ved siden av dem!

Link to comment
Share on other sites

Jag är helt enig i att Tiny Terrorn är en KANONbra amp, helt genial.. men jag vet inte om man kan anklaga den för att vara den mest allsidiga förstärkaren i skuffen. Men gå in i en affär och testa, plugga in en Les Paul och maxa TT:n. If you like it you buy it :) .

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Jeg synes Blackstar HT-5 virker ut som en utrolig kul forsterker. Siden den er på 5w vet jeg ikke hvordan det blir med clean-headroom eller øving med trommis, men det er lite å utstette på lyden i hvert fall.

Link to comment
Share on other sites

Og en ting til: Mesa er IKKE bra på cleanlyd!

Hmm. Det er da mye bedre cleanlyd i min Mesa MkII, enn det er i f.eks en Hot Rod Deluxe.

Husk at de eldste Mesaene var bygd som modda Fender Bassman amper.

Der er cleankanalen veldig clean hvis du vil ha det. Den er også veldig "Fenderish".

Mesa er veldig mye mer enn "metallamper".

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Det er da mye bedre cleanlyd i min Mesa MkII, enn det er i f.eks en Hot Rod Deluxe.

Husk at de eldste Mesaene var bygd som modda Fender Bassman amper.

Der er cleankanalen veldig clean hvis du vil ha det. Den er også veldig "Fenderish".

Mesa er veldig mye mer enn "metallamper".

Ingen regel uten unntak. Tenkte mer i baner av en brukt RF-type.

Link to comment
Share on other sites

Det må jo bare bli en liten Fender-tass det da, hvis du er ute etter god cleanlyd. Fender er kongen av cleanlyd. Særlig hvis du liker litt klang også. Og en ting til: Mesa er IKKE bra på cleanlyd!

Og et eksempel på en high gain-forsterker som har bra cleanlyd er?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.