Web Analytics
Jump to content

Bygge gitar


Siss29

Recommended Posts

Hei!

Jeg lurer på om det er noen av dere som har bygd en gitar, enten akkustisk eller elektrisk fra bunnen av. Altså ikke kjøpt et byggesett og satt sammen, men laget kroppen og necken etc selv. Jeg har gått møbelsnekkerlinje, og synes det ser ut som et veldig spennende (men dog litt avansert) prosjekt. Spesielt synes jeg å måle til og sette inn frets ser ut som et tidkrevende og litt vanskelig arbeid. Har surfet litt rundt på gitarbyggingssider idag, og har funnet fine sider om bygging av elektrisk gitar, men ikke noen om akkustiske gitarer.

Noen som vet hvor man får kjøpt stemmeskruer etc som man trenger til en akkustisk gitar? Har bare sett slikt utstyr til elektriske.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 38
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Absolutt ikke, fordi det er rimeligere/du får mr gitar for penge, i tillegg til at det er det rimeligste måten du kan få en skreddersydd gitar på ;) Ferdiggitarer kommer skjeldent med fler options enn fargevalg...

Link to comment
Share on other sites

Hm..Jeg er foreløpig mest gira på å prøve meg på en akkustisk gitar. En stålstrengsgitar. Noen som vet hva slags treverk det er mest vanlig å bruke i kroppen, og i necken? Og hva synes dere låter best?

Link to comment
Share on other sites

Prøv deg heller på en kakeboksbanjo, da trenger du kun å snekre halsen.

På en akustisk gitar må treverket tørkes, sages, dampes, presses, lakkes, svære formblokker må lages osv osv. Utrolig mye arbeid hvis du kun skal lage èn gitar. El-gitar er som nevnt før mye lettere, men det er ikke bare bare det heller.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.