Web Analytics
Jump to content

en låt av bandet jeg spiller i


Robogn

Recommended Posts

Hei, jeg spiller i et band som heter Illusion, vi spiller.. En eller annen slags form for melodiøs metal med et par ''progga'' elementer, ikke så mye i denne låta men blir litt mere i andre.. Alle i bandet er 16 år, og vi har spillt sammen i snart et år. Låten er spillt inn og mikset av meg, på rommet mitt med hjemmestudio utstyret som jeg har, og vi er igrunn ganske fornøyde med lyden, men vi er såklart åpne for kritikk..

Akkurat fått ferdig en av 4 låter som skal være på demoen, så vi er litt spente på å høre hva folk synes om den. Låta heter My mask, og vær så snill å ikke bare gå inn å hør uten å skrive en kommentar.. er så mye morsommere å høre hva folk synes om den :)

http://www11.nrk.no/urort/user/song.aspx?mmmid=185962

Edited by Robogn
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 43
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg syntes det var bra lyd til å ha spilt og miksa det i hjemmestudio.. Det eneste jeg umiddelbart reagerte på var at vokalen var litt utydelig noen ganger i forhold til de andre enkelte steder. Åssen opptak og mikseutstyr har du brukt??

Tøff låt, bra solo (både gitar og synth), fin annenvokal, litt lange mellompartier etter min smak, men ellers likte jeg sangen veldig godt :D Var introen inspirert av rockstar?? Legg gjerne ut flere låter :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for all kritikk :) Har tenkt på det med mellompartiene og kommer sannsynligvis iallefall til å korte det ned til halvparten live fremover.. Er litt seint å spille inn trommene på nytt nå..Ang rockstar.. Når du sier det hører jeg hva du mener, men igrunn så tenkte vi ikke noe spesiellt over det.. Introen ble til da jeg (gitarist) og trommisen spillte sammen en dag.. Men er jo mulig at rockstar har liggi i underbevisstheten da! den er jo knallrå!

Utstyr.. hmm

Jeg har en Alesis D4 ( ? ) Triggermodul, ddrum triggere, åsså lånte jeg mikk til basstromme og skarp. Husker ikke helt hva slags mikker, åsså har jeg to Studio projects B1 til overhead mikker. Pluss en Shure sm57 til hihat. Mikseren er en Allen&Heath MixWizard WZ 16:2, og et M-Audio 10/10 lydkort.. Å til gitaren brukte jeg en peavy 5150 II kjørt rett igjennom en Hughes & kettner Red box.. Sånn høytalersimulator sak.. så jeg slapp å mikke opp, synes ikke jeg får helt den lyden jeg har når jeg mikker opp forsterkeren min.. Til bassen har vi bare brukt en DI boks rett i mikseren.. Og en Yamaha TRB bass for å være veldig nøyaktig.. Til vokalen brukte jeg en av overhead mikkene (Studio projects B1) Synthen har vi bare kobla rett i mikseren.. Åsså er alt miksa i Steinberg Nuendo 3 med diverse plugins..

Edited by Robogn
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for tilbakemeldinger! Vi liker det med synth, og det er på en måte en ganske stor del av ''greia'' vår så det kommer nok ikke til å bli gjort noe med, men smak og behag selvfølgelig da! er jo ikke alle som liker det.. Lyden er jeg egentlig ganske så fornøyd med :) så var morsomt at dere også likte den.. Noen flere som har noen kommentarer eller ?

Link to comment
Share on other sites

dette var kult...vokalen var litt uvant ibegynnelsen da jeg ikke venta slik vokal...men når det kom til refrenget så var det sinnsygt kult faktisk :)

Til vokalisten....lær deg å growl ..så passer du perfekt til hva jeg leter etter hos en vokalist også ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.