Web Analytics
Jump to content

Hvilke strenger bruker du?


Slash T
 Share

Recommended Posts

Jeg vet ikke om det har vært noen tidligere post om dette emnet før, men jeg skyter løs.

For en god stund siden brukte jeg så og si bare GHS strenger,

Først GHS Progressive, så byttet jeg litt på mellom disse og GHS Sub Zero. Knall gode allround strenger, etter min mening. Synd de har sluttet å produsere progressive strengene :(

Jeg har nesten alltid prioritert 0.11strenger, mest pga at de gir VESENTLIG bedre tone, enn disse andre egg-deler-strengene.

Jeg har også brukt en del sett med Wound(spunnet) g-streng. Veldig flott tone.

Det siste halve året, har jeg brukt Elexir Nanoweb strenger. Disse likte jeg veldig, veldig god kvalitet, og god tone, Klar, og god båndbredde. + God holdbarhet.

Et par uker siden fikk jeg et sett av en kamerat. Dette var Burns Bison håndlagede strenger! 0.11 sett med wound g streng. VELDIG varm lyd, men je syntes det ble litt daft etter en ukes spilling.

Nå har jeg kjøpt det første Ernie Ball slinkys settet, og jeg har funnet ut at jeg kompanserer litt tone for heftigere og mer dynamsik bendig, så jeg har gått ned til 0.10 (Tilgi meg :()

Slinkys strengene er noe av det feteste av "vanlige strenger" jeg har testet, jeg synes de ligner en de på subzero strengene, men har det ekstra av tone som gjør at de er overlegne.

- Amén

Link to comment
Share on other sites

Bruker D'Addario og har vel nesten alltid brukt det.

Er ikke så veldig opptatt av strenger. Hater nye strenger ettersom de føles rare. Bytter derfor så skjelden som overhodet mulig.

Bruker alltid .009 på Stratten og Jem'en, men har for øyeblikekt "Light Top Heavy Bottom" sett på Les Paulen. Høres bra ut, men føles litt for tykke for min smak.

Link to comment
Share on other sites

Ok. Jeg peronlig har aldri likt D'Addario strengene. Jeg er enig at klin nye strenger ikke er optimalt, men etter en liten innspillings- og innstemmningstid, er det en del å hente i strengene.

Det hjelper ikke mye med gitarer til 40000+ hvis en har bomullssokker som strenger.

Strenger er vel smak og behag, litt derfor jeg lurer på hva folk rundtomkring bruker.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm hvilke strenger jeg bruker? .... Må bli de som fulgte med gitaren da... Apropos strenger... Tror jeg bør skifte snart... de begynner å virke litt uggne (etter 2,5 måneder med hardt spilll)

Link to comment
Share on other sites

Ernie Ball Slinky Top-Heavy Bottom, desverre,nær sagt, da disse ikke er i nærheten av Rotosound RotoBlues. Men man tager hva man haver, er litt langt å kjøre 24 mil for å kjøpe de strengene man vil ha. Posten? Pah.

Ernie Ball forekommer meg å være stivere på en måte enn andre strenger, men de høres nokså bra ut. De ryker desverre nesten like fort som d'addario, men de tar igjen for det meste i tone. Hvis dere ikke har prøvd Rotosound anbefalere jeg dere å gjøre det,fort.

Så til dette med at nye strenger ikke er boptimalt, og at det ikke høres bra ut...vel, det er vel en smakssak, som alt annet, men for meg virker det helt fullstendig på trynet. Ingenting er vel som nye strenger? Jeg skifter omtrent før ,under og etter hver eneste spillejobb,og går det lang tid mellom jobbene, så skifter jeg ihvertfall 4 ganger i måneden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.