Web Analytics
Jump to content

Feite strenger = bedre tone?


ØysteinV
 Share

Recommended Posts

Fikk stipend for noen dager siden. Det første jeg kastet vekk penger på var en 6m Elixir kabel til 600-700kr. Da fikk jeg med en strengepakke. Jeg tenkte ikke over hva jeg sa og ordene som kom ut var "0,12". Har lenge hatt lyst på feitere strenger for å teste om jeg fikk bedre tone, men når jeg hadde gitartime i sta så mente læreren min at å bytte oppover fra 0.09 til 0.10 var en stor nok forandring. Denne gibsonheadstockknekken.. Skjer det raskere med tykkere strenger? Læreren hadde aldri hørt om denne knekken før.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 164
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hehe, har prøvd 012 selv en gang, det var litt drøyt. Har brukt 10-52 de siste femten årene ellerno, og kommer aldri til å bytte. Det er strøkent! Begynner som et 010-sett, men blir gradvis litt feitere per streng :) Et kompromiss mellom spillbarheten til 010 og trøkket til 012, kan man jo si.

Link to comment
Share on other sites

Bedre tone, det kommer an på hva man liker.

Da jeg gikk fra 10-46 til 11-52, sleit jeg VELDIG med sår på fingrene. Fikk smerter og huden løsnet. Spesielt vanskelig å bende/dra i strengene.

Men det kom seg etter hvert. Nå bruker jeg for det meste tykkere enn 10-46. Har du spilt gitar en stund, så skal det gå bra. For fingrene er så pass utviklet.

Men det er en stoooor forskjell fra 09 til 11. Du kan jo prøve.

Syns personlig at tynnere strenger har tøffere lead-sound enn tykke. Mens tykke har da feitere lyd.

Derfor syns jeg at heavy top - light bottom (eller er det omvendt?) er genialt. Tykke E, A og D for feit rytme og tynne G, H , E for mer feeling i soloer.

kommer jo også an på hva man spiller.. jeg stemmer ned gitaren til Eb i bandsammenheng, så det er en fordel med litt tykkere strenger.

Husker ikke hvordan det er å spille med E. Så lenge siden sist :o

Link to comment
Share on other sites

Dersom du klarer å høre hvilken tykkelse noen har på strengene vil jeg gratulere. :)

"Bedre"? Njasj, njaei. Jeg klamrer meg fast til rockestrenger hvor man slipper å droppe E->D for å dra noen riff. ;) Overgangen fra 9 til 12 kan bli heftig ja... Ønsker deg lykke til. :D

Link to comment
Share on other sites

Dette er bare tull og dere vet det. Tone ligger i fingrene :D

For min del er det omvendt. Liker bedre lyden man får med tynne strenger. Bedre spillbarhet, finere flagioletter.

Bruker 009-042+054 på den ene 7-strengeren min og den låter knall. Har prøvd 011-070 på den og synes den mister litt av "gitarlyden". Blir bare rundere og mer bassete.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.